6-8 September 2013
Nightlife & Music

15ο Pafos Aphrodite Festival

Ο καλλιτεχνικός οργανισμός "Opera Futura” και η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζοντας την όπερα "Το ελιξίριο του έρωτα"

Δημοσιεύτηκε στις 05 Αυγούστου 2013

Μια απολαυστική παράσταση, όπου το κωμικό στοιχείο συνδυάζεται αρμονικά με στιγμές συγκίνησης, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι θεατές της όπερας "Το ελιξίριο του έρωτα". Το γνωστό οπερατικό έργο του διάσημου συνθέτη Gaetano Donizetti, που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του φετινού (15ου) Pafos Aphrodite Festival, σε τρεις παραστάσεις από τις 6 μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου, στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου, είναι μια συμπαραγωγή του φημισμένου λυρικού οργανισμού Opera Futura Verona και της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.

O καλλιτεχνικός οργανισμός Opera Futura ιδρύθηκε στη Βερόνα το 2010 και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και σκηνοθεσία έργων όπερας, θεάτρου και μουσικής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίαση παραστάσεων υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας. Βασικός στόχος του είναι η ανάπτυξη συνεργασιώνν και σχέσεων με οργανισμούς και θέατρα τόσο στην Ιταλία, όσο και σε άλλες χώρες στον κόσμο. Μέσα από τις πολιτιστικές δράσεις και την καλλιτεχνική δημιουργία, ο οργανισμός φιλοδοξεί να ενώσει και να προβάλει τους διάφορους πολιτισμούς, αλλά και τις επιδράσεις τους στη σύγχρονη ανθρωπότητα.

Εμπνευστής της ίδρυσης και πρόεδρος του οργανισμού είναι ο γνωστός σκηνοθέτης και σχεδιαστής σκηνικών Paolo Panizza, ο οποίος έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της λυρικής μουσικής καθώς και με γνωστούς οίκους. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη σκάλα του Μιλάνου και στο Θέατρο Arena di Verona, δίπλα στο γνωστό σκηνοθέτη Pier Luigi Pizzi. Ανάμεσα στα έργα που έχει παρουσιάσει η Opera Futura, περιλαμβάνονται οι διάσημες όπερες "La Traviata", "Il Trovatore", "L’Elisir d’Amore" και "Madama Butterfly", πάντοτε σε συνεργασία με κορυφαία θέατρα.

Ακόμα μια καινοτομία του φετινού Pafos Aphrotide Festival είναι και η συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, η οποία μέσα από το έργο που επιτελεί, στοχεύει στην ανάπτυξη και προώθηση της τέχνης της ορχηστρικής μουσικής, την αναβάθμιση της μουσικής ζωής και της μουσικής παιδείας του τόπου μας και την περαιτέρω εμπλοκή της κοινωνίας στις μουσικές δραστηριότητες.

Θα γίνεται ταυτόχρονη οπτική μετάφραση στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, μέσω υπερτίτλων.

Χορηγοί επικοινωνίας του Pafos Aphrodite Festival 2013 είναι η τηλεόραση SIGMA και το περιοδικό TIME OUT.

Ώρα 20.30. Εισιτήρια €25, €40, €50, €70. Πληρ. 26 822218, 8000 8005, www.pafc.com.cy.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close