Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιανουαρίου 2019
Σύμφωνα με πληροφορίες του eurovisionfun.com, η Katherine Duska πριν από λίγη ώρα έδωσε το τελικό οκ και έτσι θα είναι αυτή που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 64ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, τον προσεχή Μάιο στο Τελ Αβίβ.
Με την Katherine Duska στο Τελ Αβίβ
Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου που είναι και ο πρόεδρος της επιτροπής της ΕΡΤ για το project Eurovision 2019, ανέλαβε ο ίδιος να κάνει την σχετική πρόταση, στην διευθύνουσα σύμβουλο της MINOS EMI, Μαργαρίτα Μάτσα, αλλά και στην ίδια την καλλιτέχνιδα.
Η τελική συμφωνία έγινε πριν από λίγη ώρα και έτσι η Katherine Duska που γεννήθηκε στον Καναδά και έγινε γνωστή από το ιδιαίτερο μουσικό της ύφος και χροιά της φωνής της θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο Τελ Αβίβ. Οι ίδιες πληροφορίες μας λένε ότι η ίδια θα γράψει το τραγούδι, το οποίο θα ανακοινωθεί φυσικά σε εν ευθέτω χρόνο.

Ποια είναι η Katherine Duska;
Η Katerine Duska γεννήθηκε και μεγάλωσε στο γαλλόφωνο Μόντρεαλ του Καναδά από Έλληνες γονείς. Σπούδασε κλασσική κιθάρα στη Μουσική Ακαδημία και τραγούδησε υπό την καθοδήγηση της διακεκριμένης δασκάλας φωνητικής της, Ελένης Μελισσίδη, η οποία την εξέθεσε στον κόσμο της κλασσικής μουσικής. Σπούδασε και ερμήνευσε άριες και lieder των Verdi, Mozart και Schubert αλλά και πιο μοντέρνο ρεπερτόριο. Τελικά όμως, την κέρδισαν οι πιο σύγχρονες επιρροές.
Ξεκίνησε να πειραματίζεται με τη σύνθεση όταν, έφηβη πια, μετακόμισε με την οικογένειά της στην Ελλάδα. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας για να συνειδητοποιήσει ότι η μουσική ήταν αυτό που πραγματικά ήθελε να ακολουθήσει επαγγελματικά. Πρωτοσυστήθηκε στο ελληνικό κοινό το 2013, μέσα από την επιτυχία «One In A Million».
Τον Σεπτέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε τον πρώτο της ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο «Embodiment», σε στίχους και μουσική της ίδιας. Ο πιο μπάσος τόνος της μας ταξιδεύει στις μαύρες φωνές περασμένων δεκαετιών!
Πηγή: eurovisionfun.com
Σχετικά
Πέθανε η εμβληματική τραγουδίστρια Μαρινέλα
Η κορυφαία τραγουδίστρια άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της, ολοκληρώνοντας μια πορεία δεκαετιών στο ελληνικό τραγούδι.
ZAZZA Music Theater: Η εκρηκτική Ελληνίδα τραγουδίστρια που θα μας διασκεδάσει το Πάσχα
Ένα δυναμικό live πρόγραμμα με αγαπημένες επιτυχίες, έντονο ρυθμό και αληθινή διασκέδαση κάνει πρεμιέρα το Πάσχα και υπόσχεται αξέχαστες βραδιές
Άννα Βίσση: Μεγάλο φινάλε για μια δεκαετία στο Hotel Ερμού
Στις 4 Απριλίου η απόλυτη Ελληνίδα σταρ ρίχνει αυλαία σε δέκα χρόνια ανεπανάληπτων εμφανίσεων, σε μια βραδιά που αναμένεται γεμάτη ένταση, συγκίνηση και τις μεγαλύτερες επιτυχίες της.
Η Άννα Βίσση εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία της, παρουσιάζοντας τη Vission Music
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο της label σε συνεργασία με τη Δήμητρα Κούστα
Μια βραδιά γεμάτη retro, disco, funk και rock επιτυχίες στη Λάρνακα
Oι Time Surfers Party Band επιστρέφουν για μια βραδιά γεμάτη non-stop επιτυχίες από τις δεκαετίες του ’70, ’80, ’90 και ’00
Νατάσσα Μποφίλιου, Θέμης Καραμουρατίδης και Γεράσιμος Ευαγγελάτος (και) στη Λάρνακα
Ανακοινώθηκε και δεύτερο "Μέτρημα" στην Κύπρο
Πασχαλινές συναυλίες από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου με το «Requiem» του Τζον Ράτερ
Το «Requiem» του Ράτερ ξεδιπλώνεται σε επτά μέρη
The Model: Αυτή η χώρα θα νικήσει στη Eurovision 2026 – Ποιες θα βρεθούν στην πρώτη 5άδα
Οι προβλέψεις που προκαλούν μια μικρή ανησυχία...
Η Κατερίνα Στανίση στην Κύπρο για ένα βράδυ
Η αγαπημένη λαϊκή τραγουδίστρια σε ένα live που δεν πρέπει να χάσεις
Ο Σωκράτης Σινόπουλος στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Πολιτισμού του Δήμου Παραλιμνίου - Δερύνειας
Ο μουσικοσυνθέτης θα είναι καλεσμένος σε δύο δράσεις οι οποίες είναι ανοικτές τόσο για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς όσο και για το ευρύ κοινό