Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2019
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου σε συνεργασία με το British High Commission, υπό την αιγίδα του Τμήματος Αρχαιοτήτων, στα πλαίσια της Διεθνής Ημέρας Μουσείων, διοργανώνουν τη μουσικοθεατρική παράσταση «Cartes Postales: Ο έρωτας καταμεσής του πολέμου».
Οι δυο παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν, το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, στις 8:00 μ.μ. και 10:00 μ.μ.
Στον χώρο του Μουσείου θα ζωντανέψουν, για πρώτη φορά, πραγματικές ερωτικές ιστορίες Κυπρίων εθελοντών στους πολέμους του 20ού αιώνα: ο αποχωρισμός, η αγάπη, ο πόνος, ο θάνατος και η μεγάλη δύναμη του έρωτα.
Oι ιστορίες είναι εμπνευσμένες από κείμενα, γράμματα, ποιήματα, χορό, δράσεις και μουσικές του κόσμου όπως το τραγούδι «Ιt’s a long way to Tipperary» σύμβολο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και το «Lili Marlene» σύμβολο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο «Ακορντεονίστας» που πεθαίνει στο μέτωπο της Εντίθ Πιάφ, μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη και τα εμψυχωτικά άσματα προς τους στρατιώτες της Σοφίας Βέμπο.
Συντελεστές της παράστασης είναι η Έλενα Χατζηαυξέντη (Σκηνοθεσία, ερμηνεία, επιμέλεια κειμένων), ο Αντρέας Παπαπέτρου στο πιάνο, ακορντεόν και ενορχηστρώσεις και η Μαρία Γεροσίμου στην άρπα και το τραγούδι.
Συμμετέχουν οι: Αντρέας Κουτσόφτας (ερμηνεία), Χρίστος Μάος (χορός), Νίκος Πίττας (βιολί), Μάριος Νικολάου (κρουστά), Νίκος Ιωάννου (κοντραμπάσο). Ενδυματολογική και σκηνογραφική επιμέλεια από την Μιράντα Θεοδωρίδου.
Η παράσταση πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή του καθηγητή Πέτρου Παπαπολυβίου και τη στήριξη του ΘΟΚ.
Είσοδος ελεύθερη
Ημερομηνία: 18 Μαΐου 2019 στις 20:00 και 22:00
Χώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία
Πληροφορίες: 22 128157 | www.boccf.org | www.facebook.com/boccf
Σχετικά
Η Μαριάνα Κατσιμίχα, κόρη του Πάνου Κατσιμίχα, που έχει γίνει viral στο tik tok με «Το βαλς των χαμένων ονείρων»
Η φωνή πίσω από το τραγούδι που έγινε viral στα social media μιλά για όλα!
«ΠΑΝΗΓΥΡΙσματα» με τη Γωγώ Τσαμπά στην Κύπρο
Είστε έτοιμοι για μια διαφορετική εμπειρία διασκέδασης;
Καλοκαίρι με τον Γιάννη Κότσιρα στην Κύπρο
Ο εμβληματικός καλλιτέχνης γιορτάζει φέτος 30 χρόνια στη δισκογραφία και μας προσκαλεί να το γιορτάσουμε σε δύο ξεχωριστές συναυλίες τον Ιούλιο
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ξεκινά τη φετινή του καλοκαιρινή περιοδεία από την Κύπρο - Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων
Όλες οι λεπτομέρειες
O Kadebostany φέρνει το The Outsider Tour στο Warehouse στην Λεμεσό
Η περιοδεία γιορτάζει το νέο άλμπουμ The Outsider, μια βαθιά προσωπική δουλειά
Bangaranga: Τι σημαίνει ο τίτλος του τραγουδιού που στέλνει η Βουλγαρία στη Eurovision
Το ρεφρέν του «Bangaranga» γίνεται viral στα social media - Σε ποια θέση το «βλέπουν» οι στοιχηματικές
Το The Piano Tour θα πλημμυρίσει με μουσική την πλατεία Ελευθερίας
Μια βραδιά με άρωμα Γαλλίας, αγαπημένες μελωδίες και τους διακεκριμένους καλλιτέχνες Μανώλη Νεοφύτου και Βάκια Σταύρου, σε μια ανοιχτή εκδήλωση για όλους
Αυτός είναι ο επόμενος καλλιτέχνης που θα ανέβει στη σκηνή του λευκωσιάτικου Zazza
Έρχεται για μία δυνατή βραδιά γεμάτη επιτυχίες, στο απόλυτο hotspot της πόλης
Eurovision 2026: Τα στοιχήματα μετά την ανακοίνωση των 35 τραγουδιών
Στην κορυφή των στοιχηματικών και μάλιστα με αρκετά μεγάλη διαφορά παραμένει η Φινλανδία
Νύχτα κλασικής μουσικής με την πιανίστα Άννα Αβραμίδου και τον φλαουτίστα Σάββα Χριστοδούλου
Ένα πρόγραµµα που γεφυρώνει το κλασικό και ροµαντικό ρεπερτόριο µε σύγχρονες µουσικές δηµιουργίες.
Oι Ignis Motus έρχονται να μας ξεσηκώσουν στο DownTown Live
Μια βραδιά γεμάτη ενέργεια, ζωντάνια και διασκέδαση