Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Πεζοπορούμε σε 5 απίθανες διαδρομές, με την πιο δημοφιλή ομάδα

Μάθε το πρόγραμμμα για το Mάρτιο και ακολούθησέ τους!

Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαρτίου 2019

Οι Cyprus Strollers, είναι o δημοφιλής ανάμεσα στους λάτρεις της πεζοπορίας, όμιλος, που ξεκίνησε τις δραστηριότητες του από το 2014.

Οι Cyprus Strollers διοργανώνουν μία εξόρμηση την εβδομάδα, από Οκτώβριο μέχρι και Μάιο. Οι πεζοπορίες γίνονται Σάββατο ή Κυριακή, εκ περιτροπής. Οι περισσότερες πεζοπορίες ξεκινούν το πρωί και ολοκληρώνονται με γεύμα (προαιρετικό) σε ταβέρνα ή συνδυάζονται με πικνίκ, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν. Λίγες πεζοπορίες ξεκινούν νωρίς το απόγευμα και καταλήγουν σε καφετέρια για ένα ποτό με σνακ.

Για το μήνα Μάρτιο έχουν προγραμματίσει τα πιο κάτω:

Κυριακή 3 Μαρτίου
Στις 3 Μαρτίου οι Cyprus Strollers επισκέπτονται την εύφορη περιοχή Δελίκηπου, στην επαρχία Λάρνακας, για μια πεζοπορία σε αγρούς και λόφους, με ποικιλία εδάφους. Μήκος πορείας 9 χλμ, διάρκεια 3 ώρες περίπου και βαθμός δυσκολίας 3 (δύσκολη). Θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα και είναι απαραίτητη η προεγγραφή. Ώρα αναχώρησης από Λευκωσία 9.45 πμ. Δωρεάν.
 
Σάββατο 9 Μαρτίου
Στις 9 Μαρτίου οι Cyprus Strollers επισκέπτονται το χωριό Παναγιά, στην επαρχία Πάφου, για μια κυκλική πεζοπορία σε αγροτικούς δρόμους, μήκους 10 χλμ, διάρκεια 3 1/2 ωρών περίπου, με βαθμό δυσκολίας 3 (δύσκολη). Θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα στο χωριό Αμαργέτη και είναι απαραίτητη η προεγγραφή. Ώρα αναχώρησης από Λευκωσία 9.15 πμ. Δωρεάν. 

Κυριακή 17 Μαρτίου
Την Κυριακή  17 Μαρτίου οι Cyprus Strollers διοργανώνουν εξόρμηση στην οροσειρά του Μαχαιρά. Η πεζοπορία ξεκινά από το χωριό Καπέδες, διασχίζει όμορφο δάσος σε μονοπάτι και καταλήγει στο εκκλησάκι του Αγίου Ονουφρίου. Θα ακολουθήσουμε την ίδια πορεία για την επιστροφή. Το μήκος είναι 10 χλμ, η διάρκεια είναι 3 1/2 ώρες και ο βαθμός δυσκολίας 2 (μέτρια) προς 3 (δύσκολη). Η πορεία παρουσιάζει δυσκολίες, με κατηφόρες που απαιτούν χρήση πεζοπορικών μπαστουνιών. Οι υψομετρικές διαφορές είναι μικρές, αφού ξεκινούμε στα 600 μ, ανεβαίνουμε στα 735 μ και φτάνουμε στον Άγιο Ονούφριο στα 690 μ. Όλη η διαδρομή γίνεται σε δάσος.  Θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα και είναι απαραίτητη η προεγγραφή. Ώρα αναχώρησης από Λευκωσία 9.45 πμ. Δωρεάν. 
 
Σάββατο 23 Μαρτίου
Στις 23 Μαρτίου οι Cyprus Strollers πάνε παραλιακά. Επισκέπτονται την περιοχή του Κάβο Γκρέκο, στην επαρχία Αμμοχώστου, για μια διπλή πεζοπορία, η οποία με αφετηρία την παραλία του Κόννου θα περιλάβει το ακρωτήρι, το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων δίπλα στο κύμα και στη συνέχεια την σπηλιά του Κύκλωπα. Διάρκεια 3 1/2 ώρες περίπου και βαθμός δυσκολίας 2 (μέτρια). Θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα και είναι απαραίτητη η προεγγραφή. Δωρεάν. 

Κυριακή 31 Μαρτίου
Την Κυριακή 31 Μαρτίου οι Cyprus Strollers επισκέπτονται την Κυπαρισσία, πάνω από το φράγμα Γερμασόγειας. Η πεζοπορία στα μονοπάτια της περιοχής έχει μήκος 14 χλμ, θα διαρκέσει 4 ώρες και έχει βαθμό δυσκολίας 2-3 (μέτρια προς δύσκολη). Ώρα αναχώρησης από Λευκωσία 9.45 πμ. Θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα και είναι απαραίτητη η προεγγραφή. Δωρεάν.

Λεπτομερείς οδηγίες στο https://cyprus-strollers.org/activities-description/ και στο τηλέφωνο 97613720. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close