12 July 2013
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

An Interview with the ‘Invisible’ Other

Δημόσια συζήτηση και προβολή του ντοκιμαντέρ

Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουλίου 2013

Το ντοκιμαντέρ ”An Interview with the ‘Invisible’ Other” θα παρουσιαστεί αύριο Παρασκευή, στο Σπίτι της Συνεργασίας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης με κεντρικό θέμα τη μεταναστευτική πολιτική του κυπριακού κράτους. Το έργο αποσκοπεί κυρίως σε δυο αποτελέσματα: Κατά πρώτο λόγο, μέσω της έρευνας, να εξετάσει κατά πόσον η μεταναστευτική πολιτική του κυπριακού κράτους καλλιεργεί ρατσιστικά αισθήματα στη κυπριακή κοινωνία και κατά δεύτερο, να δοθεί η ευκαιρία σε μετανάστες που ζουν στην Κύπρο να αφηγηθούν τη δική τους ιστορία. Γενικός στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με θέματα που αφορούν το ρατσισμό στη σύγχρονη Κύπρο.

 

Στο ντοκιμαντέρ, o Τζοσουάντ, η Μαρία και ο Αττρίς, τρεις μετανάστες που ζουν στην Κύπρο, διηγούνται τους λόγους που τους ώθησαν να μεταναστεύσουν ενώ μιλούν ανοιχτά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο νησί. Συμμετέχουν επίσης έξι άτομα που προέρχονται από διαφορετικούς επαγγελματικούς και ακαδημαϊκούς κλάδους. Ο δικός τους ρόλος είναι να βοηθήσουν τους θεατές να κατανοήσουν κάποια βασικά ζητήματα σχετικά με την μεταναστευτική πολιτική του Κυπριακού κράτους.

 

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος του προγράμματος επιχορηγήσεων Youth Power Small Grants και χρηματοδοτείται από το Αναπτυξιακό πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNDP). Το έργο υλοποιείται από τον Πέτρο Νικολάου και Πέτρο Ηρακλέους. 

 

Info: Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στο www.youthpowercyprus.org  

17:30

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close