16-17 August 2013
Nightlife & Music , Bars & Clubs

Let's Play!

Οι Playmen, έρχονται στην Κύπρο για 2 super εμφανίσεις ενώ στις 18 Αυγούστου έχουν αναλάβει το warm up set για την εμφάνιση του Armin Van Buuren.

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουλίου 2013

Δεν είναι η πρώτη σας φορά στην Κύπρο και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Ποια η σχέση σας με το κυπριακό κοινό, εντός και εκτός dancefloor;
Παύλος Μ.: Η ευκαιρία να γνωρίσουμε την Κύπρο, μας δόθηκε, για πρώτη φορά μέσα από τη δουλειά μας, πριν από περίπου 4 χρόνια.
Λευτέρης Ξ.: Γενικά η σχέση μας με την Κύπρο και τους Κυπρίους είναι ιδιαίτερη, γιατί έχουμε και πολλούς φίλους, τους οποίους συναντάμε κάθε φορά που επισκεπτόμαστε το νησί.
Ποια είναι η ιστορία πίσω από τους Playmen;
Π:
Ξεκινήσαμε να 'πειράζουμε' τραγούδια κυρίως για να αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον το DJ set μας.
Λ: Η ηλεκτρονική μουσική ήταν πάντα το αγαπημένο μας άκουσμα, και ως εκ τούτου θεωρώ αναπόφευκτο το γεγονός ότι κάποια στιγμή μας κέντρισε το ενδιαφέρον το πώς δημιουργούνται όλοι αυτοί οι ήχοι.
Π: Πιστεύω ότι τα ερεθίσματα και οι εμπνεύσεις μας προέρχονται απ' όλα τα είδη μουσικής που ακούγαμε και ακούμε κατά καιρούς.
Και μέχρι πού φθάνουν τα όνειρά σας;
Π: Προσπαθούμε να κάνουμε αργά και σταθερά βήματα. Όταν θα είμαστε έτοιμοι, ίσως να δοκιμάσουμε την τύχη μας και στο εξωτερικό.
Λ: Η διεθνής αναγνώριση είναι ένα από τα μεγάλα μας όνειρα.
Το όνομά σας συνδέθηκε κάπως με την εποχή της "άνθησης", ας το πούμε έτσι, της ελληνικής EDM. Γιατί νομίζετε ότι συμβαίνει τώρα αυτό;
Π:
Νομίζω έχει πολλά να δώσει η ελληνική dance σκηνή, ωστόσο βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή.
Λ: Η άνθηση της EDM στην Ελλάδα, ίσως έχει να κάνει με το ότι υπήρξε μια γενική στροφή προς την dance, ακόμη και στις Η.Π.Α.
Από την εποχή του '+soda' μέχρι και σήμερα, τι βλέπετε να έχει αλλάξει στο ελληνικό club scene και πού βλέπετε να πηγαίνει το πράγμα στα επόμενα χρόνια.
Λ: Από τότε μέχρι σήμερα έχει αλλάξει ο τρόπος διασκέδασης. Κάθε εποχή έχει τα καλά της και τα άσχημά της. Ίσως τώρα να έχει (η EDM) μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό, με πιο mainstream ύφος απ' ό,τι τότε.
Π: Γιατί άλλωστε και η dance έχει γίνει πιο mainstream και ραδιοφωνική σε σχέση με το παρελθόν. Τα επόμενα χρόνια ελπίζω να διοργανωθεί κάποιο μεγάλο φεστιβάλ, αφιερωμένο σ' αυτήν, σε Ελλάδα και Κύπρο. Που σίγουρα θα έδινε μια άλλη εικόνα για το τι σημαίνει EDM.
Πόσο δύσκολο είναι να αναδειχθεί σήμερα ένας νέος Έλληνας παραγωγός; Έχετε ξεχωρίσει εσείς κάποιον;
Π:
Όλα είναι δυνατά και εύκολα, αρκεί να υπάρχει επιμονή, υπομονή, ταλέντο και αγάπη γι' αυτό που κάνεις. Οι δισκογραφικές σήμερα αναζητούν καινούργιους παραγωγούς και ταλέντα περισσότερο από ποτέ.
Λ: Εμείς από demo που λαμβάνουμε έχουμε ακούσει αξιόλογες και πολλά υποσχόμενες δουλειές. Έχουμε υπόψη κάποια ονόματα που έχουν τα φόντα να ξεχωρίσουν και που είναι ακόμη τελείως άγνωστοι.

Μπορείτε να επισημάνετε τα γεγονότα που συνέβησαν στη διάρκεια της πορείας σας μέχρι σήμερα τα οποία και δεν θα ξεχάσετε ποτέ;
Π:
Πολλά σημαντικά γεγονότα. Σίγουρα το πρώτο πρωτοχρονιάτικο πάρτι μας στο "Venue" είναι ένα απ' αυτά. Η πρώτη φορά που ακούσαμε τραγούδι μας στο ραδιόφωνο και όταν το single μας "Fallin" έγινε χρυσό...
Λ: Η εμφάνισή μας στο "Europa Plus Festival" στη Μόσχα, μπροστά σε 30.000 κόσμο και τα βραβεία που πήραμε στα MAD VMA τα τελευταία χρόνια... Πολλά, και άλλα που ίσως τώρα ξεχνάμε.
Πείτε μας, ποια είναι κατά την άποψή σας, τα 3 ονόματα που χωρίς αυτούς η ελληνική EDM δεν θα ήταν η ίδια και 3 ονόματα από τους ξένους superstar DJs που έχουν κάνει το ίδιο, αλλά σε διεθνές επίπεδο.
Ο Βασίλης Τσιλιχρήστος, γιατί μέσα από το "Venue" καταφέραμε να ακούσουμε από κοντά τεράστια ονόματα και να ζήσουμε αξέχαστες στιγμές. Ο GPal για τις τρομερές μουσικές του στο "+soda" και ο George Siras, γιατί πάντα έμενες με ανοιχτό το στόμα όταν τον έβλεπες να μιξάρει με βινύλια! Και για ξένους; SHM: δημιούργησαν νέο ρεύμα στην EDM και σε συνδυασμό με τα mixing skills τους απογειώθηκαν στην κορυφή. Ο David Guetta, γιατί κατάφερε να ανατρέψει τα διεθνή δεδομένα ξεκινώντας το break through της EDM στις Η.Π.Α., και οι Daft punk, οι ιδιοφυείς μουσικοί που ανέκαθεν ήταν και είναι πολύ μπροστά από την εποχή τους.
Τα σχέδιά σας για το φθινόπωρο; Υπάρχει κάτι νέο στα σκαριά;
Ετοιμάζουμε την κυκλοφορία του πρώτου μας ολοκληρωμένου άλμπουμ. Το οποίο θα περιέχει κάποια από τα τραγούδια που έχουμε κυκλοφορήσει στο παρελθόν αλλά και πολλά νέα, που ελπίζουμε ο κόσμος να αγαπήσει.

 

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 70005868.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close