Δημοσιεύτηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2019
Η Μαργαρίτα ήταν μόλις οχτώ χρόνων όταν οι γονείς της την έστειλαν παραδουλεύτρα σ’ ένα αρχοντικό στην πόλη. Στα δεκατρία της, το αφεντικό την εκμεταλλεύτηκε και, αφού της πήρε το παιδί της, την πέταξε στον δρόμο. Τότε, εκείνη τυχαία ανακάλυψε την κλίση της στον χορό και την έκανε επάγγελμα. Έγινε χορεύτρια σε καμπαρέ. Έτσι άρχισε το μοναχικό ταξίδι μιας γυναίκας που η μοίρα τη χτύπησε αλύπητα. Αλλά δεν το έβαλε κάτω. Έπεφτε και ξανασηκωνόταν με πείσμα, προκειμένου να κερδίσει την υπόληψη μιας άσπλαχνης κοινωνίας που δε συγχωρεί και να βρει το χαμένο παιδί της. Η ζωή της ήταν ένα δάσος από άντρες που την αγάπησαν, τη δίδαξαν, την ξεγέλασαν ή την πρόδωσαν. Στη μέση του δάσους το πιο ψηλό δέντρο την παρακινούσε να μη σταματά την ανοδική πορεία. Έτσι, η Μαργαρίτα κατόρθωσε να αποκτήσει ό,τι επιθυμούσε: δόξα και χρήμα. Μόνο που ξέχασε να επενδύσει στην αγάπη και τη φιλία. Και αυτό η ζωή δεν της το συγχώρησε ποτέ.
Η ΓΙΟΛΑ ΔΑΜΙΑΝΟΥ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ γεννήθηκε στη Λευκωσία. Έζησε πολλά χρόνια στο Κονγκό και στη Νιγηρία. Σπούδασε δημοσιογραφία και συνεργάστηκε με ραδιοφωνικούς σταθμούς, περιοδικά και εφημερίδες της Κύπρου σε χρονογράφημα, πολιτιστικά και έρευνα. Έχει γράψει μυθιστορήματα για ενηλίκους και παιδιά, ενώ για το έργο της έχει αποσπάσει κρατικά βραβεία και πολλές διακρίσεις σε Κύπρο, Ελλάδα και Ευρώπη, και έχει πουλήσει συνολικά περισσότερα από 80.000 αντίτυπα. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ, ΑΝ ΗΞΕΡΑ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ και ΗΛΕΚΤΡΑ. ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ.
Σχετικά

Έρχεται ο Μαραθώνιος Αμμοχώστου για παιδιά, αρχάριους αλλά και έμπειρους δρομείς
Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν σύντομα

Αστροπαρατήρηση και φωτογράφηση των Περσείδων με καλή παρέα
Απολαμβάνουμε και φέτος την βροχή των αστεριών


16 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Με θερινό σινεμά, παράδοση, μουσική και χορό

«Emerald Isle»: Μια εντυπωσιακή παράσταση ιρλανδικής μουσικής και χορού έρχεται στην Κύπρο
Μια συναρπαστική ζωντανή παράσταση που μεταφέρει το κοινό σε ένα μαγικό ταξίδι μέσα στην καρδιά και την ψυχή της Ιρλανδίας

Συναυλίες, θέατρο, χορός και όσα θα κάνουμε δωρεάν στον Δήμο Κουρίου το φετινό καλοκαίρι
Το μεγάλο πολιτιστικό καλοκαίρι στον Δήμο Κουρίου άρχισε ήδη

10 γουστόζικοι προορισμοί στο βουνό, για να επισκεφτείτε το φετινό καλοκαίρι
Αυλές και βεράντες με καταπράσινο σκηνικό και κυπριακή ατμόσφαιρα

Ο Ζαχαρίας Ζαννέττου ετοιμάζεται για μία άκρως αυθεντική παράσταση δοκιμής υλικού stand-up comedy
Δες από κοντά πως γεννιέται μια ολοκληρωμένη κωμική παράσταση

Dionysian Odyssey: Ένα τριήμερο γλέντι με μουσική, μεζέ και άρωμα Ελλάδας στην Αγία Νάπα
Δύο σκηνές, θεματικά acts και γεύσεις ελληνικής παράδοσης τον Δεκαπενταύγουστο

Καλοκαίρι στα Κελοκέδαρα με εκδηλώσεις γεμάτες παράδοση και ρυθμό
Δες αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα του χωριού


Καλοκαίρι στον Άσκα: Τέχνη, μουσική και παράδοση στο βουνό
Δημιουργικές δράσεις και μουσική κάτω από το φεγγάρι