Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαΐου 2019
Η εκδήλωση, την οποία συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πάφου και ο Φυσιολατρικός Πνευματικός Όμιλος Πάφου, ως συνεχιστές μιας μακράς παράδοσης 80 και πλέον χρόνων, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μάη, στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Πλατεία Δημαρχείου), στις 5.00 το απόγευμα, με Πομπή που θα ξεκινήσει από τα γραφεία της Αρχής Τηλεπικοινωνιών, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου και θα καταλήξει στην Πλατεία Δημαρχείου.
Το πρόγραμμα της φετινής εκδήλωσης, θα αρχίσει στην Πλατεία Δημαρχείου, στις 5.00μ.μ., με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τη Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου « Ευαγόρας Παλληκαρίδης» Πάφου, από το Λαογραφικό Όμιλο « Κτήμα », από το Paphos Aphrodite Trio, τη Σοπράνο Χρυσούλα Πενταρά και τον τενόρο Θωμά Νικοδήμου.
Στις 6.00μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Αναβίωση, καλλιτεχνικά, των τριών σταδίων της Διονυσιακής Γιορτής των Ανθεστηρίων: Πυθοίγια – Χοές – Χύτροι , σε σκηνοθεσία Παυλίνας Φλεβοτομά και με τη συμμετοχή των ηθοποιών: Ανδρέα Αγαθοκλέους, ,Άντριας Χατζηστεφάνου, Αρίστης Σπύρου και Ελένης Μικάλη.
Συμμετέχουν: Ομάδα Genesis του Συνδέσμου Χορού Πάφου (Pafos Dance Culture) και οι Σχολές « Movement » Ευδοκίας Μίτσιγγα, Κούλας Λάντα, Thompson School of Dance, Γιάννας Ιωάννου ,Studio 6, ΑΚΑΜΑΣ – Ρυθμική Γυμναστική Δέσπως Ιακώβου, το Πολιτισμικό Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιών, το Θεατρικό Ινστιτούτο Πάφου, η Παιδική Χορωδία του Δήμου Πάφου και το Σύνολο Κρουστών του Μουσικού Σχολείου Πάφου.
Βοηθός Σκηνοθέτης, για την εκτέλεση του δρώμενου, η Νάταλι Αναστασίου. Δραματουργία / επιμέλεια κειμένου: Άντρια Χατζηστεφάνου και Παυλίνα Φλεβοτομά. Ενδυματολογία Κωνσταντίνα Ανδρέου. Το σχεδιασμό και την κατασκευή του σκηνικού επιμελήθηκε ο Γιάννης Σακέλλης.
Η Γιορτή, θα περιλαμβάνει επίσης παιδικές δραστηριότητες, όπως ζωγραφική προσώπου, φουσκωτά, κ.ά.
Συμμετέχει η Ομοσπονδία Γονέων Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων Πάφου και το Κολλέγιο CDA Πάφου.
Στην Πλατεία θα λειτουργεί ανθοκομική έκθεση, από το ανθοπωλείο – φυτώριο « Paradise Gardens ».
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επικοινωνούν με την Πολιτιστική Υπηρεσία του Δήμου Πάφου, στο τηλέφωνο 26932014.
Σχετικά

Πεζοπορία στα Τεισιά της Μαδαρής, με τους Cyprus From Air
Περπάτημα σε ένα από τα πιο όμορφα μονοπάτια της φύσης

Το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης & Περιβάλλοντος έρχεται στη Λεμεσό
Το αγαπημένο φεστιβάλ επιστρέφει για 10η φορά!

Spooktacular Halloween στο Paradox Museum Limassol!
Ένα εναλλακτικό Halloween με εργαστήρια Κολοκύθας και όχι μόνο, για μικρούς και μεγάλους!
Ο «Καρυοθραύστης» από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής!
Τα Μεγάλα Μπαλέτα του Δήμου Λεμεσού φέρνουν στην Κύπρο τον Καρυοθραύστη

Ένα τριήμερο χριστουγεννιάτικο μάρκετ θα στηθεί μέσα στο δάσος
Μία από τις μεγαλύτερες και καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές επιστρέφει

Το σαββατοκύριακο τρώμε ζεστό παλουζέ σε 3 υπέροχα χωριά
Τις Κυριακές του φθινοπώρου θα πηγαίνουμε για παλουζέ στο χωριό


#BeActive στο Πάρκο Χρωμάτων
Για μία ημέρα το Πάρκο μετατρέπεται σε ένα μεγάλο αθλητικό χωριό

Τα Σάββατα κάνουμε δωρεάν γιόγκα, στην Πλατεία Ελευθερίας
Για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο


22+1 παραδοσιακά φεστιβάλ στο χωριό, για τον Οκτώβριο
Ένας οδηγός με τα πιο νόστιμα φεστιβάλ του μήνα!

Η Λεμεσός θα γεμίσει με κλασικά αυτοκίνητα
Το Theotokos Foundation Regularity Challenge επιστρέφει