Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

20 υπέροχες εκδηλώσεις για το σαββατοκύριακο

Όλα όσα προγραμματίζονται στην Κύπρο το σαββατοκύριακο και δεν πρέπει να χάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 08 Φεβρουαρίου 2019

Θέατρο, μουσική, σινεμά και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που θα κάνουν το σαββατοκύριακό σου ακόμη πιο ενδιαφέρον. 

Η αρρώστια της νιότης  
Η Αλίκη Δανέζη Knutsen σκηνοθετεί το εξαιρετικά τολμηρό έργο του Φέρντιναντ Μπρούκνερ «Η Αρρώστια της Νιότης», το οποίο ανεβαίνει από σήμερα στη Νέα Σκηνή του ΘΟΚ. Το έργο, γραμμένο το 1925 και σπάνια παιγμένο, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο. Στα δωμάτια μιας πανσιόν στη Βιέννη, μια παρέα φοιτητών Ιατρικής παλεύει απεγνωσμένα να απαντήσει στα ερωτήματα που τους θέτει η σκληρή πραγματικότητα της ενηλικίωσης. Σε μια περίοδο βαθιάς αβεβαιότητας και ανασφάλειας, αυτή του Μεσοπολέμου, επτά νέοι ζουν παρακινδυνευμένα στροβιλισμένοι στη δίνη των αισθήσεων και των ερωτικών ανταγωνισμών. Μπλέκονται σε ερωτικά παιχνίδια εξουσίας, δοκιμάζουν τις αντοχές και τα όριά τους, οδηγούμενοι έως την αυτοκαταστροφή. Μετάφραση Γιώργος Δεπάστας, σκηνοθεσία - δραματουργική επεξεργασία Αλίκη Δανέζη Knutsen, μουσική Monika. Παίζουν οι Δημήτρης Γεωργιάδης, Κίκα Γεωργίου, Νίκη Δραγούμη, Φώτης Καράλης, Βένια Σταματιάδη, Ανδρέας Τσέλεπος, Νιόβη Χαραλάμπους. Μουσικοί στη σκηνή, Μαριλύ Μήλια και Έλενα Μιχαηλίδου. Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανήλικους θεατές.
>> Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, Νέα Σκηνή Θέατρο ΘΟΚ, Λευκωσία, 20.30. Και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30, Κυριακή στις 18:00. Πληρ. 77772717 - www.thoc.org.cy. 

"Άρης", ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ  
Σε δυο παραστάσεις ανεβαίνει στην Κύπρο ο «Άρης», το θεατρικό της Σοφίας Αδαμίδου που είναι βασισμένο στη ζωή και τους αγώνες του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, του  Άρη Βελουχιώτη. Το έργο παίζεται ήδη για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα και θα παρουσιαστεί σε μια παράσταση στη Λευκωσία και μια στη Λάρνακα. Στον ρόλο του Άρη, ο Τάσος Σωτηράκης. Ο Άρης Βελουχιώτης ταυτίστηκε με τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ενάντια στη γερμανοϊταλική κατοχή, αφού με τη δράση του και τον ηρωισμό του έγραψε διδακτικές σελίδες στην ιστορία του λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα. Σκηνοθεσία Βασίλης Μπισμπίκης, συγγραφέας Σοφία Αδαμίδου, Άρης ο Τάσος Σωτηράκης, σκηνικά και κοστούμια Ομάδα Cartel, μουσική Villagers of Ioannina City (VIC).
>> Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία, 20.00. Πληρ. 22762868.
>> Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακα, 20.00. Πληρ. 24652821 - 24653758.

Ο Βαρνάβας Κυριαζής ως Σίγκμουντ Φρόιντ  
Ο Βαρνάβας Κυριαζής ενσαρκώνει τον πατέρα της ψυχανάλυσης, Σίγκμουντ Φρόιντ, στο έργο του Έρικ Εμάνουελ Σμιτ «Ο Επισκέπτης». Το έργο ανεβαίνει σε παγκύπρια πρώτη, σε μια ξεχωριστή αίθουσα με άρωμα εποχής στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, στην παλιά Λευκωσία. Βιέννη 1938. Οι Ναζί εισέβαλαν στην Αυστρία και καταδιώκουν τους Εβραίους. Ο Σίγκμουντ Φρόιντ πιστεύει ακόμα στο μέλλον και αρνείται να φύγει. Αυτό το απριλιάτικο βράδυ όμως, η Γκεστάπο συλλαμβάνει την κόρη του Άννα για ανάκριση. Ο Φρόιντ παραμένει μόνος και απεγνωσμένος, όταν ξαφνικά ένας ξένος μπαίνει από το παράθυρο. Ποιος είναι; Ένας φρενοβλαβής; Ένας μάγος; Είναι απλώς ένα όνειρο; Είναι η ενσάρκωση της αντίληψής μας για το υποσυνείδητο του Φρόιντ; Ή μήπως είναι, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, ο Θεός προσωποποιημένος; Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, ενώ μαζί με τον Βαρνάβα Κυριαζή παίζουν η Παναγιώτα Παπαγεωργίου, ο Φώτης Αποστολίδης και ο Ανδρέας Αραούζος.
>> Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου (Φανερωμένης 86-90, Παλιά Λευκωσία), Λευκωσία, 20:30. Πληρ. www.tickethour.com.cy ή στα ACS Courier. Τηλ. 7777 7040.  


 
«Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια» στον Διόνυσο
Ο Μάρτιν Γκρέι, ένας επιτυχημένος αρχιτέκτονας, ζει μία ιδανική ζωή με τη γυναίκα του και τον γιο του. Όταν εκμυστηρεύεται στον καλύτερό του φίλο ότι είναι ερωτευμένος με τη Σύλβια, μία γίδα, τα πάντα γύρω του γκρεμίζονται. «Φαντάσου αυτό που δεν μπορείς να φανταστείς. Φαντάσου ότι ξαφνικά ερωτεύεσαι έναν Αριανό, ότι ερωτεύεσαι κάτι το οποίο δεν μπορείς καν να διανοηθείς. Θέλω όλοι να σκεφτούν, αυτό το οποίο δεν μπορούν να φανταστούν, αυτό που έχουν θάψει βαθιά μέσα τους γιατί τους είναι δυσβάσταχτο και βασανιστικό», λέει ο Έντουαρντ Άλμπι συγγραφέας του έργου «Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια». Είναι μια κωμωδία που μιλά για την αγάπη, την απώλεια, τα όρια της ανοχής μας και για το ποιοι πραγματικά είμαστε. Το τελευταίο έργο (2000), του βραβευμένου με 4 Πούλιτζερ Αμερικανού συγγραφέα, θεωρείται ένα από το κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μάριος Μεττής. Παίζουν οι Ανδρέας Βασιλείου, Έρικα Μπεγέτη, Βασίλης Βασιλάκης, Ανδρέας Κουτσόφτας. Αυστηρώς ακατάλληλο για άτομα κάτω των 16 χρονών.
>> Πρεμιέρα Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22818999 και 99621845. Τακτικές Παραστάσεις (Λευκωσία) κάθε Παρασκευή, Σάββατο 20:30 & Κυριακή 18:30 μέχρι τις 3 Μαρτίου 2019. 

 
Ονειρεύομαι σε άλλη γλώσσα 
Τα ένοχα μυστικά που έμειναν θαμμένα στα βάθη της ζούγκλας του Μεξικού έρχονται στην επιφάνεια μέσα από την έρευνα ενός νεαρού γλωσσολόγου που αναζητά τα τελευταία ίχνη μιας γλώσσας που πεθαίνει. Πλησιάζει δύο ηλικιωμένους χωρικούς που τη μιλούν – αλλά διαπιστώνει με θλίψη πως δεν οι δύο τους δεν έχουν ανταλλάξει κουβέντα εδώ και 50 χρόνια. Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να βρει κανείς εξιλέωση; Πού βρίσκεται αυτό το εξωτικό μέρος όπου λέγεται πως κατοικεί η αληθινή αγάπη; Και είναι σήμερα η γλώσσα που μιλούν οι ερωτευμένοι καταδικασμένη να μείνει αμετάφραστη; Την ισπανική ταινία «Ονειρεύομαι σε άλλη γλώσσα» σε σκηνοθεσία Ernesto Contreras προβάλλει ο Όμιλος Φίλων Κινηματογράφου.
>> Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, Cine Studio, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 96420491.



Η δημοφιλής street food αγορά επιστρέφει...
Το Fork επιστρέφει και πάλι κοντά μας με το ίδιο πνεύμα, για 6η συνεχόμενη χρονιά, με ένα ακόμα Fork Food Festival. Την Παρασκευή στο Παλαιό Δημαρχείο της Παλιάς Λευκωσίας. Όπως πάντα το φαγητό θα σερβίρεται απο τις 7μμ μέχρι τις 11μμ όμως το μπαρ και η μουσική θα σας κρατά συντροφιά μέχρι τις 12μμ!
Το Fork Food Festival από τότε που ξεκίνησε συνεχίζει να φτιάχνει καινούργια αλλά και διαφορετικά πιάτα, ανάλογα με τις προτιμήσεις των επισκεπτών του! Σε συνεργασία με τους διάφορες πωλητές, που παίρνουν μέρος σε κάθε εκδήλωση, επιχειρεί να μας "συστήσει" μεγάλη γκάμα φαγητών με διαφορετικές γεύσεις. Η βάση, όπως συνήθως, είναι οι ωραίες γεύσεις και το ποιοτικό street food αλλά πάνω απ’ όλα οι υγιείς πρώτες ύλες και τα σπιτικά παρασκευάσματα! Ακόμη, εκτός απο το ζεστό και άνετο περιβάλλον, θα παρέχονται αλκοολούχα ποτά όπως ζεστό κρασί και ζιβανία, αλλά και μη αλκοολούχα για τους μικρούς μας φίλους.
>> Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, Παλαιό Δημαρχείο Παλιάς Λευκωσίας, 19.00-24.00. Πληρ. 96395261 & 99567591.
 
 

Ο Γεώργιος Μαύρου παρουσιάζει την τελευταία του δουλειά
Ο Γεώργιος πρόλαβε αρκετά στοιχεία της παραδοσιακής Κύπρου πριν τα παρασύρει ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η παγκοσμιοποίηση. Αυτή τη παράδοση ο ζωγράφος τη προσεγγίζει με σεβασμό και αγάπη. Αυτά τα αισθήματα καθρεφτίζονται στη δουλειά του. Η ζωγραφική του έχει αρκετά στοιχεία ναΐφ με μια τάση απόδοση του όγκου, του βάθους και γενικά της τρίτης διάστασης. Αυτό είναι αναμενόμενο αφού ο Γεώργιος έχει τη δημιουργική περιέργεια να βλέπει έργα άλλων καλλιτεχνών και να μελετά βιβλία τέχνης. Είναι όμως και πολυταξιδεμένος αφού δούλεψε στα καράβια. Έχει δει διαφορετικούς πολιτισμούς, γι΄αυτό, ίσως, εκτίμησε τόσο τη παράδοση του τόπου του. 
>> Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά, Λάρνακα. Πληρ. 24621109. Μέχρι 23 Φεβ.

Ματούλα Ζαμάνη
Η Ματούλα Ζαμάνη θα τραγουδήσει Live στην μουσική σκηνή του DownTown Live την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου παρέα με τους Περιπλανώμενους σε ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα. Μαζί: Μένιος Γούναρης:πλήκτρα,synthbass, Θάνος Καζαντζής:τύμπανα,pads, Γιάννης Κονταρατος:βιολί, Κώστας Νικολόπουλος:κιθαρες,bass,tapes, Δημήτρης Δημητριάδης:sound engineer, Νίκος Κόλλιας:Μonitoring, Χρήστος Λαζαρίδης:light engineer, Φροντίδα:aftofoto.
>> Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, DownTown Live, Λευκωσία. Πληρ. 99810011.

Λένα Παπαδοπούλου
Γοήτευσε τη Θεσσαλονίκη και τώρα έρχεται στη Λεμεσό για να βάλει τη δικιά της σφραγίδα! Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, το Opa Opa Club υποδέχεται την ερμηνεύτρια Λένα Παπαδοπούλου. Εκρηκτική και με υπέροχη φωνή έρχεται με διάθεση να απογειώσει τη διασκέδαση και να τα κάνει ολα όπα όπα!
>> Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, Opa Opa Club, Λεμεσός. Πληρ. 95560056.

Scorpions
Οι θρυλικοί Scorpions που έγραψαν ιστορία στην ροκ μουσική, έρχονται για μια και μοναδική συναυλία, στις 9 Φεβρουαρίου 2019, στο Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού, με χωρητικότητα μόλις 5.900 ατόμων. Η διάσημη ροκ μπάντα θα καταφθάσει στην Κύπρο με τρία διαφορετικά αεροπλάνα, τα οποία θα μεταφέρουν ένα τεράστιο όγκο εξοπλισμού για να «στήσουν» την πιο άρτια συναυλία. Οι Scorpions σήμερα αποτελείται από τους πιο κάτω μουσικούς: Rudolf Schenker, κιθάρα – φωνητικά (1965 έως σήμερα), Klaus Meine, φωνή (1969 έως σήμερα), Matthias Jabs, βασική κιθάρα-φωνητικά (1978 – έως σήμερα), Pawel Maciwoda, μπάσο- φωνητικά (2003 έως σήμερα), Mikkey Dee, ντραμς (2016 έως σήμερα).
>> Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, Αθλητικό Κέντρο "Σπύρος Κυπριανού", Λεμεσός, 20.00.

Παράσταση κουκλοθεάτρου: το "Αμικέκο" στο Σπίτι της Συνεργασίας
Η διεθνώς βραβευμένη θεατρική ομάδα «Canicula Puppets» υποδέχεται το νέο έτος με την παράστασή της AMIKECO, μεταφέροντας μήνυμα αγάπης και την αξία της αληθινής φιλίας, μέσω μίας δικοινοτικής εκδήλωσης στη Λευκωσία. Ο AMIKECO θα παρουσιαστεί στη Λευκωσία στις 9 Φεβρουαρίου στις 4:00 το απόγευμα και στις 10 Φεβρουαρίου 2019 στις 11:00 το πρωί, στο Σπίτι της Συνεργασίας (Οδός Μάρκου Δράκου, 28, Λευκωσία 1102). Το όνομα «Αμικέκο» είναι παρμένο από τη γλώσσα Εσπεράντο, την πλέον διαδεδομένη διεθνή τεχνητή γλώσσα που δημιουργήθηκε με σκοπό να συνδέσει αρμονικά τους διαφορετικούς λαούς του κόσμου. Σε αυτή την ξεχωριστή γλώσσα, «αμικέκο» (amikeco) σημαίνει φιλία. Ακολουθώντας το ευγενές σκεπτικό της Εσπεράντο ως προς τη διαπολιτισμική επικοινωνία των ανθρώπων όλων των λαών, η παράσταση «Αμικέκο» χρησιμοποιεί αποκλειστικά τη μουσική. Χωρίς λόγια και δίχως λέξεις, το θεατρικό αυτό έργο επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τη μουσική ως ένα οικουμενικό εργαλείο επικοινωνίας. Η παράσταση «Αμικέκο» είναι κατάλληλη για όλη την οικογένεια και για παιδιά άνω των 3 ετών. Επίσης, καθώς δε βασίζεται στη γλώσσα, είναι κατάλληλη για όλους, ανεξαρτήτως καταγωγής ή γλώσσας. Η τεχνική και δημιουργική ομάδα του «Αμικέκο» αποτελείται από το Roberto Braham Chavez (σενάριο, σκηνοθεσία, χειρισμός κούκλων), Sergio Marroquin de Leon (μουσική, βοηθός σκηνοθέτη) και την Ελένη Ιωσηφίδου (χειρισμός κούκλων).
>> Σάββατο 9, 16.00 & Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, 10.00, Σπίτι της Συνεργασίας (Οδός Μάρκου Δράκου, 28, Λευκωσία 1102).  Πληρ. dan.eliiza@gmail.com ή στο Σπίτι της συνεργασίας 22445740 (ΑΓΓ/ΕΛΛ).

 

Συρανό ντε Μπερζεράκ
Tελευταίες παραστάσεις για τον Συρανό ντε Μπερζεράκ, τη μεγάλη παραγωγή του ΘΟΚ, που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό. Το υπέροχο έργο του Εντμόν Ροστάν, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Αχιλλέα Γραμματικόπουλου με τον Λώρη Λοϊζίδη στο ρόλο του Συρανό, είναι μια ρομαντική, ηρωϊκή «κωμωδία», που εστιάζει στα μεγάλα και ωραία της ζωής, υμνώντας τον έρωτα, τη μεγαλοψυχία, την αξιοπρέπεια, τη γενναιότητα, την αυταπάρνηση, το πνεύμα, και, πάνω από όλα, την απόλυτη αγάπη. 
>> Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, Μαρκίδειο Θέατρο, Πάφος, 20:30. Πληρ. 77772717.

Χάρης Βαρθακούρης
Γεννήθηκε με καθοριστικά γι’ αυτόν γονίδια σαν γιος του Γιάννη Πάριου. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο πλάι του Γιάννη Πάριου και του Στέλιου Ρόκκου στην Πύλη Αξιού (Θεσσαλονίκη) και ττώρα εμφανίζεται σε συναυλίες και σε επιλεγμένα μαγαζιά.
>> Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, A club, Αγία Νάπα, 24.00. Πληρ. 97722150.

 Λεωνίδας Μπαλάφας
Ο πολυδιάστατος τραγουδοποιός Λεωνίδας Μπαλάφας έρχεται παρέα με τα αγωνιστικά πουλάρια καλπάζοντας από το "Ταξίδι για να σε βρω" μέχρι τον "Άνθρωπο Μονάχο" και λίγο παραπέρα, σε ακόμα πιο νέες μουσικές διαδρομές, κάνοντας κάποιες στάσεις ανεφοδιασμού για κριθάρι και βρώμη σε παραδοσιακά, καντάδες, λαϊκά και άλλα αγαπημένα τραγούδια και οργανικά, για να μας ταξιδέψουν, να μας διασκεδάσουν και να μας ψυχαγωγήσουν.
>> Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, Κουρσάρος Rock Bar, Πρωταράς, 22.00. Πληρ. 99852419.

 



Ute Lemper
Η νέα παράσταση της Ute Lemper βασίζεται σε μια τηλεφωνική συζήτηση, που είχε μαζί με τη γυναίκα-μύθο Marlene Dietrich το 1988 στο Παρίσι. Η Ute ήταν τότε στην αρχή της καριέρας της στο θέατρο και τη μουσική, αλλά είχε αρχίσει να καταξιώνεται από τον διεθνή τύπο και τις κριτικές ως διάδοχος της Dietrich. Με μια επιτυχημένη καριέρα 30 περίπου χρόνων με παραστάσεις σε μουσικές αίθουσες της Ευρώπης, στο Broadway, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στο West End του Λονδίνου, παραμένει στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα ως η σημαντικότερη show woman της γενιάς της, έχοντας παίξει στο θέατρο και στον κινηματογράφο, έχονταςδώσει εκατοντάδες κονσέρτα και δεκάδες άλμπουμ. Έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως για τις ερμηνείες της σε τραγούδια του μεσοπολέμου, τραγούδια του Βερολίνου, των Kurt Weill και Berthold Brecht και σε chansons της Marlene Dietrich, Edith Piaf, Jacques Brel, Léo Ferré, Jacques Prévert, Nino Rota, Astor Piazzolla και άλλων.
>> Kυριακή 10 Φεβρουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30, €30 & €25. Πληρ. 77777745.

Το "Performance3" επιστρέφει για 8 μόνο παραστάσεις
Δεκαπέντε χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα του “Performance” στο θεατράκι του ΡΙΚ, η Κατερίνα Λούρα επανέρχεται με νέα ματιά στο βραβευμένο one woman show της που ανεβαίνει στο Θέατρο Δέντρο για οκτώ μόνο παραστάσεις. Η Κατερίνα Λούρα, αυτοσκηνοθετείται και ερμηνεύει κείμενα Κωστή Κολώτα αλλά και μια συρραφή κειμένων επιλεγμένων από ένα ευρύ φάσμα του παγκόσμιου δραματολογίου: «Κάσπαρ» του Πέτερ Χάντκε, Ηλέκτρα από τον «Ορέστη» του Ευριπίδη, «Μήδεια» του Ευριπίδη, «Μήδεια» του Heiner Muller, Iουλιέτα από το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ουίλιαμ Σαίξπιρ και το «Ρομέο και Ιουλιέτα - Η Τρίτη Μνήμη» του Μιχαήλ Μαρμαρινού, Αντιγόνη από τις «Φοίνισσες» του Ευριπίδη και τους «Επτά Επί Θήβας» του Αισχύλου, «Ελένη» του Ευριπίδη και «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου. «Σε όλη μας τη ζωή αναγνωρίζουμε γύρω μας ρόλους και παίζουμε ρόλους.  Υπάρχουμε μέσα στους ρόλους που παίζουμε.  Τελικά είχε δίκαιο ο Σαίξπηρ… με το «Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή».  Ρόλους θα ερμηνεύσει κι η Κατερίνα (Λούρα).  Και ίσως μέσα από τους ρόλους θα αναζητήσει την αληθινή της ταυτότητα.  Κι εμείς μαζί της την ταυτότητά μας, την ύπαρξή μας.  Επί τέλους να υπάρξουμε.» (Κωστής Κολώτας).
>> Kυριακή 10 Φεβρουαρίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 20.30. Πληρ.: www.soldouttickets.com.cy, επιλεγμένα περίπτερα SO EASY και στο 99520835 / €13, €10.

 



"Ο Γαργαληστής" του Δημήτρη Μπασλάμ έρχεται στο θέατρο Δέντρο
Ο Δημήτρης Μπασλάμ, μετά την παράσταση «Σοφία η Μέλισσα» που παρουσιάστηκε πέρσι από τον ΘΟΚ κερδίζοντας μικρούς και μεγάλους επιστρέφει με την παράσταση «Ο Γαργαληστής» στο θέατρο Δέντρο. Επί σκηνής τρεις μουσικοί, μια αφηγήτρια και μία χορεύτρια ή μάλλον, μια υπέροχη χορωδία, τέσσερις χορευτές και δυο αφηγητές ή καλύτερα τρεις ηθοποιοί, τρεις μουσικοί και τέσσερις χορευτές. Ούτε. Μια εξωστρεφής ωραία παρέα που συναντιέται στο θέατρο Δέντρο, χορεύει, τραγουδάει και μας αφηγείται την ιστορία ενός παράξενου ληστή. Μια ολοκαίνουργια παράσταση που προτείνει ο Δημήτρης Μπασλάμ για να μας μεταφέρει στον όμορφο κόσμο του πιο δάσημου ήρωα των παραμυθιών του. Του Γαργαληστή. Μια παράσταση που εστιάζει με απλότητα, ευαισθησία και πολύ χιούμορ στην απουσία της χαράς από κάποια παιδιά και φέρνει μικρούς και μεγάλους θεατές σε επαφή με το πρόβλημα της μοναξιάς των σύγχρονων παιδιών αλλά και τη χαρά της γενναιοδωρίας. 
>> Πρεμιέρα: Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 11.00. Πληρ.: 99520835.

Οι δεινόσαυροι επιστρέφουν στην Κύπρο και μπαίνουν στον ωκεανό
Ετοιμαστείτε για μια περιπέτεια στα βάθη του ωκεανού. Μια εμπειρία όπως καμία άλλη! Τρία χρόνια μετά την εντυπωσιακή έκθεση "Ζωντανοί Δεινόσαυροι - Living Dinosaurs", η οποία καθήλωσε και εντυπωσίασε χιλιάδες επισκέπτες, οι δεινόσαυροι επιστρέφουν στην Κύπρο. Την έκθεση παρουσιάζει στην Κύπρο η Ελληνική Τράπεζα. Αυτή τη φορά σε μια διαφορετική έκδοση, θα δούμε, θα γνωρίσουμε και θα ακούσουμε τους «Δεινοσαύρους του Ωκεανού – Dinosaurs of the Ocean». Πρόκειται για τους θαλάσσιους δεινόσαυρους και άλλα τέρατα που κολυμπούσαν στις θάλασσες της Ασίας και του Ειρηνικού, πριν από εκατομμύρια χρόνια. Οι «Δεινόσαυροι του Ωκεανού» είναι μια διαδραστική, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική έκθεση, η οποία απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας από μικρά παιδιά και φοιτητές  μέχρι τον παππού και τη γιαγιά, αλλά και όσους ενδιαφέρονται για την εξέλιξη της θαλάσσιας ζωής από την προϊστορική περίοδο μέχρι σήμερα.  Η έκθεση φιλοξενεί 15 διαφορετικά είδη ρομποτικών τεράτων, σε πραγματικά μεγέθη (με μήκος έως 16 μέτρα). Με τις κινήσεις, τα χρώματα, τις υφές και τους ήχους τους, θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές από την "πραγματική ζωή" αυτών των τεράστιων δεινοσαύρων της θάλασσας.
>> Η έκθεση ανοίγει το Σάββατο 26 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 7 Απριλίου 2019 στη Διεθνή Έκθεση Κύπρου (Περίπτερο 3). Μάθε περισσότερα ΕΔΩ

Ένα Cool Musical
Ένα cool musical έρχεται να σας συναρπάσει, φτάνει να πιστέψετε στην μαγεία που μπορεί να κρύβει η έντονη επιθυμία ενός μικρού αγοριού να πραγματοποιήσει το όνειρο του. Πρόκειται για την ιστορία του Όλιβερ, ενός μικρού αγοριού, ο οποίος έχει το όνειρο να γίνει αστέρας της Καλαθόσφαιρας. Μια μπάλα του Μπάσκετ, ένα ζευγάρι παπούτσια, και η μαγεία που μπορεί να κρύβει η δύναμη της θέλησης, η έντονη επιθυμία και η αγάπη σε αυτό που κάνεις, είναι όσα ακριβώς χρειάζονται για την κατάκτηση του προσωπικού μας στόχου! Το «ΕΝΑ COOL MUSICAL» είναι ένα πρωτότυπο musical κατάλληλο για παιδιά και με πολλαπλά μηνύματα και ιδιαίτερα για την δύναμη της θέλησης και εκπλήρωσης του οράματος μας μέσα από την προσήλωση στους στόχους μας. Στο Musical λαμβάνουν μέρος επαγγελματίες χορευτές, ηθοποιοί και τραγουδιστές, γεμάτοι ενέργεια και ατέρμονη αγάπη στο μουσικό θέατρο. Η διάρκεια του έργου κυμαίνεται στη μία ώρα. ΠΑΡΑΓΩΓΗ: MotionBlue events. Διεύθυνση Παραγωγής: Εύη Διονυσίου Μιχαηλίδη, Κείμενο/Μουσική/Στίχοι: Αντρέας Αναστασίου, Σκηνοθεσία: Ευαγγελία Δημητρίου, Vocal Coaching: Χριστίνα Αβερκίου, Χορογραφίες: Ελίζα Καποδίστρια, Τίμη Μιχαηλίδου.
>> Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού (πρεμιέρα), 15.00. Πληρ. 25732700.



Το Μυστήριο της Πολιτείας του Χάμελιν
Μετά από περιοδεία σ’ ολόκληρη την Κύπρο πάμε να λύσουμε το Μυστηριοδέστερο Μυστήριο όλων των εποχών και στη Λευκωσία! Για μια μόνο μια παράσταση την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 11πμ! «Ελάτε κόσμε! Ελάτε να παρακολουθήσετε το μυστηριοδέστερο μυστήριο του κόσμου, την πιο ανεξιχνίαστη απόδραση όλων των εποχών, τη σημαντικότερη ιστορία όλων των αιώνων». Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, η Λευκωσία υποδέχεται μια ομάδα παράξενων μενεστρέλων που αφηγούνται το μυστήριο της εξαφάνισης των παιδιών της Πολιτείας Χάμελιν και άλλες περιπέτειες των κατοίκων της. «Το Μυστήριο της Πολιτείας Χάμελιν» πραγματεύεται τις αρχές της Δημοκρατίας, το ρόλο των πολιτικών αρχόντων κάθε δημοκρατικής πολιτείας και την ευθύνη των ψηφοφόρων για τους εκλεγμένους τους. Ανασκευάζοντας τον Μύθο του Μαγικού Αυλού, η παράσταση ταξιδεύει τον θεατή στον χρόνο και τον καλεί σώσει το παιδί που πρόδωσε μεγαλώνοντας. Αυτό το θέατρο μέσα στο θέατρο, σε παγκύπρια πρώτη, δίνει στα χέρια του θεατή την εξουσία να επιλέξει το τέλος της ιστορίας και παράλληλα την ευκαιρία να σκεφτεί κι ενδεχομένως να ξαναπεί την δική του ιστορία. Κατάλληλη για παιδιά άνω των 5 χρόνων.
>> Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, Αμφιθέατρο "Νίκος Κ. Σιακόλας", Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής (ΣΕΚΚΙ), Λευκωσία, 11.00. Γενική Είσοδος: €7. Πληροφορίες/Κρατήσεις: 96297278

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close