Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαΐου 2019
Καφεστιατόριο με γαστρονομική ιστορία και ατόφια γαλλική φινέτσα που καλά κρατεί από το 1889. Η προ ενάμιση έτους άφιξη του πρώτου καφεστιατορίου Paul στο νησί (λίαν προσφάτως υποδεχθήκαμε και το δεύτερο εντός του Mall of Cyprus) χαροποίησε τους Κύπριους κι όχι μόνο λάτρεις του, που έχουν ήδη γευτεί τα εκλεκτά του αρτοποιήματα, τις άφθονες γλυκοδημιουργίες και τα φαγητά του με γαλλικό DNA.
Τις προάλλες, λοιπόν, βρέθηκα ξανά σ’ ένα από τα τραπέζια του πραγματικά εντυπωσιακού, μα και άριστα αναπαλαιωμένου, διατηρητέου κτιρίου που το φιλοξενεί, επί της οδού Ζήνας Κάνθερ, αναζητώντας με το έτερον ήμισυ, γεύσεις και αρώματα Γαλλίας.
Η εύκολη στην περιδιάβασή της λίστα γευστικών προτάσεων μάς οδήγησε αμέσως στις ορεκτικές προτάσεις, επιλέγοντας ασυζητητί τη σαλάτα τραγανών λαχανικών, που ικανοποίησε τον ουρανίσκο με το παιχνίδι των υφών και των θερμοκρασιών, με το ζεστό κατσικίσιο τυρί, τη φρυγανισμένη, λεπτοκομμένη μπαγκέτα και τη διακριτική οξύτητα από το βινεγκρέτ βαλσαμικού. Απολαμβάνουμε ακόμη μια γουλιά από το ερυθρό, εκ Γαλλίας, πολυποικιλιακό, Barton & Guestier Côtes Du Rhône, θαυμάζοντας τους αριστοτεχνικά διακοσμημένους, rustic, μα συνάμα αρχοντικούς χώρους και υποδεχόμαστε το μους από συκώτι πάπιας πλαισιωμένο από αρκετά κριτσανιστή μπαγκέτα και duo μαρμελάδων από πορτοκάλι και σύκο.
Εστίαση με γαστρονομικές παρακαταθήκες 130 χρονών.
Βάζουμε αρκετούς πόντους στη φιλική, μα με γνήσιο επαγγελματισμό, εξυπηρέτηση, αλλά και στο πρώτο εκ των δύο κυρίως πιάτων, αυτό με τις μεγάλου μεγέθους σχαροψημένες γαρίδες, σερβιρισμένες με συνδυασμό λευκού και άγριου ρυζιού, πλαισιωμένες με πραγματικά al dente λαχανικά και ισορροπημένο ντρέσιγκ εσπεριδοειδών.
Αρκετά καλή και η χοιρινή κοτολέτα με διάφορα βότανα, η οποία κράτησε σε μεγάλο βαθμό τα υγρά της σε συνδυασμό με αρωματικές mini πατάτες. Το πέρασμα και μόνο από την εμβληματική βιτρίνα με τις τάρτες, τα μιλφέιγ και τα γλυκά ημέρας αποτέλεσε την αιτία για να απολαύσουμε μια ολόφρεσκη τάρτα με φρέσκα φρούτα, με έμφαση στα μούρα και τις φράουλες, αλλά και το κλασικό ναπολεόν μιλφέιγ με γέμιση από κρέμα βανίλιας.
INFO (22029377) Ζήνας Κάνθερ 11, Λευκωσία. Δ-Κ 09.00-23.30.
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ (για 2 άτομα)
1 Σαλάτα με κατσικίσιο τυρί €11.80
1 Μους από συκώτι πάπιας €8.50
1 Γαρίδες σχάρας €16
1 Κοτολέτα χοιρινή €14.60
1 Ναπολεόν μιλφέιγ €3.90
1 Τάρτα με φρούτα €4.20
1 B&G Côtes Du Rhône ερυθρό κρασί €18
1 Νερό 1L €2.60
Σύνολο €79.60
Τιμή κατ’ άτομο €39.80
Έντυπη έκδοση Check In Cyprus, Μάιος 2019
Σχετικά

Taste Atlas: Ο γύρος το καλύτερο τυλιχτό - «Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι από την εποχή του Μέγα Αλεξάνδρου»
Ποια άλλα είναι στη λίστα - Ακολουθούν γεύσεις από Νότια Κορέα, Τουρκία και Μεξικό
Η κυπριακή κουζίνα αλλιώς... στο Ταβερνείο Το Ιστορικόν
Η παράδοση συναντά τη δημιουργία, σε πιάτα που ξαναγράφουν την ιστορία της κυπριακής γεύσης

10 εκλεκτά κρασιά στο ποτήρι, 10 τρόποι να δοκιμάσεις το ίδιο steak αλλιώς
Tην Κυριακή στην οδό Τρικούπη

16 ταβερνάκια στη Λεμεσό που αξίζει να ανακαλύψεις
Αυθεντικές γεύσεις, ζεστή φιλοξενία και παραδοσιακή διασκέδαση σε κάθε γωνιά της πόλης


Το Amyth Nicosia τις Πέμπτες γίνεται το απόλυτο μέρος για καλή έξοδο
Πέμπτες στο Amyth Nicosia – εκεί όπου το after-work γίνεται εμπειρία

Νέο μπεργκεράδικο προσγειώνεται στο Kings Avenue Mall
Τα αγαπημένα smash burgers που έχουν κερδίσει τη Λεμεσό έρχονται στην Πάφο

Ρίχνουμε κλεφτές ματιές στο νέο εστιατόριο της Λευκωσίας, που θα κλέψει τις εντυπώσεις
Το νέο Khora ετοιμάζεται να ανοίξει στην εντός των τειχών Λευκωσία

Taste Atlas: Δύο ελληνικές γλυκές πίτες στις 10 καλύτερες του κόσμου
Το Taste Atlas δημοσίευσε τη λίστα με τις καλύτερες γλυκές πίτες του κόσμου - Στην πρώτη θέση είναι μηλόπιτα από την Ολλανδία

Ποιες γαστρονομικές τάσεις θα μας απασχολήσουν το 2026;
Από την εμφάνιση των τροφών που προέρχονται από τα εργαστήρια, μέχρι την ανάγκη για τα πιο «λειτουργικά τρόφιμα» και τις συσκευές κουζίνας με AI

Μια ελληνική πόλη - έκπληξη στους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης
Δεν είναι ούτε η Αθήνα ούτε η Θεσσαλονίκη

Smash Friday με θέα στον πανέμορφο Καλοπαναγιώτη
Αυτή την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, τα smash burgers ανεβαίνουν ξανά στο βουνό