2 August 2013
Live Music , Nightlife & Music

Q&A: SpellOnYou

Κομμάτια από Rihanna, Adele, Pink, Gotye, Lana Del Rey, Maroon 5 και Bruno Mars, όπως δεν τα έχεις ξανακούσει

Δημοσιεύτηκε στις 31 Ιουλίου 2013

Ακουστικό duo, αποτελούμενο από τους Eleonora La Luna (φωνή) και Σπύρο Αριστείδου (ηλ. κιθάρα), οι οποίοι διασκευάζουν γνωστά εμπορικά κομμάτια από Rihanna, Adele, Pink, Gotye, Lana Del Rey, Maroon 5 και Bruno Mars, αλλάζοντάς τους τα "φώτα"!

 

Γιατί Spell On You; Πώς προέκυψε το όνομα;

Το Spell προέκυψε από τα δύο πρώτα γράμματα των ονομάτων μας και στη συνέχεια προσθέσαμε το "On You" δίνοντας έτσι περισσότερο νόημα στο όνομα.

 

Και το Eleonora La Luna;

Το Ελεωνόρα είναι το πραγματικό μου όνομα το οποίο λατρεύω και το "Λα Λούνα" προέκυψε κάπως τυχαία στην προσπάθειά μου να βρω ένα εύηχο ολοκληρωμένο καλλιτεχνικό όνομα, που θα με βοηθούσε στα πρώτα μου καλλιτεχνικά βήματα. Τελικά, ο συνδυασμός αυτός αποδείχτηκε γουρλίδικος.

 

Είστε μέλη των X-Cue. Γιατί δεν παρουσιάζεστε με αυτό το συγκρότημα στο "Vee Bar" και αποφασίσατε να φτιάξετε ένα ακουστικό πρόγραμμα φωνή-κιθάρα;

Κάποια μαγαζιά -λόγω χώρου- δεν μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλες μπάντες. Επίσης, ένας άλλος λόγος είναι πως οι X-Cue είναι ένα μουσικό σχήμα με ροκ κυρίως ύφος, ενώ με τους SpellΟnyou ερμηνεύουμε κυρίως δικές μας διασκευές σε πιο pop ακούσματα.

 

Τι έχετε κατά νου όταν φτιάχνετε το πρόγραμμα του live σας; Τι θέλετε να πετύχετε μέσω αυτού;

Το πρόγραμμα είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια της δουλειάς μας. Μέσω αυτού προσπαθούμε να κάνουμε τον κόσμο να συμμετέχει, γι’ αυτό και επιλέγουμε πολύ γνωστά κομμάτια προσδίδοντας τη δική μας ταυτότητα στην ερμηνεία. Έχοντας πάντα υπόψη τις μουσικές προτιμήσεις του κοινού, το πρόγραμμα κάποιες φορές διαμορφώνεται ανάλογα την ίδια στιγμή πάνω στη σκηνή.

 

Ποια κομμάτια ερμηνεύετε συνήθως; Μπορείτε να μας δώσετε συγκεκριμένους τίτλους;

Tο ρεπερτόριό μας είναι κυρίως σύγχρονο pop σε ξένο στίχο. Μπορούμε να αναφέρουμε μερικούς καλλιτέχνες από τους οποίους διασκευάζουμε κομμάτια. Για παράδειγμα, Rihanna, Adele, Pink, Gotye, Lana Del Rey, Maroon 5, Bruno Mars.

 

Αυθεντικές δικές σας συνθέσεις έχετε;

Δουλεύοντας μαζί, έστω και για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ανακαλύψαμε πως υπάρχει πολύ καλή μουσική χημεία μεταξύ μας και αυτό είναι κάτι που θέλουμε να αξιοποιήσουμε. Βρισκόμαστε στη διαδικασία σύνθεσης δικών μας κομματιών, αλλά δεν έχουμε παρουσιάσει κάτι ακόμα στις εμφανίσεις μας.

 

Κάνατε μια διασκευή στο "Somebody That I Used To Know" του Gotye. Τι feedback είχατε γι’ αυτό;

Το συγκεκριμένο κομμάτι, όπως και τα περισσότερα που επιλέγουμε να διασκευάζουμε, είναι πολυ γνωστά και δημοφιλή. Αυτό βοηθά τον κόσμο να αναγνωρίζει τη δουλειά μας, αφού η διασκευή που κάνουμε διαφέρει πολύ από την αυθεντική εκτέλεση. Δεν είναι προτιμότερο να γίνεται μια εναλλακτική προσέγγιση στα κομμάτια παρά μια αντιγραφή της αυθεντικής εκτέλεσης;

 

Οι SpellOnYou παρουσιάζονται κάθε Παρασκευή (21.00) στο "Vee Bar" στην παλιά Λευκωσία, όπως και σε άλλα μαγαζιά στην καρδιά της παλιάς πόλης.

Κάθε Παρασκευή, 21.00. Πληρ. 99710031.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close