Δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2019
Ένας από τους δημοφιλέστερους χώρους διασκέδασης της νυχτερινής ζωής της πρωτεύουσας, το Patio Cocktail Bar έχει δώσει το δικό του στίγμα όλα αυτά τα χρόνια στον τομέα της εστίασης και της διασκέδασης. Ένας απόλυτα ατμοσφαιρικός χώρος με νεοϋρκέζικο στιλ και vintage πινελιές στο παλιό αρχοντικό της Παλιάς Λευκωσίας όπου στεγάζεται.
Η συνεχής ανανέωση είναι ένα από τα στοιχεία επιτυχίας ενός χώρος εστίασης και οι άνθρωποι του Patio αυτό το γνωρίζουν καλά. Γι’ αυτό εδώ και μερικές εβδομάδες το γνωστό μαγαζί της Παλιάς Λευκωσίας σύναψε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία με ένα από τους πλέον επιτυχημένους Έλληνες σεφ της νέας γενιάς.
Ο Θάνος Στασινός στο Patio
Πρόκειται για τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τα επιτυχημένα εστιατόρια Nikkei της Αθήνας (Κολωνάκι) και Μυκόνου όπου εργάστηκε ως executive chef. O Θάνος Στασινός είναι ο σεφ που δημιούργησε τα μενού των δύο πολύ γνωστών ελληνικών εστιατορίων κάνοντας ακόμα πιο γνωστή στην Ελλάδα την Nikkei κουζίνα. Πρόκειται για το απόλυτο γαστρονομικό trend διεθνώς τα τελευταία χρόνια και συνδυάζει την περουβιανή με τη γιαπωνέζικη κουζίνα και δημιουργεί πιάτα και γεύσεις πρωτόγνωρες για εμάς εδώ στην Κύπρο.
Nikkei κουζίνα προσαρμοσμένη στο Patio
Ο σεφ Θάνος Στασινός κλήθηκε από την ομάδα του Patio για να φέρει αυτό το νέο γαστρονομικό trend στην καρδιά της Λευκωσίας μέσα από τη δική του οπτική και ταλέντο. Έτσι, από τις αρχές Μαρτίου το μενού του Patio διατηρώντας την φιλοσοφία to share ανανεώνει πλήρως το μενού του με πιάτα και γεύσεις από τη λατινική κυρίως περουβιανή, αμερικανική και ισπανική κουζίνα με γιαπωνέζικες πινελιές. Ο Θάνος Στασινός φέρνει την Nikkei κουζίνα στο Patio και την προσαρμόζει στις ανάγκες και τον χαρακτήρα του δημοφιλούς μαγαζιού της πρωτεύουσας.
Σχετικά

Το καλοκαίρι πάμε στον βραβευμένο κήπο της πρωτεύουσας
Ο απόλυτος παράδεισος για μουσικές βραδιές

Την Τετάρτη στα 7 Κλειδιά... πίνουμε κυπριακό κρασί
Η ποικιλία που θα έχει την τιμητική της

Tο ταβερνάκι που σερβίρει οφτό και μεζεδάκια και ανοίγει μόνο κάθε Παρασκευή
Ετοιμάσου για αυθεντικές Παρασκευές στο χωριό

H Λευκωσία (από χθες) πίνει καφέ και κοκτέιλ «στες Κορούες»
Η Αλεξάνδρα και η Άντρεα έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα, δημιουργώντας το νέο all-day εναλλακτικό καφενείο-μπαρ της πόλης

Το Παλιό Σινεμά στον Καλοπαναγιώτη ανοίγει ξανά τις πόρτες του, με ένα ολοκαίνουριο concept
Διπλό άνοιγμα στον Καλοπαναγιώτη: Το χωριό γεμίζει ζωή με Μωροκανέλλα & Παλιό Σινεμά

Πάμε για νόστιμο σουβλάκι σε 10 ξεχωριστές αυλές της Λευκωσίας
Καλοκαιράκι στην πρωτεύουσα βγαίνουμε για χαλαρή έξοδο για λαχταριστό σουβλάκι στην πίτα

Το Πατρικόν μάς κάνει το τραπέζι στην καρδιά της Λευκωσίας (για μία μόνο μέρα)
Ένα ξεχωριστό τραπέζωμα στην καρδιά της Λευκωσίας

Συνταγή για σπαγγέτι με γαρίδες και πέστο βασιλικού - Η απόλυτη καλοκαιρινή μακαρονάδα σε 10'
Το καλοκαίρι θέλουμε να τρώμε συνεχώς θαλασσινά

Ο θρυλικός σεφ Nobu Matsuhisa επιστρέφει στο AMARA για δύο μοναδικές βραδιές
Ένα εκλεπτυσμένο ταξίδι γεύσεων, με εμβληματικά πιάτα του σεφ, καθώς και ειδικά επιλεγμένα Osusume πιάτα

Πήγαμε πρώτοι στο Seline, το νέο rooftop της Λευκωσίας
Και σου μεταφέρουμε εικόνες κι εντυπώσεις!

Ένα μεζεδοπωλείο-όαση στο πολύβουο κέντρο της πρωτεύουσας σε περιμένει για αυθεντικό ελληνικό φαγητό
O Λούκουλλος επέστρεψε και φέτος στην αυλή

Ραντεβού στην αυλή: 13 ταβέρνες στη Λευκωσία για νόστιμα μεζεδάκια
Γνωστές ή πιο «κρυμμένες», μικρές ή λίγο πιο μεγάλες, πλακόστρωτες ή με γρασίδι, νόστιμες και αεράτες