Δημοσιεύτηκε στις 06 Φεβρουαρίου 2019
Το φημισμένο Αιγαίον για 30 συνεχή χρόνια λειτουργούσε στο παλιό αρχοντικό σπίτι της οδού Έκτορος στην Παλιά Λευκωσία προσφέροντας αξέχαστες στιγμές, διασκέδαση και νόστιμο φαγητό σε Λευκωσιάτες και μη. Πρόσφατα το ιστορικό πλέον εστιατόριο της πρωτεύουσας επαναλειτούργησε ανανεώνοντας το μενού και τον χώρο διατηρώντας όμως τόσο το όνομα όσο και τον χαρακτήρα του.
Η γαλανόλευκη σημαία, σήμα κατατεθέν της ταβέρνας εξακολουθεί να ανεμίζει ακόμη πλάι στη ξύλινη γαλάζια εξώπορτα ενώ κάποιες μοντέρνες διακοσμητικές πινελιές έχουν προστεθεί στον χώρο υποδοχής. Ξύλινα τραπέζια και καρέκλες θα σε υποδεχθούν στο κυρίως μέρος της ταβέρνας ενώ η ματιά σου θα εστιάσει στα περίτεχνα πανέρια που κοσμούν τους τοίχους του μαγαζιού. Το νέο μενού είναι μικρό, περιεκτικό και συνδυάζει την κυπριακή γαστρονομία με την κουζίνα των ελληνικών νησιών. Δεν θα βρεις τον γνωστό παραδοσιακό μεζέ αλλά ενδιαφέροντα πιάτα τα οποία θα μοιραστείς με την παρέα σου.
Στην πρώτη μας επίσκεψη επιλέξαμε όλη την σειρά κρύων πιάτων και ορεκτικών που περιλαμβάνει χαλούμι, πίτα τηγανητή, ταχίνι και ντοματίνια (€9), ταχίνι με πινόλια και σουμάκι (€7), γιαούρτι πρόβειο με λεμόνι, ψητές πιπεριές και καρύδια (€7), χούμους ρεβυθιών με παντζάρια και κεφτεδάκια κολοκυθιού με μανούρι (€9).
Μαζί με τα ορεκτικά επιλέξαμε την πράσινη ψιλοκομμένη σαλάτα με ρόκα, κόλιαντρο, ρεπανάκι και κρεμμύδι φρέσκο (€8) και την χορτόπιτα με πράσο, αντίδια, σπανάχι, φέτα και κρεμμύδι (€9). Στη συνέχεια στα κυρίως πιάτα υπάρχουν οι επιλογές με είδη σχάρας, τα μεγάλα πιάτα και τα συνοδευτικά. Από τα πιάτα σχάρας δοκιμάσαμε το ζουμερό χοιρινό σουβλάκι και την αρωματισμένη με κανέλα σεφταλιά (€12) ενώ δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στα χειροποίητα μακαρόνια σκιουφιχτά με αναρή, πιπέρι και κοτόπουλο (€14) τα οποία λατρέψαμε.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 5+1 μικρά ταβερνάκια με τζάκι στο βουνό
Τέλος, η παρέα δοκίμασε ένα ξεχωριστό πιάτο, τη μοσχαρίσια σπάλα στιφάδο με πατατούλες που έλιωναν στο στόμα (€16). Το ανανεωμένο Αιγαίον κουβαλώντας την αίγλη του παρελθόντος του μας βρίσκει ξανά με συγκίνηση να καθόμαστε στα τραπεζάκια του και να γευόμαστε γεύσεις της Κύπρου και της Ελλάδας ανυπομονώντας να φύγει ο χειμώνας και να βρεθούμε ξανά στην υπέροχη αυλή, τσουγκρίζοντας τα ποτήρια μας με την παρέα. Μιχάλης Χριστοδούλου
Σχετικά

Τα 10 νέα μαγαζιά που άνοιξαν στο χωριό και σε περιμένουν για καφέ, brunch, φαγητό και κρασί
Άνοιξαν και σε περιμένουν με καλοκαιρινή διάθεση και πίστεψέ μας, αν τα επισκεφτείς θα τα λατρέψεις

Nubila Rooftop: Εκεί που το καλοκαίρι στον Πρωταρά φτάνει στο απόγειο!
Boho-chic διακόσμηση, ατμόσφαιρα που μυρίζει καλοκαίρι και θέα που σε μαγεύει.

Κυπριακές βραδιές κάθε Τετάρτη στην Αγία Νάπα με ελεύθερη είσοδο
Μουσική, χορό, φαγητό και παράδοση δίπλα στη θάλασσα

Hippocampus Rooftop: Η «μυστική» ταράτσα στην καρδιά του Πρωταρά
Εδώ σε περιμένει ένα σκηνικό όπου η γεύση, η θέα και η ατμόσφαιρα γίνονται ένα.

Δημοφιλές σουβλατζίδικο σε κερνάει κρασί για μία εβδομάδα
Μας προσκαλεί να διασκεδάσουμε και να γευτούμε παραδοσιακά εδέσματα και άλλα κεράσματα, στο καθιερωμένο πλέον 6ο Wine Week

Αλώνια & Σαλόνια: Το εστιατόριο που έλειπε από τη γραφική Άλωνα, σερβίρει brunch και φαγητό!
Ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος, με όμορφη θέα στα καταπράσινα βουνά της Πιτσιλιάς και μία ακόμα πιο όμορφη βεράντα με θέα το χωριό!

Mall Κύπρου: Τα καταστήματα που θα είναι ανοικτά τον Δεκαπενταύγουστο
Ποια θα κλείσουν για την αργία

5 μπεργκεράδικα για νόστιμα, ζουμερά και εθιστικά μπέργκερ
Αυτά τα burger spots σε Λευκωσία, Λάρνακα και Πρωταρά πρέπει να μπουν (άμεσα) στη λίστα σου

Πρώτες εικόνες από το παγκοσμίου φήμης Novikov Restaurant που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στο νησί μας
Το high-end εστιατόριο που ήρθε για να αλλάξει τον γαστρονομικό χάρτη του νησιού

Το Bacan bar (που μόλις άνοιξε) θα γίνει το νέο σημείο συνάντησης
Ανακάλυψε την καινούργια άφιξη του νησιού που θα αλλάξει τα βράδια μας στην Αγία Νάπα

Κλείνει μετά από δυόμισι χρόνια ένα αγαπημένο στέκι της Λευκωσίας
Γευστικός σταθμός στην καρδιά της πρωτεύουσας ολοκληρώνει το ταξίδι του

30+1 εστιατόρια για τη σούβλα του Δεκαπενταύγουστου
Πάμε στο βουνό για νόστιμη σούβλα και μπίρα τσακρίν