Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Νέα εποχή για το Λεμεσιανό Καρναβάλι

Ο Δήμαρχος Λεμεσού προανήγγειλε και μια σειρά από καινοτομίες για το φετινό Καρναβάλι.

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιανουαρίου 2019

Σε μια φαντασμαγορικά στολισμένη αίθουσα στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης», ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης παρουσίασε σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη το λογότυπο του  Λεμεσιανού Καρναβαλιού.

Το έμβλημα είναι μια σύνθεση από τα δύο (2) στοιχεία που απαρτίζουν το Λεμεσιανό Καρναβάλι: Την πόλη, που απεικονίζεται με το λιοντάρι, βγαλμένο από το σύμβολο του Δήμου,  και το κέφι, που εκφράζεται από τη μουσική των κανταδόρων. «Καταλήξαμε σε ένα λογότυπο», ανέφερε ο Δήμαρχος, «που βγήκε από την ιστορία του Λεμεσιανού καρναβαλιού, πατάει στο σήμερα με μια σύγχρονη απεικόνιση και έχει την διαχρονικότητα που χρειάζεται για να αντέξει στον χρόνο».

Παρουσιάστηκαν επίσης οι δύο νέες Βασίλισσες του φετινού Καρναβαλιού, οι γνωστές Λεμεσιανές καρναβαλίστριες Μόνικα Πιερίδου και Μαρία Νικολαΐδη Αφάμη. Το βασιλικό ντουέτο θα εκφράζει το αδιαίρετο δίπτυχο του Λεμεσιανού Καρναβαλιού: τη χαρά και την τρέλλα.

Πέρα από το λογότυπο, ο Δήμαρχος Λεμεσού προανήγγειλε και μια σειρά από καινοτομίες για το φετινό Καρναβάλι.

Στις 22 Φεβρουαρίου, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο θα γίνει η παρουσίαση όλων των συμμετοχών και η βράβευση της καλύτερης καντάδας του περσινού Διαγωνισμού Σύνθεσης Καντάδας.

Αναφέρθηκε επίσης ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η προμελέτη για τη δημιουργία του Μουσείου του Λεμεσιανού Καρναβαλιού στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου Πάνος Σολομωνίδης. Στόχος του Δήμου είναι, μετά την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο, να προχωρήσει σε δημόσια παρουσίαση της πρότασης.

Ο Δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι ο Δήμος Λεμεσού στην προσπάθεια του για ενίσχυση του Λεμεσιανού Καρναβαλιού μέσα από την αξιοποίηση των τεράστιων εμπορικών του δυνατοτήτων ως ενός καρναβαλιού με παγκόσμια πλέον εμβέλεια, θα παρουσιάσει το ίδιο βράδυ σε μια ειδική εκδήλωση για υποψήφιους χορηγούς, τα χορηγικά πακέτα για το φετινό Καρναβάλι.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι η προσπάθεια που άρχισε για αναβίωση των μεγάλων κατασκευών και των σατυρικών αρμάτων και η ανάδειξη των παραδοσιακών στοιχείων του καρναβαλιού που άρχισε θα συνεχιστεί και φέτος.

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Λεμεσού ανέφερε ότι η προσπάθεια του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να ανανεώνει και να αναβαθμίζει συνεχώς το Λεμεσιανό Καρναβάλι, πάντα με σεβασμό και προσήλωση στην πολύχρονη παράδοση και στην ιστορία του. Τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η προσπάθεια αυτή γίνεται πάντα μέσα από διαβούλευση και ανοικτό διάλογο με τους καρναβαλιστές.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close