Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 15 καλύτερα πράγματα για να κάνεις το Σαββατοκύριακο

Όλα όσα θα μας κάνουν να περάσουμε ακόμα πιο όμορφα το weekend

Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαΐου 2019

Οι καλύτερες εκδηλώσεις για το Σαββατοκύριακο στην Κύπρο. 

Παυλίνα Βουλγαράκη
Η Παυλίνα θα έχει μαζί της όπως πάντα τους ήχους που βγαίνουν από τους λαβύρινθους του πρώτου της άλμπουμ, την τρυφερότητα από τις Μωβ Καληνύχτες του δεύτερου και βέβαια παλιά και νέα τραγούδια άλλων σε φρέσκιες εκδοχές και διαφορετικές ηχητικές φόρμες. Από το live δεν θα λείψουν οι dark, electro ενορχηστρώσεις σε μελωδίες που αγαπάμε και πάνω απ’ όλα η φόρα της Παυλίνας να συναντήσει την άνοιξη, την εποχή που όλα ξαναγεννιούνται και αφήνουμε πίσω «τα ψεύτικα του κόσμου» για να γίνουμε «καθένας ο εαυτός του».
Παρασκευή 24 Μαΐου, Μουσική Σκηνή RED, Λευκωσία / Σάββατο 25 Μαΐου, Vinylio, Λεμεσός. Πληρ. 99059257 και 96245929. Προπώληση: www.tickethour.com.cy & ACS Courier (77777040).



Ο Μικρός Πρίγκιπας στα κυπριακά
Το εμβληματικό έργο του Αντουάν ντε Σεντ- Εξιπερί που διαβάστηκε από εκατομμύρια αναγνώστες, παιδιά, εφήβους και ενήλικες σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά ως θεατρική παράσταση βασισμένη στην κυπριακή απόδοση του Ιάκωβου Χατζηπιερή, σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου. Η θεατρική μεταφορά του βιβλίου ανήκει στον Αντρέα Νικολαΐδη. Ο ηθοποιός Γιάννης Μίνως ενσαρκώνει τον Μικρό Πρίγκιπα και όλους τους υπόλοιπους ρόλους, αναλαμβάνοντας να αφηγηθεί όλη την ιστορία με ευφάνταστα ευρήματα και αιφνίδιες εναλλαγές ρόλων. Τα σκηνικά- κοστούμια υπογράφει η Κωνσταντίνα Ανδρέου.
Παρασκευή 24, Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Μαΐου, Στέγη Σύγχρονου Χορού, Λεμεσός, 19.00. Πληρ. 96363627.



Όλα τα υπέροχα πράγματα 
Η Θεατρική Ομάδα Persona συνεχίζει τις παραστάσεις του έργου ‘Όλα τα υπέροχα πράγματα’ των Duncan Macmillan και Jonny Donahoe σε μετάφραση Μαρίας Κωνσταντίνου. Ένας διαδραστικός μονόλογος σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη με τη Χριστίνα Κωνσταντίνου επί σκηνής και την ενεργή συμμετοχή του κοινού, όπου κάθε φορά οι διαφορετικοί θεατές καλούνται να ερμηνεύσουν τα βασικά πρόσωπα της ιστορίας. Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά το 2013 στην Αγγλία και έκτοτε ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, αποσπώντας το βραβείο Critics’ Pick των New York Times και διθυραμβικές κριτικές από τους Guardian, Time Out, Independent, Evening Standard, Telegraph και Sunday Times. Οι συγγραφείς με περίτεχνο τρόπο τοποθετούν απέναντι στην κατάθλιψη την απόλυτη χαρά, απέναντι από την αίσθηση της ματαιότητας τον ενθουσιασμό για το καθετί ‘μικρό κι ασήμαντο’ κι απέναντι στην αυτοχειρία τη λαχτάρα για να ζήσεις: ένα ‘αντικαταθλιπτικό’ έργο, ένας ύμνος στη ζωή που μιλάει κατευθείαν στις καρδιές των θεατών.
Παρασκευή 31 Μαΐου, Υφαντουργείο, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 70000138 & www.tickethour.com.cy.



Το Δείπνο
Το διάσημο best seller του Ολλανδού Χέρμαν Κοχ, ένα συγκλονιστικό ψυχολογικό θρίλερ, γραμμένο το 2009 ανεβαίνει από το ανανεωμένο Σύγχρονο Θέατρο της Αθήνας και ταξιδεύει στην Κύπρο. Πέντε σημαντικοί πρωταγωνιστές, Στέλιος Μάινας, Κατερίνα Λέχου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Κατερίνα Μισιχρόνη και Γιώργος Κοτανίδης, συνεργάζονται με μια ομάδα εξαιρετικών συντελεστών και δημιουργούν μια παράσταση που κινείται στην κόψη του ξυραφιού. Από τη λαμπερή εικόνα δυο ζευγαριών σε ένα υπερπολυτελές εστιατόριο στις πιο ζοφερές οικογενειακές αποκαλύψεις.
Σάββατο 24 Μαΐου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 20.30. / Κυριακή 25 Μαΐου | Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 18.00 & 21.00.

Ιφιγένεια εν Ουαλία
Το Dream Τheatre με πρωτοβουλία της ηθοποιού Μάρας Κωνσταντίνου παρουσιάζει το θεατρικό έργο ‘Ιφιγένεια εν Ουαλία’ του Άγγλου συγγραφέα Γκάρι Όουεν, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στον ελλαδικό και κυπριακό χώρο. Μια νέα Ιφιγένεια, μόνη και ανυπεράσπιστη, έρμαιο της σκληρότητας της κοινωνικής αναλγησίας, η οποία ακροβατεί ανάμεσα στο δικαίωμά της για ζωή και στη δολοφονία των ονείρων της. Ερμηνεία: Μάρα Κωνσταντίνου. Σκηνοθεσία: Χρίστος Ζάνος. 
Παρασκευή 24 Μαΐου, Flea Theatre, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99744227.



Ελένη 
Η ‘Ελένη’ του Γιάννη Ρίτσου συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια σκηνικής ενσάρκωσης, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία ενός από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες, ηθοποιούς και διανοούμενους της Ελλάδας, του Βασίλη Παπαβασιλείου. Συμμετέχει επίσης ο Νίκος Σακαλίδης. Η θρυλική αυτή παράσταση, με τη σπουδαία ερμηνεία του Βασίλη Παπαβασιλείου, που καταμετρά εκατοντάδες παρουσιάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποτελεί ένα φόρο κατάφασης στη δύναμη της ποίησης, του θεάτρου και της ζωής.
Σάββατο 24 Μαΐου, Νέο Κτίριο ΘΟΚ, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 77772717.

Ουζερί Τσιτσάνης
Το Θέατρο Δέντρο φιλοξενεί τον σκηνοθέτη Σίμο Κακάλα που μας θυμίζει ότι «η ιστορία δεν είναι καθόλου δύσκολο να επαναληφθεί και η τέχνη δεν μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω από το να μας θυμίζει την ανθρώπινη μας υπόσταση». Πιστός στην ανήσυχη ιδιοσυγκρασία του και με μια ανατρεπτική διάθεση, ετοιμάζει την πρώτη του σκηνοθεσία για το Κυπριακό Θέατρο και δηλώνει ότι «θέλω να φέρω τον θίασο σε έναν ενεργό θεατροποιητικό ρόλο, μια επιστροφή, οπωσδήποτε αναγκαία, στον πυρήνα της θεατρικής πρακτικής, προς μια κατεύθυνση “φτωχού θεάτρου”». Με τον Σταυρό Λούρα στο ρόλο του Τσιτσάνη και τους Στέλα Φυρογένη, Βαλεντίνο Κόκκινο, Διομήδη Κουφτερό, Άρη Αντωνοπουλο, Γιώργο Κορομπίλη, Λοίζο Παπαγεωργίου.
Παρασκευή 24, Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Μαΐου, Θέατρο Δέντρο Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99520835.

Η μητέρα
Το Θέατρο Διόνυσος συνεχίζει τις παραστάσεις με το βραβευμένο έργο ‘Η Μητέρα’ του Φλοριάν Ζελλέρ, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου. Παίζουν: Έρικα Μπεγέτη, Βαρνάβας Κυριαζής, Νίκη Δραγούμη, Ηρόδοτος Μιλτιάδους.
Παρασκευή 24, Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Μαΐου, Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22818999.

Θεατρικές Παιχνιδοπεριπέτειες για Γονείς και Παιδιά
Κλειδώστε ευθύνες, σκοτούρες, άγχος και άλλα βάρη στο ντουλάπι και ελάτε να παίξουμε και να διασκεδάσουμε με το πολυτιμότερο δώρο που δόθηκε ποτέ σε εμάς: τα παιδιά μας! Ελάτε να φτιάξουμε δικές μας ιστορίες, να υποδυθούμε ρόλους, να παίξουμε θεατρικά παιχνίδια με τα οποία θα γελάσουμε, θα φανταστούμε και θα δημιουργήσουμε μαζί. Φορέστε, μικροί και μεγάλοι, άνετα ρούχα και... σας περιμένουμε! Καπέλα φαντασίας και μανδύες ξεγνιασιάς θα προσφέρονται δωρεάν στην είσοδο!
Σάββατο 25 Μαΐου, Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου, Λευκωσία, 17:30 - 19:00. Πληρ. 99377028.

Μουσικά ταξίδια στον Ουρανό
To Ouranos Roof Bar, στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Annabelle, προσκαλεί το κοινό σε μια μουσική αναδρομή στα ομορφότερα τραγούδια του Ελληνικού ρεπερτορίου.Τραγούδια που αγαπήσαμε και όλοι τραγουδήσαμε με τους Δημήτρη Σουρουλλά, και Ευθύβουλο Θεοχάρους. 
Σάββατο 25 Μαΐου, Ouranos Lounge Bar Πάφος, 21.30.

Η γιορτή της γειτονιάς στους Αγίους Ομολογητές 
Ελάτε στον Πλάτανο, στη Λεωφόρο Αγίων Ομολογητών, να γνωριστούμε, να κουβεντιάσουμε, να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε, να ζωγραφίζουμε, να περπατήσουμε στους δρόμους χωρίς να μας ενοχλούν τα αυτοκίνητα, να ποδηλατήσουμε, να παίξουμε παιγνίδια. (φέρτε πατίνια, ποδήλατα, σχοινάκι, skateboards…). Η Ομάδα Πρωτοβουλίας της Γειτονιάς των Αγίων Ομολογητών με τη στήριξη του Δήμου Λευκωσίας διοργανώνουν και φέτος τη Γιορτή της Γειτονιάς. Μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους, μια γιορτή για να περάσουμε όλοι καλά. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η προώθηση του πνεύματος αλληλεγγύης, συνεργασίας, εθελοντισμού και αλληλεπίδρασης μεταξύ των κατοίκων στις γειτονιές της πόλης. Τι πρέπει να κάνετε. Να φέρετε το φαγητό και το ποτό σας. Στην πλατεία του Πλάτανου θα υπάρχουν τραπέζια για να τοποθετηθούν τα φαγητά και τα ποτά Επίσης θα υπάρχει ανταλλαγή αντικειμένων και βιβλίων. Οπότε, φέρτε τα δικά σας βιβλία και αντικείμενα που δεν χρειάζεστε.
Πρόγραμμα
17.00 Κλείνουν οι δρόμοι
17.30 Κυνήγι Θησαυρού
18.30 Προβολή ταινιών κινουμένων σχεδίων
19.15 Χοροί από το Πολιτιστικό Εργαστήρι και το Δημοτικό Σχολείο Αγίων Ομολογητών 
20.00 Παραδοσιακή μουσική
Σάββατο 25 Μαΐου, Πλατεία Πλατάνου, Άγιοι Ομολογητές, Λευκωσία. 

Amikeco – Κουκλοθέατρο
πάρχει μια γλώσσα κοινή, η Εσπεράντο και σ' αυτή τη διαπολιτισμική γλώσσα, Αmikeco σημαίνει φιλία. Amikeco λοιπόν και τ' όνομα του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα του έργου που με συνοδοιπόρο τη μουσική ταξιδεύει σ' ένα κόσμο γλυκό και νοσταλγικό και μας αποδεικνύει τη δύναμη της αγάπης και την αξία της αληθινής φιλίας. Οι έμπειροι συντελεστές της παράστασης χρησιμοποιούν ως βασικό θεατρικό εργαλείο τη κούκλα και όσων αφορά στη μουσική, η λειτουργία της είναι πολύ ξεχωριστή. Η σύνθεση είναι πρωτότυπη για τις ανάγκες της παράστασης και λειτουργεί ως οικουμενικό εργαλείο επικοινωνίας, χωρίς λόγια και δίχως λέξεις. Εξάλλου η μουσική πάντα επέτρεπε την έκφραση συναισθημάτων και εντυπώσεων ανεξαρτήτως χώρου και χρόνου! Έτσι λοιπόν, σε μια παράσταση δίχως λέξεις, ο Αμικέκο, συνοδευόμενος από τη μουσική του, περνάει από πολλές περιπέτειες ψάχνοντας κάτι πολύ σημαντικό γι' αυτόν, κάτι που οι θεατές θα ανακαλύψουν στη πορεία! Την παράσταση μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι και όλες, ανεξαρτήτου γλώσσας.
Κυριακή 26 Μαΐου, Πολυχώρος Συνεργείο, Λεμεσός, 11:00 & 16:00. Πληρ. 99300202.

Τα 3 Γουρουνάκια και ο λύκος ο Τελευταίος
«Τα τρία Γουρουνάκια και ο λύκος ο Τελευταίος», είναι η νέα παραγωγή από την παιδική σκηνή Θέατρο Βεστιάριο. Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσαν τα προηγούμενα δύο γουρουνάκια : «Τα τρία γουρουνάκια και ο λύκος ο Λίλύκος και το δεύτερο μέρος στην σειρά με τον λύκο Τράλα – λύκο τον ξάδελφο» , η θεατρική ομάδα επιστρέφει ακόμα πιο δυναμικά με το τρίτο και τελευταίο μέρος , με έναν ακόμα λύκο, τον Τελευταίο. 
Σάββατο 25- Κυριακή 26 Μαΐου, 15.00 & 17.30 Κυρ. 11.00 & 15.00, Aίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία. Πληρ. 96403029 – 96020301.



Latin party για όλους στην Πλατεία
Ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Birth Forward σε συνεργασία με τη σχολή χορού Chapeando οργανώνουν για πρώτη φορά μια διασκεδαστική εκδήλωση με χορό σάλσα για όλους! Μαμάδες, μπαμπάδες, παιδιά, βρέφη, θείους, θείες, φίλους, φίλες, συναδέλφους και γνωστούς! Δε χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία στο χορό, απλώς ελάτε να διασκεδάσετε! Στόχος να ενισχυθεί το έργο του οργανισμού, ο οποίος παλεύει για τα δικαιώματα των γονιών και την επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφόρηση σε θέματα εγκυμοσύνης, τοκετού και ανατροφής παιδιών. 
Σάββατο 25 Μαΐου 2019 στην Πλατεία Φανερωμένης στη Λευκωσία, από τις 17:00 μέχρι τις 20:00.

Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λευκωσίας
Για 9η συνεχή χρονιά ο Οργανισμός Green Dot Κύπρου πραγματοποιεί το Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λευκωσίας, με στόχο την ανάδειξη της ανακύκλωσης ως αναπόσπαστο κομμάτι του ευ ζην, αλλά και της ευαισθητοποίησης του κοινού για το περιβάλλον. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Μαΐου στο πάρκο Ακρόπολης στη Λευκωσία, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close