Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιανουαρίου 2019
Ο Γιάννης Κότσιρας "συζητά" με τον Θοδωρή Οικονόμου τα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου. Οι δύο φίλοι καλλιτέχνες με μόνη αφορμή την αγάπη τους στο έργο του μεγάλου αυτού στιχουργού, αποφάσισαν να εστιάσουν στην ουσία της μουσικής και να προσφέρουν το τραγούδι όπως αυτό γεννιέται. Γυμνό. Πρόθεση των δύο καλλιτέχνων να κάνουν μια παράσταση για το κοινό που γνωρίζει, εκτιμά και αγαπάει την ουσία και φυσικά το έργο του Μάνου Ελευθερίου αλλά και την απίστευτη δεξιοτεχνία του Θοδωρή Οικονόμου, και τον ερμηνευτή Γιάννη Κότσιρα.
Αυτή η ιδιαίτερη παράσταση – αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου θα κάνει πανελλήνια πρεμιέρα, στο Θέατρο Ριάλτο την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.
Όπως αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Down Town του Φιλελευθέρου ο Γιάννης Κότσιρας: «Θα ακούσετε μια διαφορετική προσέγγιση στα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου, που έχουμε αγαπήσει εγώ και ο Θοδωρής Οικονόμου. Η δύναμη του στίχου του Ελευθερίου, απογυμνωμένη από τις ενορχηστρώσεις και επικεντρωμένη μόνο στον λόγο και τη μελωδία.»
Ο μεγάλος αγαπημένος Έλληνας ποιητής, στιχουργός, πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου γεννήθηκε στη Σύρο στις 12 Μαρτίου 1938. Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος (2005) για τον Καιρό των χρυσανθέμων, και για το σύνολο του έργου του (2013) από την Ακαδημία Αθηνών. «Έφυγε» από κοντά μας το καλοκαίρι που μας πέρασε.
Ο Γιάννης Κότσιρας, δεν χρειάζεται συστάσεις. Δημοφιλής ερμηνευτής, από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες μιας ολόκληρης γενιάς, με τεράστια συνεισφορά στο Ελληνικό τραγούδι.
Ο Θοδωρής Οικονόμου, σπουδαίος συνθέτης και πιανίστας, με σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό του, ως πιανίστας και ενορχηστρωτής. Έχει γράψει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο, έχει συμπράξει με συμφωνικές ορχήστρες και έχει βραβευτεί για το έργο του.
Το Θέατρο Ριάλτο τιμά τον Μάνο Ελευθερίου που «έφυγε» από κοντά μας τον περασμένο Ιούλιο, με αυτό το μουσικό αφιέρωμα, όχι τυχαία . Αφού όπως ο Γιαννης Κότσιρας τονίζει στη συνέντευξη του στον Ορίζοντα της Χαραυγής: «Ο Μάνος Ελευθερίου δεν ήταν απλά ένας σπουδαίος στιχουργός. Ήταν ένας στυλοβάτης του Ελληνικού πολιτισμού. Αυτού του πολιτισμού που δυστυχώς βρίσκεται σε εξαφάνιση. Και η απώλειά του, φέρνει αυτή την εξαφάνιση, πολύ κοντά πλέον.»
Επιμέλεια ήχου: Λάμπρος Μπούνας
Επιμέλεια Παραγωγής: Menta Art Events – www.menta3.com
Χορηγός: Medpool
Διάρκεια: 75’
Θέατρο Ριάλτο, Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, ώρα 20:30
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45
Εισιτήρια: € 22 /17
E-ticket: www.rialto.com.cy
-
Θέατρο Ριάλτο
14 Ιανουαρίου 2019
Σχετικά

Επιπλέον συναυλία για τον Bloody Hawk στην Κύπρο
Μετά την sold out της πρώτης, με σύνολο τριών συναυλιών

«Μισός Αιώνας Σιωπές»: Συναυλία μνήμης για την Κύπρο του 1974
Με αγαπημένους Κύπριους καλλιτέχνες

Έφυγε από τη ζωή ο Paul Mario Day, ο πρώτος τραγουδιστής των Iron Maiden
Ο καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών

Το SeptemberFest ανακοίνωσε την τέταρτή του συναυλία
To Φεστιβάλ Μπίρας Septemberfest Nicosia Beer Festival ετοιμάζεται να επιστρέψει

Νατάσσα Μποφίλιου: Ξεκίνησε η προπώληση για την μεγάλη συναυλία της στην Κύπρο
Έρχεται δυναμικά ο δεύτερος και ανανεωμένος κύκλος των πολύ επιτυχημένων παραστάσεών της

Φιλανθρωπικός μουσικός μαραθώνιος για τους πυρόπληκτους στην Λεμεσό
Μια ολόκληρη μέρα με ζωντανή μουσική και DJ sets από τοπικούς καλλιτέχνες

Αλλαγή χώρου για την συναυλία του Bloody Hawk στην Λεμεσό
Ο πιο αληθινός ήχος της σκηνής επιστρέφει δυναμικά!

Swing the Senses: Οι Τετάρτες στη Λευκωσία έχουν retro jazz ρυθμό
Μουσική εμπειρία στο Pralina Experience

Ο Πάνος Κιάμος συναντά τη Ρία Ελληνίδου στην Κύπρο, για το απόλυτο λαϊκό πάρτι
Οι δύο καλλιτέχνες έρχονται προκαλώντας μας να χορέψουμε μαζί του μέχρι τελικής πτώσης.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Γιάννης Κότσιρας επιστρέφουν Κύπρο για μία μεγάλη συναυλία
Αυτή τη φορά οι δύο από τους σημαντικότερους και πιο αγαπημένους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής, συναντιούνται στην Πάφο

Πέθανε ο ράπερ 3D - Το αντίο του ΛΕΞ
Οι αναρτήσεις των Τζαμάλ, Στίχοιμα, Ζήνων για τον θάνατο του 3D
