Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2019
Στο Marbré είχα πάει από τις πρώτες μέρες που άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του αρχές φθινοπώρου.
Οι πρώτες εντυπώσεις, αν και στο ξεκίνημα, άκρως ικανοποιητικές σε όλους τους τομείς, μάς ώθησαν, ένα χειμωνιάτικο Σάββατο να ανακαλέσουμε διά ζώσης τις γαστρονομικές εμπειρίες -κι όχι μόνο- της πρώτης μας επίσκεψης.

Το τραπεζάκι για δυο, στην κλειστή με γυάλινους, μετακινούμενουςτοίχους βεράντα του εστιατορίου, έγραφε το όνομά μας, κάνοντάς μας να νιώθουμε ιδιαίτερα τυχεροί που πετύχαμε μια θέση στο κατάμεστο, αδιαπραγμάτευτο hot spot της πόλης του Ζήνωνα και συγκεκριμένα στους ισόγειους χώρους του γκλαμουράτου Q Blu Plaza.

Oι αργεντίνικου τύπου ανοιχτές σχάρες, η open plan κουζίνα με τη στρατιά των αεικίνητων chef και η εύκολη στην πλοήγηση κάρτα φαγητών, μας άνοιξαν την όρεξη.
Δημιουργικές σαλάτες, κρύα και ζεστά ορεκτικά, μια μεγάλη γκάμα από κρεατικά ποικίλων κοπών και προελεύσεων και τρεις προτάσεις σε ψαρικά, συνέθεταν το μενού του βραβευμένου εξ Ελλάδος chef Αλέξανδρου Τσιοτίνη.
Από την ανάγνωση και μόνο του μενού δεν αντιστεκόμαστε διόλου, στα ορεκτικά mini τάκος -στην τελική αποδείχθηκαν large- που εγκιβώτιζαν πλούσιο σε μπαχαρικά, σιγοψημένο γύρο από χοιρινό λαιμό, ενυδατωμένο με γιαούρτι και ψητή ντομάτα.

Ο γαλλικός Syrah οίνος Saint Cosme (2016-Côtes du Rhône) εντυπωσίασε με το βαθύ ρουμπινί του χρώμα και τις μαλακές τανίνες του από τις πρώτες κιόλας γουλιές κι έγινε ένα με τις υπέροχες στο στόμα παπαρδέλες που ακολούθησαν.
Ένα μοναδικό πιάτο απίστευτης ισορροπίας, δομημένο με ορθά σοταρισμένο ραγού μανιταριών, ζουλιέν φιλετάκια μοσχαριού, έχοντας ως επιστέγασμα τη βουτυράδα και τον γευστικό πλούτο από τα ουκ ολίγα τεμάχια από foie gras.

Η ομάδα των ευγενέστατων σερβιτόρων και του διευθυντικού προσωπικού απέσπασε τα θετικότερα σχόλιά μας, αφού έκαναν το παν, έτσι ώστε ο καθένας από μας να έχει μια αξέχαστη εμπειρία. Απονέμουμε τα εύσημά μας για το σχαροψημένο, ιρλανδέζικο βοδινό φιλέτο, που έφτασε ψημένο σύμφωνα με τα δικά μας γούστα, πλαισιωμένο από λαχανικά σχάρας (επιλογή πελάτη με επιπλέον χρέωση) και σος μπερνέζ.

Η πρόταση του υπεύθυνου σερβιτόρου για τη ναμελάκα (παρόμοια με γκανάζ) σοκολάτας Valrhona, με αλμυρή καραμέλα, κόκκινα φρούτα και παγωτό κερασιού άφησε μια υπέροχη επίγευση στο στόμα, που μας συντρόφευε κατά την επιστροφή μας.
INFO (24505821) Ατλαντίδων 2, Λάρνακα. Δ-Κ 12.00-23.00.



Έντυπη έκδοδη Check In Cyprus, Μάρτιος 2019
Σχετικά
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο AMARA: Ένα εμβληματικό διήμερο με τον Chef Nobu Matsuhisa
Ο σεφ πίσω από τη μαγειρική «μαγεία» του Matsuhisa θα βρίσκεται ο ίδιος στην Κύπρο
Ανοίγει ξανά το πιο καλοκαιρινό μεζεδοπωλείο της Λευκωσίας δίπλα στην πισίνα
Mια ξεχωριστή εμπειρία δείπνου δίπλα στην πισίνα, κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό.
Καμπαναρκό: Εκεί που τα καλοκαιρινά βράδια αποκτούν γεύση και οι αναμνήσεις γεννιούνται γύρω από ένα τραπέζι
Η γεύση της Κύπρου, η ψυχή του καλοκαιριού.
Η επιστροφή του 7Skies Roof bar στον Πρωταρά σηματοδοτεί τη νέα σεζόν
To απόλυτο rooftop destination του Πρωταρά, άνοιξε πρόσφατα ξανά τις πόρτες του
Η Ice Cream Week του Colors Café επιστρέφει με άρωμα Κύπρου
To Ice Cream Week του Colors Café σάς προσκαλεί να γευτείτε την Κύπρο αλλιώς, μέσα από δημιουργίες που συνδυάζουν παράδοση, φαντασία και καλοκαιρινή διάθεση!
Τρεις οθόνες, παγωμένες μπύρες και ειδικό menu: Εδώ θα δεις το Μουντιάλ στη Λεμεσό
Εσύ έκλεισες τραπέζι; Το Maison Anemi μπαίνει σε ρυθμούς Μουντιάλ
Οι 15 pubs που θα «παίζουν» μπαλίτσα όλο το καλοκαίρι
Μεγάλες οθόνες, δυνατός ήχος, απολαυστικό φαγητό, παγωμένες μπίρες και τη σωστή παρέα. Όλα όσα χρειάζεσαι για ένα καλοκαίρι γεμάτο Μουντιάλ βρίσκονται σε αυτά τα 15 pubs
Ένα αυθεντικό, ζεστό και παρεΐστικο μαγαζί για λαχταριστό οφτό και μεζέδες
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό φαγητό, τις γενναιόδωρες μερίδες και τη γνήσια κυπριακή φιλοξενία.
Κρασί, premium steaks και live cooking: Ο viral chef Jeffrey κατεβαίνει στη Λεμεσό
Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στο καλό φαγητό, το κρασί και τη ζωντανή μουσική, στο Winecase
Burger Nights με ζουμερά burgers και καλοκαιρινά cocktails, στον «μυστικό κήπο» της Λευκωσίας
Το απόλυτο σημείο συνάντησης για φαγητό και ποτό
10 ταράτσες, κήποι και αυλές στη Λευκωσία, για νόστιμο summer in the city
Οι τοποθεσίες που πρέπει να βάλεις στη λίστα σου για απόδραση από τη ζέστη, νοστιμιά και δροσιά
Στα 7 Κλειδιά αφιερώνουν μια βραδιά στα πορτοκαλί κρασιά της Κύπρου
Εδώ θα ανακαλύψεις και θα δοκιμάσεις επιλεγμένες ετικέτες τοπικών πορτοκαλί κρασιών