Θέατρο , News

Πήγα/Είδα: "Όλα τα υπέροχα πράγματα" από τη Θεατρική Ομάδα Persona

Η Θεατρική Ομάδα Persona παρουσιάζει το έργο των Ντάνκαν Μακμίλαν και Τζόνι Ντόναχιου - Πρωταγωνιστεί η Χριστίνα Κωνσταντίνου

Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαΐου 2019

Η θεατρική ομάδα Persona παρουσιάζει μία από τις ομορφότερες και πιο γλυκές παραστάσεις της τρέχουσας σεζόν σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη. 

Η Χριστίνα Κωνσταντίνου μεταμορφώνεται σε ένα επτάχρονο κορίτσι που με το ποδήλατό της μας ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής της προς την ενηλικίωση δίπλα στην καταθλιπτική μητέρα της. Πρόκειται για το έργο των Ντάνκαν Μακμίλαν και Τζόνι Ντόναχιου, που ανέβηκε για πρώτη φορά το 2013 στην Αγγλία και έκτοτε ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο αποσπώντας βραβεία και διθυραμβικές κριτικές. Η επιτυχία του έργου οφείλεται στο γεγονός ότι αγγίζει ένα τόσο ευαίσθητο, σύγχρονο και τραγικό φαινόμενο της σύγχρονης εποχής, την κατάθλιψη, μέσα από έναν διαδραστικό μονόλογο, με χιούμορ και αμεσότητα, όπου οι θεατές γίνονται κυριολεκτικά μέρος της παράστασης.

Ο χώρος του Υφαντουργείου λειτούργησε ιδανικά, ώστε να ξεδιπλωθούν οι θεατρικές δομές του έργου που θέλουν τον θεατή να είναι συμπρωταγωνιστής και μέτοχος στην αφήγηση της ιστορίας. Η Χριστίνα Κωνσταντίνου -γεμάτη ενέργεια και ζωντάνια- ξεδιπλώνει μαζί με τον θεατή την ιστορία δημιουργίας της λίστας της. Μία λίστα με ένα εκατομμύριο πράγματα, τα οποία στην ουσία αποτελούν μικρά κομμάτια της καθημερινότητας, ίσως ευτελή και ανόητα, ψήγματα στιγμών ευτυχίας και χαράς, που ουσιαστικά συμπληρώνουν το παζλ της ζωής μας.

Ένα επτάχρονο κορίτσι που μεγαλώνει, πάει σχολείο, ερωτεύεται, αγαπάει, διαβάζει, ακούει μουσική, παντρεύεται και κουβαλάει μέσα της αυτό το γκρίζο σύννεφο της καταθλιπτικής μητέρας της, αλλά και τον φόβο ότι σταδιακά γίνεται η ίδια η μητέρα της. Ένα μοντέρνο θεατρικό έργο, ένας ύμνος στη ζωή, που σου επισημαίνει όλα αυτά τα υπέροχα και όμορφα μικρά πράγματα, τα οποία καμιά φορά δεν θέλεις ή δεν μπορείς ακόμη να αντιληφθείς όλα εκείνα που σου προσφέρουν. Όλη η παράσταση είναι ένα διαρκές χαμόγελο, μία κρυφή αισιοδοξία.

Φεύγοντας σίγουρα θα πάρεις ένα χαρτάκι για να ξεκινήσεις και εσύ τη δική σου λίστα με όλα εκείνα τα υπέροχα πράγματα της ζωής σου. Και δεν χρειάζεται να είσαι επτά χρονών για να το κάνεις.

Ποτέ δεν είναι αργά… 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close