Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

18 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτήν την εβδομάδα

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις αυτήν την εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαΐου 2019

Λίγο πριν υποδεχθούμε και επίσημα το καλοκαίρι.... ας ζήσουμε για λίγο ακόμα την άνοιξη!

Γι' αυτό επιλέγουμε τις καλύτερες εκδηλώσεις για την τελευταία εβδομάδα του Μάη στην Κύπρο.

«Λέιλα και Συνεργάτες» στο Space
Το επώδυνα βίαιο ταξίδι ενός κοριτσιού στην ενηλικίωση αφορά το έργο της Κορντίλια Λιν «Λέιλα και Συνεργάτες», που προτείνει από σήμερα και κάθε Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα η Θεατρική Ομάδα Μαρίας Καρολίδου, σε σκηνοθεσία της ίδιας. Το έργο ανεβαίνει σε πανελλήνια πρώτη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σεζόν Γυναίκες 2019-2020» και βασίζεται σε  πραγματική ιστορία. Η Λέιλα, μια νεαρή γυναίκα, επιχειρεί να αφηγηθεί την προσωπική της ιστορία - ξεκινώντας από την παιδική της ηλικία- και ένα πραγματικά επεισοδιακό πάρτι γενεθλίων στα 13 της χρόνια. Η ιστορία παίρνει μια περίεργη και σκοτεινή στροφή όταν η ηρωίδα αποφασίζει να μιλήσει για «πράγματα ανείπωτα και ανεξιστόρητα, την ιστορία της Λέιλα εξ ολοκλήρου ανεξιστόρητη μέχρι τώρα», όταν βρίσκει τον εαυτό του σε μια εμπόλεμη ζώνη, όπου πέφτει θύμα εμπορίας και εκμετάλλευσης. Παράλληλα, ενώ η ίδια η Λέιλα προσπαθεί να αφηγηθεί την ιστορία της, κάποιοι άντρες, που έχουν παίξει καίριο ρόλο στη ζωή της, παρεμβαίνουν προσπαθώντας να αλλάξουν και να οικειοποιηθούν την προσωπική της αφήγηση. Το έργο είναι κατάλληλο για άτομα άνω των 16 ετών. Ερμηνεύουν: Αντωνία Χαραλάμπους, Γιάννης Καραούλης.
>> Δευτέρα 27 Μαΐου, Space, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99784920.
 
Συναυλία Μουσικής Σχολής ΣΟΝΚ
Η «Εποχή του ρομαντισμού» είναι το θέμα της μεγάλης ετήσιας συναυλίας των υπoτρόφων της Μουσικής Σχολής και των κλιμακίων της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου, που πραγματοποιείται φέτος στη Λεμεσό. Θα ακουστούν έργα των Ντβόρακ, Τσαϊκόφσκι κ.ά. που θα ταξιδέψουν το κοινό στον όμορφο μουσικό κόσμο της ρομαντικής εποχής, που άφησε πίσω της μεγαλειώδη αριστουργήματα μουσικής δημιουργίας. Με τη συναυλία αυτή, που διευθύνει ο Γιώργος Κουντούρης, κλείνει ακόμη ένας όμορφος κύκλος παιδείας και εμπειριών. Εντρυφώντας στον μαγικό κόσμο της μουσικής, οι νεαροί μουσικοί έχουν ετοιμάσει ένα ποικίλο. Αφήγηση: Ανδρέας Ιακωβίδης.
>> Δευτέρα 27 Μαΐου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 19.30. Είσοδος ελεύθερη. Πληρ. 25377277.
 
#Κλάφτα_Χαράλαμπε στη Λάρνακα
Η Θεατρική Ομάδα Παρωδία παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία της με τίτλο «#Κλάφτα_Χαράλαμπε». Μια παράσταση με ισχυρές ενέσεις γέλιου, καυστικού αλλά και «μαύρου» χιούμορ. Πραγματεύεται το θλιβερό γεγονός του θανάτου με καυστικό και ανατρεπτικό χιούμορ υπογραμμίζοντας τη σημαντικότητα να ζούμε το παρόν χωρίς να «αναβάλουμε» τη ζωή, σατιρίζοντας παράλληλα την εξάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δύο ατυχήματα, η μετάβαση στον «άλλο» κόσμο, τα «ποσταρίσματα», μια κληρονομιά με εκπλήξεις και ένα Γραφείο Κηδειών που προσπαθεί να «προσελκύσει» πελάτες, συνθέτουν ένα σουρεαλιστικό παζλ ευτράπελων γεγονότων επί σκηνής που φιλοδοξεί με το στόρι της να... πεθάνει στα γέλια το κοινό! Σενάριο και σκηνοθεσία υπογράφει ο Δωρόθεος Δωροθέου. Ακολοθεί και δεύτερη παράσταση αύριο Τρίτη την ίδια ώρα.
>> Δευτέρα 27 Μαΐου, Δημοτικό Θέατρο, Λάρνακα, 20.30. Πληρ. 99813804.
 
«Ένα τραγούδι για την Αβάνα» στη Λέσχη
Με τη βραβευμένη στο Φεστιβάλ Βενετίας ταινία του Τζόνι Χέντριξ Ινεστρόζα «Ένα τραγούδι για την Αβάνα» (Candelaria- 2017) ολοκληρώνει τις προβολές της για την περίοδο 2018-2019 η Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού. Μια ποιητική, νοσταλγική ματιά για τον έρωτα στην τρίτη ηλικία, σκηνοθετημένη με ανθρωπιά κι έντονα συναισθήματα. Αβάνα, αρχές δεκαετίας του ’90. Η οικονομία καταρρέει μετά την αποχώρηση των Σοβιετικών. Η Καντελάρια έχει περάσει ήδη τα 70, όμως βάφεται σαν έφηβη κάθε φορά που θα βγει να τραγουδήσει στο διψασμένο για κέφι, ζωή και έρωτα κοινό της Αβάνας. Καταχειροκροτείται κάθε βράδυ και γυρίζει στο μικρό της διαμέρισμα να κοιμηθεί πλάι στον Βίκτορ Ουγκό, τον σύζυγό της. Το πρωί θα πάνε κι οι δύο για δουλειά. Εκείνος στο εργοστάσιο κι εκείνη στο ξενοδοχείο. Μια μέρα, ανάμεσα στα άπλυτα σεντόνια που μαζεύει θα βρει μία κάμερα. Θα την πάρει στο σπίτι. Ο Βίκτορ Ουγκό μέσα από τον φακό της θα ανακαλύψει την σταρ που χειροκροτεί το κοινό της Αβάνας κάθε βράδυ. Τον έρωτα που είχε ξεχάσει ότι έχει σπίτι του. Παίζουν: Βερόνικα Λιν, Άλντεν Νάιγκθ, Φίλιπ Χόκμαϊρ.
>> Δευτέρα 27 Μαΐου, Σινεμά Ρίο, Λεμεσός, 20.15. 
 
«Χάσαμε Το Δρόμο... Στοπ!»
Ο Αντόνιο Αλμπανέζε του σε ρόλο πρωταγωνιστή, σεναριογράφου και σκηνοθέτη στην ιταλική κωμωδία «Χάσαμε Το Δρόμο... Στοπ!» (Contromano-2018), με την οποία συνεχίζονται οι προβολές του Ομίλου Φίλων Κινηματογράφου. Ο Αλμπανέζε ενσαρκώνει έναν συντηρητικό και ολίγον ρατσιστή εργένη έμπορο, που οποίος αγανακτεί με τον μετανάστη που πλανόδιο πωλητή καλτσών έξω από το (άδειο) μαγαζί του. Αποφασίζει να τον απαγάγει και να τον στείλει πίσω στην Αφρική, μπλέκει όμως σε μια απίστευτη περιπέτεια που θα τον οδηγήσει στη Σενεγάλη. Θα μπορέσει να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο; Τον Αλμπανέζε πλαισιώνουν οι Άλεξ Φόντζα, Οντ Λεγκαστελουά και Ντανιέλα Πιπέρνο.
>> Δευτέρα 27 Μαΐου, Σινέ Στούντιο, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 96420491. 

"Το παιχνίδι της σφαγής" του Ευγένιου Ιονέσκο
Τον Μάιο 2019 η Δεύτερη Σκηνή της ΕΘΑΛ θα παρουσιάσει το εμβληματικό έργο του Ευγένιου Ιονέσκο Το Παιχνίδι της Σφαγής, ένα από τα τελευταία και όχι ιδιαίτερα γνωστά έργα στην Κύπρο, του συγγραφέα της Φαλακρής τραγουδίστριας και του Ρινόκερου.  «Το Παιχνίδι της Σφαγής» γράφτηκε το 1970 και μοιάζει να λειτουργεί ως πάντα επίκαιρη υπενθύμιση, που θυμίζει τα παιχνίδια που παίζει η κοινωνία με τον εαυτό της, με ανθρώπους που πεθαίνουν ή ζουν κατά τύχη, που δεν ξέρουν να ζουν και δεν ξέρουν γιατί πεθαίνουν. Σε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, ο σύγχρονος άνθρωπος καθημερινά αντιμέτωπος με το παράλογο, ρισκάρει, προκαλεί και ακροβατεί στα όρια ζωής και θανάτου, τόσο συλλογικά, όσο και ατομικά. Μια παράσταση που μελετά τις πολυποίκιλες ανθρώπινες συμπεριφορές τις οποίες προκαλεί ο φόβος του θανάτου. Το  έργο θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη, τα σκηνικά/κοστούμια υπογράφει ο Γιώργος Γιάννου, τη μουσική επιμέλεια η Στέλλα Βοσκαρίδου, τις χορογραφίες/κίνηση η Χλόη Μελίδου και τους σχεδιασμούς φωτισμού ο Βασίλης Πετεινάρης. Πρωταγωνιστούν οι Νεκτάριος Θεοδώρου, Δημήτρης Αντωνίου, Βασίλης Χαραλάμπους, Γιώργος Κυριάκου, Μυρτώ Κουγιάλη, Φανή Σωκράτους και Eιρήνη Ανδρέου. Βοηθος σκηνοθετη η Αυγουστίνα Στυλιανού. Η πρεμιέρα του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαΐου στο Θέατρο Ριάλτο, στο πλαίσιο των εορτασμών των 20 χρόνων επαναλειτουργίας του θέατρου.
>> Τρίτη 28 Μαΐου, Θέατρο Ριάλτο Λεμεσός, 20.30.  Εισιτήρια: www.rialto.com.cy.



90 Χρόνια Σχολής Τυφλών με τον Παντελή Θαλασσινό
Η Σχολή Τυφλών στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια από την ίδρυσή της, διοργανώνει συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαΐου 2019 στο Αμφιθέατρο της Σχολής και σε αυτήν θα συμμετέχουν η Μαρία Θεοδότου και ο Δημήτρης Μεσημέρης, πλαισιωμένοι από μια ομάδα καταξιωμένων μουσικών. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Αχιλλέας Τσαγγαρίδης. Μουσικοί: (Τύμπανα+κρουστά) Ξένιος Ευαγγέλου, (Μπάσο) Αχιλλέας Τσαγγαρίδης, (Κιθάρα) Ντάνης Ιακώβου, (Μπουζούκι + Βιολί) Θεόδουλος Βακανάς, (Μπουζούκι+ Λαούτο) Γιώργος Δημητρίου, (Πλήκτρα) Άριστος Χριστοδούλου.
>> Τρίτη 28 Μαΐου, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία, 20.30. Τιμή εισιτηρίου €15. Τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ταμείου Ευημερίας της Σχολής Τυφλών. Πληροφορίες στο Τηλ. 22403300, 99540201 Κος Γιώργος Βλάμης και στο Link: www.facebook.com/events/297496127860099/ και page: Achilleas Tsangarides.

Οι Γρίφοι της Παλιάς Λευκωσίας 2019
Το τρίτο παιχνίδι της σειράς «Οι Γρίφοι της Παλιάς Λευκωσίας» για το 2019, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Μαΐου 2019. Σημείο συνάντησης είναι Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας του Ιδρύματος Κώστα και Ρίτας Σεβέρη στην Οδό Ερμού. Η εγγραφή για το παιχνίδι θα γίνει από τις 7:00 μμ μέχρι τις 7:45 μμ. Εγγραφές για ομάδες με μικρά παιδιά θα γίνονται μισή ώρα νωρίτερα, από τις 6:30 μμ. Το παιχνίδι περιλαμβάνει περιπλάνηση στην Παλιά Λευκωσία με χάρτη που θα δοθεί σε όσους συμμετάσχουν με σκοπό να απαντήσουν σε ερωτήσεις-κλειδιά. Στο χάρτη, στον όποιο δεν θα υπάρχουν αναγεγραμμένα τα ονόματα των οδών, θα μπουν αριθμημένοι κόκκινοι κύκλοι οι οποίοι καθορίζουν συγκεκριμένα σημεία της πόλης. Οι συμμετέχοντες στο παιχνίδι θα πρέπει να τα επισκεφτούν και να απαντήσουν ερωτήσεις-κλειδιά όπως «το χρώμα της πόρτας στο σημείο 9» ή «τι περιέχει η βιτρίνα του καταστήματος στη θέση του σημείου 12» κλπ.
>> Τρίτη 28 Μαΐου, Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας του Ιδρύματος Κώστα και Ρίτας Σεβέρη, Λευκωσία.

Γιώργος Νταλάρας Unplugged
Ο Γιώργος Νταλάρας εκτός από την λαμπρή πορεία του ως τραγουδιστής, είναι δεξιοτέχνης κιθαρίστας. Στην παράσταση αυτή έρχεται να φωτίσει την βιωματική του σχέση με την κιθάρα και τους λαϊκούς κιθαρωδούς. Παρέα με 4 μουσικούς -κατά βάση κιθαρίστες - ερμηνεύει τα αγαπημένα του τραγούδια με ένα ξεχωριστό τρόπο μέσα από τον οποίο βγαίνει πραγματικά (όπως έλεγε κι ο Μάνος Χατζιδάκις), το ελληνικό πρόσωπο του Γιώργου Νταλάρα. Συνδυάζοντας τις γνώσεις και την βιωματική του σχέση με το μουσικό όργανο που είναι δεμένο με την εξέλιξη της Ελληνικής Λαϊκής μουσικής, την αγάπη και το μεράκι του, δημιούργησε μια κλασική μια αυθεντική παράσταση στην οποία αναδεικνύεται το τεράστιο ταλέντο του, που τον έκανε να ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια.
>> Τρίτη 28 Μαΐου,  Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20.30. Προπώληση εισιτηρίων: www.tickethour.com.cy & ACS Couriers.
>> Πέμπτη 30 Μαΐου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, Λεμεσός, 20.30. 

Οι Παίκτες
Το ρωσικό κλασικό θεατρικό έργο "Οι παίκτες" στην Κύπρο από το Θέατρο Κωμωδίας Ακίμοβ της Αγίας Πετρούπολης. Καλλιτέχνες ενός από τα καλύτερα θέατρα στη Ρωσία - το Θέατρο Κωμωδίας Ακίμοβ (Αγία Πετρούπολη) θα παρουσιάσει το έργο "Οι Παίκτες" του Νικολάι Γκόγκολ. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Σεζόν Ρωσικού Θεάτρου στην Κύπρο» και του φεστιβάλ αδελφοποιημένων πόλεων Κύπρου- Ρωσίας «Λευκές Νύχτες στην Κύπρο». Το έργο του λαμπρού ρωσικού θεατρικού συγγραφέα, συγγραφέα αθάνατων μυθιστορημάτων, Νικολάι Γκόγκολ "Οι παίκτες" κατέχει μια αξιέπαινη θέση ανάμεσα στο πιο γνωστό και αγαπημένο ρεπερτόριο της ρωσικής λογοτεχνίας. Η παράσταση θα δοθεί στα ρωσικά με αγγλικούς υπότιτλους.
>> Τετάρτη 29 Μαΐου, Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο, Λευκωσία, 20.30.
>> Πέμπτη 30 Μαΐου, αίθουσα συναυλιών του σχολείου Ξενίων στο Παραλίμνι, 20:00.
>> Παρασκευή 31 Μαΐου, Δημοτικό θέατρο "Παττίχειο", Λεμεσό, 20.00
.   
       

Το Μουσείο του Λούβρ ου στο Άμπου Ντάμπι
Το ντοκιμαντέρ περιγράφει την αρχιτεκτονική και πολιτιστική περιπέτεια της δημιουργίας του μουσείου του Λούβρου στο Άμπου Ντάμπι. Ρίχνουμε μια κλέφτη ματιά στη δημιουργία του διεθνούς αυτού μουσείου, μιας πρωτοβουλίας του αρχιτέκτονα Jean Nouvel.  Σκηνοθεσία : Patrick Ladoucette (Γαλλία, 52', 2017, στα Γαλλικά με Ελληνικούς υπότιτλους). Παραγωγή: ARTE. Η εκδήλωση είναι στα πλαίσια του προγράμματος «Κινηματογραφικές Τετάρτες 2019» του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Αγίων Ομολογητών που γίνεται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και το «Συνεμά Ξάνθης 3».  Κατάλληλο για άτομα άνω των 18 ετών.
>> Τετάρτη 29 Μαΐου, Πο λιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών, Λευκωσία, 20.00. Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες  22256782. 

Γιώτα Νέγκα, Μουσικό  Σχ. Ά. Πιτσιλλίδη & Άρης Λεμεσού
Στους εορτασμούς για τα  20 χρόνια του Θ εάτρου Ριάλτο η Χορωδία Άρης Λεμεσού, υπό τη διεύθυνση του Σόλωνα Κλαδά, μαζί με τη σπουδαία ερμηνεύτρια Γιώτα Νέγκα παρουσιάζουν μια συναυλία - αναδρομή στο ελληνικό τραγούδι από την “παλιά Αθήνα” μέχρι σήμερα. Συμμετέχει ο νεαρός Κύπριος τραγουδιστής Φίλιππος Αντζουλίνο και συνοδεύει μουσικό σχήμα σε ενορχηστρώσεις του Άδμητου Πιτσιλλίδη.  Διάρκεια: 100’.
 > > Τετάρτη 29 Μαΐου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 77777745.    

Ο Μικρός Πρίγκιπας στα κυπρι ακά
Το εμβληματικό έργο του Αντουάν ντε Σεντ- Εξιπερί που διαβάστηκε από εκατομμύρια αναγνώστες, παιδιά, εφήβους και ενήλικες σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά ως θεατρική παράσταση βασισμένη στην κυπριακή απόδοση του Ιάκωβου Χατζηπιερή, σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου.  Η θεατρική μεταφορά του βιβλίου ανήκει στον Αντρέα Νικολαΐδη. Ο ηθοποιός Γιάννης Μίνως ενσαρκώνει τον Μικρό Πρίγκιπα και όλους τους υπόλοιπους ρόλους, αναλαμβάνοντας να αφηγηθεί όλη την ιστορία με ευφάνταστα ευρήματα και αιφνίδιες εναλλαγές ρόλων. Τα σκηνικά- κοστούμια υπογράφει η Κωνσταντίνα Ανδρέου.  Με ζωντανή μουσική και τραγούδι επι σκηνής, η παράσταση προσδοκεί να μεταφέρει τον θεατή σε ένα κόσμο μαγικό, γεμάτο γέλιο και συγκίνηση, που θα κάνει τα παιδιά να θέλουν να παραμείνουν παιδιά και τους μεγαλύτερους θεατές να ξαναγίνουν παιδιά.  Στις παραστάσεις θα έχουμε μαζί μας και τον μεταφραστή του βιβλίου, Ιάκωβο Χατζηπιερή.
>> Τετάρτη 29, Πέμπτη 30 & Παρασκευή  31 Μ  αΐ ο υ,  ARTos Foundation, Λευκωσία, 19.00. Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ ενήλικες / 7 ευρώ παιδιά. Για κρατήσεις: 96363627. 

Οι όρνιθες τ' Αριστ οφάνη
Η δημοφιλής ηθο γραφική σατιρική κωμωδία του Αντρέα Κουκίδη "Οι όρνιθες τ' Αριστοφάνη" είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του θεάτρου Ανεμώνα, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Μαρίνου Ξενοφώντος όπως και τα τρία προηγούμενα έργα του συμπατριώτη μας κωμωδιογράφου που ανέβηκαν στο θέατρο Ανεμώνα ("τα φακελάκια του γάμου", "ο αστυνομικός φκιολάρης", "Αμπελοπούλλειον μέγαρον πολιτισμού" ). Τα σκηνικά και κοστούμια είναι της Σόσε Εσκιτζιάν και τον φωτιστικό σχεδιασμό υπογράφει ο Βασίλης Πετεινάρης.
>>  Τετάρτη 29 & Πέμπτη 30 Μαΐου, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, 20.30. Πληρ. 70007721. 

Το Παιχνίδι της Σφαγής
Τον Μάιο 2019 η Δεύτερη Σκηνή της ΕΘΑΛ θα παρουσιάσει το εμβληματικό έργο του Ευγένιου Ιονέσκο Το Παιχνίδι της Σφαγής, ένα από τα τελευταία και όχι ιδιαίτερα γνωστά έργα στην Κύπρο, του συγγραφέα της Φαλακρής τραγουδίστριας και του Ρινόκερου. «Το Παιχνίδι της Σφαγής» γράφτηκε το 1970 και μοιάζει να λειτουργεί ως πάντα επίκαιρη υπενθύμιση, που θυμίζει τα παιχνίδια που παίζει η κοινωνία με τον εαυτό της, με ανθρώπους που πεθαίνουν ή ζουν κατά τύχη, που δεν ξέρουν να ζουν και δεν ξέρουν γιατί πεθαίνουν. Σε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, ο σύγχρονος άνθρωπος καθημερινά αντιμέτωπος με το παράλογο, ρισκάρει, προκαλεί και ακροβατεί στα όρια ζωής και θανάτου, τόσο συλλογικά, όσο και ατομικά. Μια παράσταση που μελετά τις πολυποίκιλες ανθρώπινες συμπεριφορές τις οποίες προκαλεί ο φόβος του θανάτου. Το έργο θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη, τα σκηνικά/κοστούμια υπογράφει ο Γιώργος Γιάννου, τη μουσική επιμέλεια η Στέλλα Βοσκαρίδου, τις χορογραφίες/κίνηση η Χλόη Μελίδου και τους σχεδιασμούς φωτισμού ο Βασίλης Πετεινάρης. Πρωταγωνιστούν οι Νεκτάριος Θεοδώρου, Θανάσης Ιωάννου, Βασίλης Χαραλάμπους, Γιώργος Κυριάκου, Μυρτώ Κουγιάλη, Φανή Σωκράτους και Eιρήνη Ανδρέου.
>> Πρεμιέρα Τρίτη  28 Μαΐου, Θέατρο Ριάλτο, 20.30 (στο πλαίσιο των εορτασμών των 20 χρόνων επαναλειτουργίας του θέατρου) Πληρ. 77777745. Παραστάσεις: 29, 31 Μάϊου & 1 Ιουνίου στις 8.30μ.μ. και 2 Ιουνίου στις 6.30μ.μ.στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ. Πληρ. 25877827.     

        

Πάμε στον μοναδικό κήπο του Garden για καλό σκοπό  
Το Garden για 5η συνεχόμενη χρονιά στηρίζει τα βρέφη και νήπια του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας με την καθ ι ερωμένη καλοκαιρινή φιλανθρωπική εκδήλωση “Under The Stars” την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019, ώρα 20:30 στο Garden Day & Night, στη  Λευκωσία. Ο Dj DINO G θα μας κρατά συντροφιά με μουσικές επιτυχίες των 80’s – 90’s.
>> Πέμπτη 30 Μαΐου, Garden Day & Night, Λευκωσία, 20.30, €10 με finger food (στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται το ποτό). Τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν στα προγράμματα του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας. Πληροφορίες και κρατήσεις: 22662626. 

   

Τα γράμματα της Ελένης
Ένας επιτελεστικός διάλογος από τις Αθηνά Κάσιου και Μαρίνα Αργυρίδου. Το ΓΚΑΡΑΖ φιλοξενεί μια επιτελεστική ανταπόκριση στην έκθεση ορατότητες / απηχήσεις / με τη σκηνοθέτη Αθηνά Κάσιου και την ηθοποιό Μαρίνα Αργυρίδου. Η έκθεση, με έργα τεσσάρων Κυπρίων εικαστικών της γενιάς του Μεσοπολέμου: Παυλίνας Παυλίδου, Καίτης Στεφανίδου, Ελένης Χαρικλείδου και Βέρας Γαβριηλίδου - Χατζηδά, παρουσιάστηκε στο ΓΚΑΡΑΖ μεταξύ 15 Μαρτίου - 20 Απριλίου 2019 και διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Λευτέρη Οικονόμου, σε επιμέλεια Δήμητρας Ιγνατίου. Βασική επιδίωξή της υπήρξε η δημιουργία των προϋποθέσεων για επαναξιολόγηση και επικαιροποίηση της σημασίας, της συμμετοχής και παρουσίας των τεσσάρων γυναικών δημιουργών στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι, προτρέποντάς μας να αφουγκραστούμε και να στρέψουμε το βλέμμα με πολλαπλούς τρόπους στη δουλειά και την πρακτική τους. Επιδιώκοντας την πολυδιάστατη αξιοποίηση του όγκου της πληροφορίας που προέκυψε από τη σχετική επιμελητική έρευνα, η Αθηνά Κάσιου προσκλήθηκε να προτείνει μία εναλλακτική ανταπόκριση στη θεματική της έκθεσης.
>> Πέμπτη, 30 Μαΐου, ΓΚΑΡΑΖ, Αμμοχώστου 16, Λευκωσία, 20.00. Απαραίτητη η κράτηση θέσης, στο 22 001508. Eίσοδος ελεύθερη. 

Havana Noche
Μετά από πολύ καιρό, οι Havana Noche επιστρέφουν για μια μοναδική ξέφρενη παράσταση στο Mason Bar της Λεμεσού! Η μπάντα που συγκεντρώνει την ενέργεια, τον ενθουσιασμό και το πάθος της λατινοαμερικανικής μουσικής. Το συγκρότημα που δημιουργήθηκε στην Κύπρο από τον Κωνσταντινο Πάουρο, απαρτίζεται από μουσικούς από την Κούβα, την Κολομβία, την Βενεζουέλα και την Κύπρο. Η μουσική τους είναι βασισμένη στην αυθεντική κουβανέζικη μουσική όπως είναι το son cubano, salsa, cha cha cha, bachata και όχι μόνο. Havana Noche είναι οι: Αlex Εdward Ρodriguez: πιάνο, Μιχάλης Μιχαήλ: τρομπέτα, Κώστας Χαλλούμας: κοντραμπάσο, Alejandro Gonzalez: κόνγκας και Κωνσταντίνος Πάουρος: timbales, ντραμς.
>> Πέμπτη 30 Μαΐου, Μason bar, Λεμεσός, 21.00. Είσοδος ελεύθερη. Πληρ. 99878920.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close