Μη χάσετε , Μουσική

20 μουσικά live και πάρτι για το Μάιο που δεν πρέπει να χάσεις

Δες τι πρόκειται να ακούσεις τις επόμενες εβδομάδες και γίνε ο πιο (μουσικά) ενημερωμένος τύπος της παρέας

Δημοσιεύτηκε στις 08 Μαΐου 2019

Ο Μάιος είναι για πολλούς ο ωραιότερος μήνας του χρόνου, αφού αποτελεί την κορύφωση της άνοιξης (στην περίπτωσή μας φέτος στην αρχή της έτσι όπως ήταν ο καιρός όλο τον Απρίλη), αλλά και το μήνα πριν από το πολυπόθητο για τους περισσότερους καλοκαίρι.

Η φύση είναι στα καλύτερά της, τα χαμόγελα πλατύτερα και τα ρούχα λιγότερα αυτόν τον ερωτικό μήνα που έχει τραγουδηθεί όσο λίγοι. Τραγούδια που σίγουρα θα ακούσουμε και θα σιγοτραγουδήσουμε σε μία από τις συναυλίες που προγραμματίζονται το Μάιο στην Κύπρο, παρέα με δημοφιλείς καλλιτέχνες!

Φτιάξαμε ατζέντα με τις συναυλίες του μήνα και σου την παρουσιάζουμε για να ετοιμαστείς κι εσύ.

Ρεσιτάλ πιάνου με την Anita Tomasevich
Το Paphos Music Lovers Association διοργανώνει, στα πλαίσια του Spring Music Festival, ένα ρεσιτάλ πιάνου με την Anita Tomasevich. Μη χάσετε αυτή τη ξεχωριστή συναυλία που θα γίνει την Τετάρτη, 8 Μαΐου, ώρα 8μμ, στο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο. Η Anita Tomasevich εμφανίστηκε σε μερικές από τις σημαντικότερες αίθουσες της Ολλανδίας, της Ισπανίας, του Λονδίνου, της Ιταλίας, της Ρωσίας και της Σερβίας. Είναι βραβευμένη σε διεθνείς διαγωνισμούς, συμπεριλαμβανομένου του 1ου βραβείου Citta di Tortona Ιταλίας και εμφανίστηκε τακτικά στο Σερβικό Εθνικό Ραδιόφωνο και Τηλεόραση. Σπούδασε στη Music Academy στο Novi Sad, Royal Conservatoire στην Den Hague και έγινε δεκτή για διδακτορικό στο Royal Academy of London. 
>> Τετ 8 Μαΐου | Τεχνόπολις 20, Πάφος, 20.00. Είσοδος: 12 ευρώ (τα καθαρά έσοδα θα δοθούν στο ταμείο του Paphos Music Lovers Association για την στήριξη τοπικών εκδηλώσεων τέχνης). Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

Υπέροχος Mendelssohn
Αφιέρωμα στην Ημέρα της Ευρώπης. Πέρα από το θαυμαστό εξωπραγματικό του μουσικό χαρίσμα, ο Mendelssohn ήταν επίσης ένας πολυταξιδεμένος κοσμοπολίτης κι ένας γνήσιος Ευρωπαίος πολίτης του 19ου αιώνα. Από τον Ιανουάριο του 1829 έως τον Ιούνιο του 1832, ο Γερμανός συνθέτης πραγματοποίησε μια μεγάλη περιοδεία που περιλάμβανε την Αγγλία, τη Σκωτία, τη Γαλλία, την Ελβετία και την Ιταλία. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του γνώρισε δε προσωπικότητες όπως τους Berlioz, Donizetti, Glinka, Mosheles, Chopin και Meyerbeer. Στην Ιταλία ήταν που ο Mendelssohn ολοκλήρωσε το Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 1 αλλά και εμπνεύστηκε την «Ιταλική» του Συμφωνία. Μια εμπνευσμένη συναυλία από τη Σ.Ο.Κ. που τιμά την Ημέρα της Ευρώπης, με υπέροχη μουσική από έναν πραγματικό Ευρωπαίο, υπό την μπαγκέτα του Βρετανού φιλοξενούμενου μαέστρου Leo McFall, και σολίστ την ταλαντούχα Κορεάτισσα πιανίστα Shinyoung Lee που σπουδάζει στη Γερμανία!
>> Τετ 8 Μαΐου | Κινηματοθέατρο Παλλάς, Λευκωσία, 20.30. Τιμές εισιτηρίων: €12, €7 (18-26 ετών, συνταξιούχοι), €5 (κάτω των 18).
>> Πεμ 9 Μαΐου | Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, Λάρνακα, 20.30.
>> Παρ 10 Μαΐου | Μαρκίδειο Θέατρο, Πάφος. 

Παπαδόπουλος, Γιοκαρίνης, Μηλιώκας, Ζιώγαλας  
Ήτανε δυο, γίνανε τρεις και η παρτίδα έκλεισε στους τέσσερις. Τέσσερα νέα παιδιά... κοντά στα 30. Οι Γιοκαρίνης, Ζιώγαλας, Μηλιώκας και Παπαδόπουλος ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα, μαζί τους τα πιο hot, instrumental τραγούδια και μία ιστορία που εξελίσσεται ως εξής: Η Γυριστρούλα Ευλαμπία που έγινε Σταρ του σινεμά, έβαλε ρούχα που πλύθηκαν μαζί και έχουνε γίνει ροζ, βάφει τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσες, το σκάει με τον νοσταλγό του ροκ εν ρολ, αλλάζει το όνομά της σε Βασιλική και είναι στον θάλαμο 9 για το καλό της! Τη συνέχεια θα την ακούσεις επί της σκηνής... μαζί τους!
>> Παρ 10 Μαΐου | Διαχρονική Μουσική Σκηνή, Λευκωσία, 22.30. Πληρ. 99156683.
>> Σ 11 Μαΐου | Στο Πέραμα, Λεμεσός, 22.30. Πληρ. 25373763.

Κωνσταντίνος Αργυρός
Ο πιο δημοφιλής εκπρόσωπος της γενιάς του στο είδος που ονομάζουμε ‘μπουζούκια’ και ελαφρολαϊκό τραγούδι επιστρέφει στο νησί για μια μεγάλη εμφάνιση. Με τα μεγάλα hit του στις αποσκευές του, όπως ‘Ψέματα’, ‘Ξημερώματα’, ‘Λιώμα’, ‘Τα κατάφερες’, και φυσικά την πρόσφατη επιτυχία του ‘Τι να το κάνω’ που παίζει παντού, αναμένεται να προσφέρει για ακόμα μια φορά διασκέδαση στο μάξιμουμ σε όσους επιλέξουν να τον απολαύσουν. Μαζί του οι Χριστίνα Σάλτη, Έλενα Τσαγκρινού και Χρήστος Ζωτιάδης.
>> Παρ 10 Μαΐου | Pavilion Hall, Λευκωσία, 22.30, Πληρ. 22322222.

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είναι ένας από τους καταξιωμένους σπουδαίους τραγουδοποιούς της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Με το μοναδικό και εκλεκτό μουσικό του γούστο, συμφιλιώνει τον ηλεκτρικό ήχο με τη μελωδία και τον λυρισμό. Το πρόγραμμα των τραγουδιών του απαράμιλλου Λαυρέντη Μαχαιρίτσα βασίζεται στην τελευταία δισκογραφική δουλειά «ΑΛΛΑΞΑΝ ΠΟΛΛΑ», στις αμοιβαίες εκμυστηρεύσεις με το κοινό αλλά και τις διαχρονικές επιτυχίες του όπως: «Πεθαίνω για Σένα», «Ο Σουλτάνος της Βαβυλώνας», «Τιτανικός», «Εφάπαξ», «Μάτια δίχως λογική», «Έλα ψυχούλα μου», «Διδυμότειχο Blues», «Νότος», «Ένας Τούρκος στο Παρίσι», «Πόσο σε θέλω» κ.ά. Στην Κύπρο έρχεται με τον ταλαντούχο Ιταλό τραγουδοποιό Στηβ Τεσσέρ ο οποίος πρόσφατα κυκλοφόρησε την δεύτερη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο “Μην με ξυπνάς" η οποία περιέχει τραγούδια επηρεασμένα από την ελληνική μουσική κουλτούρα αλλά με το προσωπικό μουσικό ηχόχρωμα του Ιταλού τραγουδοποιού. Ο μουσικός ορίζοντας του Στηβ Τεσσέρ διαθέτει πολλά από αγαπημένα ακούσματα που έχουν τη δύναμη να συναρπάζουν και να συγκινούν. Μαζί τους παίζουν οι μουσικοί: o μοναδικός Άκης Αμπράζης στο μπάσο και ο εξέχων «Τερμίτης» Φίλιππος Σπυρόπουλος στα τύμπανα. Η μουσική παράσταση του ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ και του Στηβ Τεσσέρ διαχέεται από διαχρονικές μελωδίες και επιτυχημένα τραγούδια ερμηνευμένα με πληθώρα έντονων συναισθημάτων.
>> Παρ 10 Μαΐου | Αlot live, Αγία Νάπα, 22.30. Πληρ. 99637831. 

Θοδωρής Φέρρης
Το Μαστιχομα παρουσιάζει στο STATE Night Club τον μοναδικό Θοδωρή Φέρρη σε ένα απίστευτο live, το οποίο θα σε διασκεδάσει και θα σε ξεσηκώσει. Εξάλλου ο νεαρός καλλιτέχνης πέρα από εκπληκτική φωνή έχει και μία εντυπωσιακή σκηνική παρουσία, πηγαίο ταλέντο και τραγούδια που έγιναν επιτυχίες. 
>> Παρ 10 Μαΐου | STATE Night Club, Λευκωσία, 23.00. Πληρ. 22255111.

Nostalgia 80s Party
Με πολύ χαρά η ομάδα Nostalgia Parties διοργανώνει το ετήσιο 80s party της, στην Πλατεία Σκαλί Αγλαντζιάς. Μουσική, χορός, ποτό και φαγητό (συμπ. χορτοφαγικό). Οι Djs που θα μας ανεβάσουν είναι οι Claudio και DJ Marcos. Το event στηρίζει τον οργανισμό Accept - LGBTI Cyprus (εξ ου και €1 από το κάθε εισιτήριο θα δοθεί στο Accept - LGBTI Cyprus, σαν μια κίνηση εκτίμησης απέναντι στην προσπάθεια τους για υποστήριξη της κοινότητας LGBT και του Pride Festival 2019).
>> Σ 11 Μαΐου |  Πλατεία Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία, 19.00-24.00, €7, 19.00-24.00. 

Μαριώ & Κατερίνα Τσιρίδου
Η Μαριώ γνήσια ρεμπέτισσα και μια από τις εκφραστικότερες εκπροσώπους του είδους, υπηρετεί το ρεμπέτικο περισσότερα από 50 χρόνια και έχει δημιουργήσει δική της ιστορία. Η Κατερίνα Τσιρίδου με το μπαγλαμαδάκι της, αν και νέα σε ηλικία, θεωρείται μία από τις καλύτερες εκπροσώπους του ρεμπέτικου τραγουδιού της γενιάς της. Οι δύο κυρίες συναντώνται και ταξιδεύουν στην Κύπρο δίνοντας ραντεβού με τους φίλους τους στις 11 Μαΐου στη Λευκωσία. Ρεμπέτικα, παλιά και σύγχρονα λαϊκά, σμυρναίικα και παραδοσιακά, αποτελούν τον καμβά του προγράμματος που ετοίμασαν, με την πεποίθηση ότι τα καλά τραγούδια δεν παλιώνουν ποτέ. Μαζί τους ο συνθέτης και σολίστας του μπουζουκιού Δημήτρης Λίβανος, ο μαέστρος και πιανίστας Παναγιώτης Παπαγεωργίου και ο σπουδαίος κιθαρίστας Νίκος Πρωτόπαππας.
>> Σ 11 Μαΐου | Κοσμικόν Κέντρον Αντωνάκης, Λευκωσία, 21.30, €18. Προπώληση: www.tickethour.com.cy.

Χρίστος Μενιδιάτης
Το μουσικό γεγονός της σεζόν συνεχίζεται και μάλιστα μεγαλώνει και γίνεται ακόμα πιο δυνατό και λαμπερό. Η συνεργασία της χρονιάς, που φέρνει στην ίδια σκηνή τους Γιώργο Θεοφάνους, Ευρυδίκη, Κωνσταντίνο Χριστοφόρου και Δέσποινα Ολυμπίου, την Κυριακή 12 Μαΐου μεγαλώνει, αφού στην παρέα θα προστεθεί (για ένα μόνο βράδυ) ο Χρίστος Μενιδιάτης, για να ξυπνήσουμε όλη τη γειτονιά, να κάνουμε σαματά, Χαμός θα γίνειΙ.
>> Κυρ 12 Μαΐου | Νotes live, Λεμεσός, 21.00. Πληρ. 25344344.

Χάρης Βαρθακούρης
Ο Χάρης Βαρθακούρης στην Κύπρο για μια μοναδική συναυλία - αφιέρωμα στον Γιάννη Πάριο. Παρέα με την ορχήστρα και χορωδία του Ελληνικού Ωδείου Αρχαγγέλου θα μας ταξιδέψουν σε γνωστές και αγαπημένες μελωδίες του τραγουδιστή του έρωτα. Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Ωδείου, τα καθαρά έσοδα της Συναυλίας θα διατεθούν για την οικονομική στήριξη του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος και συγκεκριμένα του νέου εξειδικευμένου Διαγνωστικού και Ερευνητικού Κέντρου Παιδικού Καρκίνου.
> Κυρ 12 Μαΐου | Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 19.30, €15. Πληρ. 22383626 και www.odeionarchangelou.com.

Tρίο Λεβάντε, Κουιντέτο Ιωάννης Βαφέας και Ηλίας Μάντικος 
Ένα εντυπωσιακό μουσικό ταξίδι όπου διαφορετικοί ήχοι και μουσικές σχολές συναντώνται μέσα από αυτοσχεδιαστικές διαδρομές. Μια παράσταση που μεταφέρει σχηματικά την εξέλιξη της τζαζ μουσικής στο χρόνο, με τα στοιχεία  τα οποία την εμπλουτίζει ο κάθε λαός στον τόπο του, δίνοντάς της πολλές φορές άλλο χρώμα και χαρακτήρα. Η παράσταση προσβλέπει να αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή της αυτοσχεδιαστικής μουσικής, η οποία εμπλέκει καλλιτέχνες που έχουν την ικανότητα  να δημιουργήσουν και να εκτελέσουν τόσο στους παραδοσιακούς ήχους όσο και στους ήχους της τζαζ. Επί σκηνής θα συναντηθούν δύο μπάντες: Το Trio Levante σε συνεργασία με τον Ελλαδίτη Ηλία Μάντικο στο κανονάκι  και η δεύτερη, το Ιωάννης Βαφέας quintet, που αποτελείται από Κύπριους καλλιτέχνες της νέας και παλαιότερης γενιάς μουσικών της τζαζ. Σκοπός τους να... «παντρέψουν» επί σκηνής δυο είδη, από δύο διαφορετικές σχολές με κοινό παρονομαστή τις αυτοσχεδιαστικές ικανότητες των καλλιτεχνών. Ξεκινώντας με παροδοσιακούς Κυπριακούς ήχους με τα ιδιαίτερα αυτοσχεδιαστικά στοιχεία των Trio Levante και την αυθεντικότητα με την οποία προσεγγίζουν τη μουσική και το κοινό τους, σταδιακά ο κάθε καλλιτέχνης θα αντικαθίσταται με έναν καλλιτέχνη από τη δεύτερη μπάντα. Έτσι, ενώ το λαούτο θα αποσύρεται τη θέση του θα παίρνει το μπάσο, κι ενώ το βιολί θα αποσύρεται τη θέση του θα παίρνει το σαξόφωνο και η τρομπέτα. Κοινός παρονομαστής και στις δύο μπάντες θα είναι το ακουστικό μπάσο το οποίο θα δένει τα δύο σχήματα. Η μίξη αυτή θα γίνεται και ανάποδα, δηλαδή ένα κλασσικό τζαζ κομμάτι θα καταλήγει στο τέλος στα χέρια των παραδοσικών μουσικών αφού θα έχει περάσει από τις αυτοσχεδιαστικές ικανότητες και παρεμβάσεις του κάθε μουσικού. Η παράσταση θα ολοκληρωθεί με όλους τους καλλιτέχνες  επί σκηνής σε ένα εορταστικό και εντυπωσιακό φινάλε, ένα πολυφωνικό μουσικό συναπάντημα.  IOANNIS VAFEAS QUINTET: Χρήστος Γερολατσιτης(πιάνο), Μιχάλης Μέσσιος (μπάσο) Ιάκωβος Πάρπας (σαξόφωνο), Μιχάλης Μιχαήλ (τρομπέτα), Ιωάννης Βάφεας (ντραμς). ΤΡΙΟ ΛΕΒΑΝΤΕ: Πέτρος Κουλουμής (τραγούδι, λαούτο), Παύλος Μιχαηλίδης (βιολί), Παντελής Ιωνάς (ούτι) και ο  Ηλίας Μάντικος (κανονάκι). Ενορχήστρωση: Μιχάλης Μέσσιος. Θεματολογία / Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ιωάννης Βαφέας.
>> Τετ15 Μαΐου | Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30, €15, €10. Πληρ. 77777745/www.rialto.com.cy.

Hello Κήτη
Ο Δημήτρης Σταρόβας κι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, δύο φίλοι με… ειδικό βάρος, έρχονται απ’ τα παλιά. Πολύ παλιά όμως. Μετά από δεκάδες εμφανίσεις με χιλιάδες θεατές σε όλη την Ελλάδα, τα δύο ιερά τέρατα (ή απλώς τέρατα…) του παγκοσμίου χιούμορ ανεβαίνουν στη θεατρική σκηνή για να κάνουν stand-up comedy, να παίξουν μουσική, να τραγουδήσουν, να διηγηθούν αστείες ιστορίες και να παίξουν με το κοινό. Δεν χρειάζεται άλλη περιγραφή, η κάθε βραδιά είναι τόσο απρόβλεπτη… Η μόνη εγγύηση είναι το άφθονο γέλιο!
>> Πεμ 16 Μαΐου | Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός. / Παρ 17 Μαΐου | Μαρκίδειο Θέατρο, Πάφος. / Σ 18 & Κ 19 Μαΐου | Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία. 20.30. Εισιτήρια: €12 (προπώληση) & €15 (είσοδος). 

Θέμης Αδαμαντίδης 
Ο Θέμης Αδαμαντίδης, είναι ένας γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής, ένας καλλιτέχνης που ξεχωρίζει. Μία ανεπιτήδευτη φωνή, με εσωτερική ευαισθησία και σαρωτική ερμηνευτική δύναμη, που είναι ικανή να ερμηνεύσει όσο λίγοι σύγχρονοι ερμηνευτές, τα μεγάλα λαϊκά μας τραγούδια και να αποδώσει στο μέγιστο το συναίσθημά τους. Όπως είναι για παράδειγμα το τραγούδι "Στην καρδιά" που τελευταία γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Ο Θέμης Αδαμαντίδης σε κάθε του εμφάνιση εισπράττει την απόλυτη αποδοχή και αγάπη του κοινού. Κι αυτό αναμένεται να γίνει στην επικείμενη εμφάνισή του, που θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό!
>> Σ 18 Μαΐου | Οpa Opa club, Λεμεσός. Πληρ. 95560056.

Μαρία Καλογεροπούλου Κάλλας
Μετά τη μεγάλη της επιτυχία στη Λεμεσό το Φεβρουάριο, η παράσταση Maria Καλογεροπούλου Callas, The Woman and The Artist, επιστρέφει στην Κύπρο για δύο μοναδικές εμφανίσεις, 20 Μαΐου, στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, και 23 Μαΐου στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο στην Πάφο, στις 20:30. Η παράσταση αυτή αποτελεί το μεγαλύτερο αφιέρωμα που παρουσιάστηκε ποτέ στην Κύπρο γύρω από τη ζωή και το έργο της σπουδαιότερης υψίφωνου του 20ου αιώνα Μαρίας Καλογεροπούλου, γνωστής ως Μαρία Κάλλας (1923-1977). Παρουσιάζεται η καλλιτεχνική της πορεία, από τα πρώτα της βήματα στο χώρο του λυρικού θεάτρου μέχρι και τον απρόσμενο θάνατό της. Λόγος και μουσική συνδυάζονται αρμονικά από τους πρωταγωνιστές, την υψίφωνο Χρύσω Μακαρίου και τον ηθοποιό Αχιλλέα Γραμματικόπουλο. Ο κ. Γραμματικόπουλος υποδύεται το ρόλο του σκηνοθέτη που αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει μια παραγωγή για την Ελληνίδα Ντίβα, αλλά δεν γνωρίζει αρκετά πράγματα για την ίδια και η κα Μακαρίου μάς μεταφέρει με τις φωνητικές τις ικανότητες στους ρόλους-ηρωίδες που σημάδεψαν και καθιέρωσαν την Κάλλας ως την απόλυτη Ντίβα της Όπερας. Τους δύο πρωταγωνιστές συνοδεύουν ο διεθνούς φήμης Βούλγαρος Βαρύτονος Κρούμ Γκάλαμπωφ, ο Πιανίστας Ζμπύνιεκ Μάρουσκα και ο Φλαουτίστας Θεόδωρος Κρασίδης.
>> Δ 20 Μαΐου | Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 20.30, €15, €10. Πληρ. 22311277 & Soldout Tickets.
>> Τετ 23 Μαΐου | Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Πάφου, 20.30.

Αρετή Κετιμέ
Η Αρετή Κετιμέ είναι μια σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια, τραγουδοποιός και μια από τις πιο γνωστές οργανοπαίκτριες σαντουριού στην Ελλάδα. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει παραδοσιακά, ρεμπέτικα, σμυρνεϊκά, καθώς και άλλα τραγούδια από τα πολλά είδη της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Το μουσικό σχήμα Αντάμα, βασισμένο στη μουσική παράδοση της Κύπρου, ταξιδεύει τα τελευταία χρόνια τη μουσική παράδοση σε νεότερες γενιές με μια φρέσκια μάτια και σύγχρονο ήχο. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια και σκοπούς από Κύπρο και Ελλάδα. Μαζί με το μουσικό σχήμα Αντάμα, λοιπόν, η Αρετή Κετιμέ θα μας ταξιδέψει στον πολυδιάστατο κόσμο της μουσικής μας παράδοσης, με οργανικούς σκοπούς και τραγούδια από Μικρά Ασία, Σμύρνη, Θράκη, Αιγαίο και Κύπρο, σε μια παράσταση με τίτλο ‘Απ’ τα Σαντουρόβιολα της Σμύρνης στα Λαούτα της Κύπρου’.
>> Τετ 22 Μαΐου | Παττίχειο Θέατρο, Λεμεσός, 20.30, €15. Πληρ. 25377277.

Παυλίνα Βουλγαράκη
Ετοιμαζόμαστε για μια ακόμα εξαιρετική παράσταση όπου φιλοξενούμε με μεγάλη χαρά για πρώτη φορά την Παυλίνα Βουλγαράκη! Κάθε συναυλία της Παυλίνας είναι αφορμή για συνάντηση μοναδικών, ευαίσθητων και παράξενων πλασμάτων. Γεμάτη εμπειρίες μετά από σχεδόν ένα χρόνο που βρίσκεται στο δρόμο δίνοντας συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και με ξεχωριστές χειμωνιάτικες εμφανίσεις στην Αθήνα. Η Παυλίνα θα έχει μαζί της όπως πάντα τους ήχους που βγαίνουν από τους λαβύρινθους του πρώτου της άλμπουμ, την τρυφερότητα από τις Μωβ Καληνύχτες του δεύτερου και βέβαια παλιά και νέα τραγούδια άλλων σε φρέσκιες εκδοχές και διαφορετικές ηχητικές φόρμες. Από το live δεν θα λείψουν οι dark, electro ενορχηστρώσεις σε μελωδίες που αγαπάμε και πάνω απ’ όλα η φόρα της Παυλίνας να συναντήσει την άνοιξη, την εποχή που όλα ξαναγεννιούνται και αφήνουμε πίσω «τα ψεύτικα του κόσμου» για να γίνουμε «καθένας ο εαυτός του».
>> Παρ 24 Μαΐου | Μουσική Σκηνή RED, Λευκωσία, 22.30. Πληρ. 99059257 & 96245929. Προπωληση: Tickethour.com.cy & ACS courier (77777040)
>> Σ 25 Μαΐου | Vinylio Wine etc., Λεμεσός, 21.30. Πληρ. 99300430.

Γιώτα Νέγκα, Μουσικό Σχήμα Άδμητου Πιτσιλλίδη & Άρης Λεμεσού
Στους εορτασμούς για τα 20 χρόνια του Θεάτρου Ριάλτο, η Χορωδία Άρης Λεμεσού, μαζί με τη σπουδαία ερμηνεύτρια Γιώτα Νέγκα παρουσιάζουν μια συναυλία-αναδρομή στο ελληνικό τραγούδι από την ‘παλιά Αθήνα’ μέχρι σήμερα.
>> Τετ 29 Μαΐου | Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30, €18 & €14. Πληρ. 77777745.

Havana Noche
Μετά από καιρό, η μπάντα που συγκεντρώνει την ενέργεια, τον ενθουσιασμό και το πάθος της λατινοαμερικανικής μουσικής, επιστρέφει για δύο ξέφρενες παραστάσεις σε Λεμεσό και Λευκωσία. Το συγκρότημα που δημιουργήθηκε στην Κύπρο από τον Κωνσταντίνο Πάουρο, απαρτίζεται από μουσικούς από την Κούβα, την Κολομβία, τη Βενεζουέλα και την Κύπρο. Η μουσική τους είναι βασισμένη στην αυθεντική κουβανέζικη μουσική, όπως son cubano, salsa, cha cha cha, bachata κι όχι μόνο. Τους Havana Noche αποτελούν οι Αlex Εdward Rodriguez (πιάνο), Μιχάλης Μιχαήλ (τρομπέτα), Κώστας Χαλλούμας (κοντραμπάσο), Alejandro Gonzalez (κόνγκας) και Κωνσταντίνος Πάουρος (timbales, ντραμς). 
>> Πεμ 30 Μαΐου | Mason Bar, Λεμεσός, 21.00, είσοδος ελεύθερη. Πληρ. 99878920. / Παρ 31 Μαΐου | Sarah’s Jazz Club, Λευκωσία, 21.00, €10. Πληρ. 95147711.

Γιώργος Νταλάρας
Το Μάιο στην Κύπρο θα παρουσιαστεί ένα κομμάτι του δικού μας ήχου, ένα κομμάτι της δικής μας μνήμης, της μουσικής μας παράδοσης, ένα κεφάλαιο στο βιβλίο της δικής μας Τέχνης, ο Γιώργος Νταλάρας. Με την κιθάρα στα χέρια του, έρχεται να μας θυμίσει λέξεις και νότες που όλοι μας κάποτε σιγοψιθυρίσαμε ή φωνάξαμε, ενώ θα μοιραστεί μνήμες, ιστορίες, συναισθήματα. Ο Γιώργος Νταλάρας Unplugged στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού!
>> Πεμ 30 Μαΐου | Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 20.30, €28 & €23 (www.soldoutticketbox.com).

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close