Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρτίου 2019
Η French Depot, η εταιρεία που ασχολείται με το εμπόριο κρασιών, οινοπνευματωδών ποτών και ειδών delicatessen, με παρουσία σε Λεμεσό, Λευκωσία και Πάφο, ανακοίνωσε τη δημιουργία του Wine & Business Club (WBC) στην Κύπρο.
Το επίσημο λανσάρισμα θα γίνει στις 28 Μαρτίου του 2019, σε δείπνο που θα γίνει στο Ξενοδοχείο Four Seasons, στη Λεμεσό. Το WBC Cyprus θα διοργανώσει επτά gala dinner το 2019 και 9 το 2020, με το πρόγραμμα να έχει ήδη διαμορφωθεί ήδη και τα ονόματα των προσκεκλημένων σεφ να έχουν ήδη "κλειδώσει".
Συγκεκριμένα για το 2019 έχουν ανακοινωθεί οι ακόλουθες ημερομηνίες: 25 Απριλίου, 30 Μαΐου, 27 Ιουνίου, 26 Σεπτεμβρίου, 31 Οκτωβρίου και 28 Νοεμβρίου.
Το club στοχεύει σε μέλη υψηλού προφίλ μεταξύ όλων των επιχειρηματικών και επαγγελματικών κοινοτήτων που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και αναζητούν χώρους υψηλής ποιότητας για να απολαύσουν πλούσιες, ιδιωτικές βραδιές.

Οι εκδηλώσεις του κυπριακού club, είναι αποκλειστικά σχεδιασμένες για τα μέλη του και θα πραγματοποιούνται στο Four Seasons Hotel στη Λεμεσό. Έτσι έχουν στόχο να αποτελέσουν μια πρώτης τάξης ευκαιρία δικτύωσης, όπως εξήγησε ο Christophe Chaillou, πρόεδρος του club και director, της French Depot και για χρόνια στον τομέα του τουρισμού, της φιλοξενίας και της εμπορίας κρασιού και delicatessen,.
Ακολουθώντας τη συνταγή των αντίστοιχων club του εξωτερικού, τα μέλη στην Κύπρο έχουν την ευκαιρία στα δείπνα που θα πραγματοποιούνται στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας που συνδυάζει εξαιρετικής ποιότητας κρασιά, αλλά και καλού φαγητού. Στο πρώτο δείπνο για την Κύπρο, τα κρασιά είναι προσεκτικά επιλεγμένα και το φαγητό φέρει τη σφραγίδα του βραβευμένου σεφ με αστέρι Michelin, Aνδρέα Μαυρομμάτη και θα ετοιμαστεί από τον σεφ, Πανίκο Χατζητοφή.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέλη του κυπριακού club θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα δείπνα αντίστοιχων WBC στην Ευρώπη, καθώς μέσα στον χρόνο έχουν καταφέρει να καταστούν ένα από τα πιο ισχυρά ευρωπαϊκά δίκτυα για τους επιχειρηματικούς ηγέτες που είναι λάτρεις του κρασιού αλλά και του καλού φαγητού.
Τα WBC απαριθμούν σήμερα σε 2.500 μέλη σε 15 club σε 14 ευρωπαϊκές πόλεις μεταξύ των οποίων Παρίσι, Λυών, Μασσαλία, Τουλούζ, Γένοβα, Λουξεμβούργο και Μοντέ- Κάρλο, ενώ στόχος είναι η αύξησή τους σε 100 club σε όλο τον κόσμο σε πέντε χρόνια.

Σχετικά
Το εντυπωσιακό γλυκό που έβαλε στο μενού του πολυβραβευμένο εστιατόριο της Λευκωσίας
Στο Tocayo μην παραλείψεις να παραγγείλεις γλυκό!
Μοντέρνα ελληνική κουζίνα στη Λεμεσό, διά χειρός ενός καταξιωμένου σεφ!
Το Musa στη Λεμεσό συνεχίζει να επιβεβαιώνει γιατί θεωρείται ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γαστρονομικά στέκια της πόλης
Τα δύο ελληνικά πιάτα στο τοπ 10 με τα καλύτερα φαγητά λαχανικών στον κόσμο
Δύο ελληνικά πιάτα βρέθηκαν στην πρώτη 10άδα της λίστας του Taste Atlas με τα καλύτερα φαγητά λαχανικών στον κόσμο για το 2026.
Τα 10 πιο εντυπωσιακά Christmas cakes για τις φετινές γιορτές
Με εξαιρετική εμφάνιση αλλά και μοναδική γεύση
15 εντυπωσιακά εστιατόρια για γιορτινή εξοδο, καλό φαγητό και οινική κατάνυξη
15 εστιατόρια και wine bars στην Κύπρο για γιορτινή έξοδο, με ενημερωμένες λίστες κρασιών, σομελιέ και ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες
Τοπ 10 artisan bakeries της Κύπρου που αξίζει να γνωρίσεις
Η νέα γενιά φούρνων που τιμά την τέχνη της αρτοποιίας
GRAPES / Sips & Scenes: Ένα διαφορετικό event για το κρασί
Ένα μοναδικό bar, μουσική, επώνυμα κρασιά, ένα premium tasting και τα Grapes Talks, συνδυάζονται ώστε οι συμμετέχοντες να ζήσουν ένα διαφορετικό πάρτι για όλους!
Κατεβάζει ρολά ένα από τα πιο νόστιμα food truck της Λεμεσού
Αλλά ετοιμάζεται να επιστρέψει αλλιώς!
Το καλύτερο μπισκότο στον κόσμο για το 2025 είναι ελληνικό
Το μελομακάρονο, το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο γλυκό της Ελλάδας, κατέκτησε την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του TasteAtlas
Το Maestro του Ηλία Λέκα, έφτιαξε ένα γιορτινό μενού για την Παραμονή Χριστουγέννων
Ελληνικές γεύσεις και παράδοση σε γιορτινή εκδοχή, στη Λευκωσία
Η μεγαλύτερη γιορτή whisky & rum στην Κύπρο μόλις ανακοινώθηκε!
270+ λόγοι να μην χάσετε το Nicosia Whisky & Rum Experience 2026
Ένα νέο all-day spot φέρνει τη φρεσκάδα στο κέντρο της Λευκωσίας
Η πιο φρέσκια άφιξη της πόλης, με δημιουργικά πιάτα και τοπικές πρώτες ύλες σε πρωταγωνιστικό ρόλο