Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαρτίου 2019
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην μουσική σκηνή του DownTown Live στη Λευκωσία σε συμβουλεύει “Κράτα ρε φίλε, γερά”. Την Τετάρτη 17 Απριλίου σε μία μοναδική συναυλία.
«Μιλάω μόνο όταν έχω κάτι να πω», λέει εκείνος, «Βασίλη ζούμε για να σ’ ακούμε» απαντά ο κόσμος που κυριολεκτικά τον λατρεύει όλα αυτά τα χρόνια. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κλείνει, φέτος, 45 χρόνια ξεχωριστής παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι και τα γιορτάζει με τον πιο αγαπημένο του τρόπο, μαζί με όλους εσάς στο DownTown Live στις 17 Aπριλίου.
Από το λαϊκό τραγούδι στις μπουάτ κι από το πολιτικό τραγούδι στη ροκ, η παρουσία κι αυτή η ιδιαίτερη χροιά της φωνής του έχουν σημαδέψει τις μέρες και τις νύχτες μας, τις αναμνήσεις μας με καταλύτη την εκρηκτική του παρουσία στη σκηνή.
Άλλωστε η σύμπνοια και η σύνδεση ήταν πάντα το δυνατό του στοιχείο. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κουβαλά πάντα την κληρονομιά των συνεργασιών του, με σπουδαίους συνθέτες, όπως τους Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Λοΐζο, Θάνο Μικρούτσικο και Νικόλα Άσιμο μεταξύ άλλων, ενώ έχει τραγουδήσει μεγάλους ποιητές όπως τους Τάσο Λειβαδίτη, Νίκο Καββαδία, Άλκη Αλκαίο, Κώστα Καρυωτάκη αλλά και σπουδαίους στιχουργούς όπως τους Κώστα Τριπολίτη και Οδυσσέα Ιωάννου.
Τέσσερις γενιές θαυμαστών ενώνονται στο κοινό κι εκείνος επιλέγει τα πιο αγαπημένα τους κομμάτια από την ιστορία του, τραγούδια που μιλούν για τον έρωτα, την ελπίδα, την κοινωνία, τις ανθρώπινες σχέσεις κι όσα μας προβληματίζουν, ρίχνοντας φως στην ψυχή μας με τους ήχους και τα λόγια. «Κράτα ρε φίλε, γερά» μας απευθύνει από τη σκηνή κι ακολουθούμε, σε μια εποχή που τέτοιες παροτρύνσεις από μεγάλους και αγαπημένους καλλιτέχνες ενδυναμώνουν την ελπίδα.
Ο ακούραστος, ρομαντικός, αγαπημένος μας αιώνιος έφηβος είναι έτοιμος για άλλο ένα ταξίδι επί σκηνής!
Μαζί του οι:
Πιάνο / keyboards: Ανδρέας Αποστόλου
Ηλεκτρικό Μπάσο: Βαγγέλης Πατεράκης
Τύμπανα: Στέφανος Δημητρίου
Βιολί – τραγούδι: Μαίρη Μπρόζη
Κιθάρες –πνευστά: Γιάννης Αυγέρης
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 99810011.
-
DownTown Live
17 Απριλίου 2019
Σχετικά
Πέθανε η εμβληματική τραγουδίστρια Μαρινέλα
Η κορυφαία τραγουδίστρια άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της, ολοκληρώνοντας μια πορεία δεκαετιών στο ελληνικό τραγούδι.
ZAZZA Music Theater: Η εκρηκτική Ελληνίδα τραγουδίστρια που θα μας διασκεδάσει το Πάσχα
Ένα δυναμικό live πρόγραμμα με αγαπημένες επιτυχίες, έντονο ρυθμό και αληθινή διασκέδαση κάνει πρεμιέρα το Πάσχα και υπόσχεται αξέχαστες βραδιές
Άννα Βίσση: Μεγάλο φινάλε για μια δεκαετία στο Hotel Ερμού
Στις 4 Απριλίου η απόλυτη Ελληνίδα σταρ ρίχνει αυλαία σε δέκα χρόνια ανεπανάληπτων εμφανίσεων, σε μια βραδιά που αναμένεται γεμάτη ένταση, συγκίνηση και τις μεγαλύτερες επιτυχίες της.
Η Άννα Βίσση εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία της, παρουσιάζοντας τη Vission Music
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο της label σε συνεργασία με τη Δήμητρα Κούστα
Μια βραδιά γεμάτη retro, disco, funk και rock επιτυχίες στη Λάρνακα
Oι Time Surfers Party Band επιστρέφουν για μια βραδιά γεμάτη non-stop επιτυχίες από τις δεκαετίες του ’70, ’80, ’90 και ’00
Νατάσσα Μποφίλιου, Θέμης Καραμουρατίδης και Γεράσιμος Ευαγγελάτος (και) στη Λάρνακα
Ανακοινώθηκε και δεύτερο "Μέτρημα" στην Κύπρο
Πασχαλινές συναυλίες από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου με το «Requiem» του Τζον Ράτερ
Το «Requiem» του Ράτερ ξεδιπλώνεται σε επτά μέρη
The Model: Αυτή η χώρα θα νικήσει στη Eurovision 2026 – Ποιες θα βρεθούν στην πρώτη 5άδα
Οι προβλέψεις που προκαλούν μια μικρή ανησυχία...
Η Κατερίνα Στανίση στην Κύπρο για ένα βράδυ
Η αγαπημένη λαϊκή τραγουδίστρια σε ένα live που δεν πρέπει να χάσεις
Ο Σωκράτης Σινόπουλος στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Πολιτισμού του Δήμου Παραλιμνίου - Δερύνειας
Ο μουσικοσυνθέτης θα είναι καλεσμένος σε δύο δράσεις οι οποίες είναι ανοικτές τόσο για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς όσο και για το ευρύ κοινό