Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Οι καλύτερες εκδηλώσεις της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσεις

18 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσεις την πρώτη εβδομάδα του Ιούλη στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιουλίου 2019

Μόλις υποδεχθήκαμε τον Ιούλιο, τον πιο καυτό καλοκαιρινό μήνα!

Και μιας και η θερμοκρασία ανεβαίνει για τα καλά, αυτή την εβδομάδα αναζητάμε στιγμές δροσιάς στην πόλη.

Θέατρο και μουσική, φεστιβάλ και συναυλίες, είναι ανάμεσα στις νέες εκδηλώσεις που αξίζουν την προσοχή σου. 

200 Κιθάρες με τον Σταμάτη Κραουνάκη
Η Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει την μεγαλύτερη κιθαριστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Κύπρο.200 κιθάρες επί σκηνής με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Αντώνη Κοΐζα και διεύθυνση ορχήστρας από τον Αντώνη Μυτακίδη. Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα μουσική συνύπαρξη επί σκηνής, μια ανατρεπτική συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου και του Σταμάτη Κραουνάκη σε ρόλο ερμηνευτή. Μια συναυλία, όπου ο Σταμάτης Κραουνάκης με τη συνοδεία 200 Κιθάρων στη σκηνή τραγουδάει με μοναδικό τρόπο, αγαπημένα δικά του τραγούδια.
>> Δευτέρα 1 Ιουλίου, Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού, 21.00. 




Μαρινέλλα, Κώστας Μακεδόνας, Έλενα Παπαρίζου και Ήβη Αδάμου
Η συναυλία που ήταν προγραμματισμένη αρχικά για τις 10 Μαΐου στη Λευκωσία και αναβλήθηκε, ανακοίνωσε νέα ημερομηνία και νέα τοποθεσία. Σημείωσε: Δευτέρα 1η Ιουλίου - Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο. Στο πλαίσιο του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ. 'Οταν οι παρέες είναι δυνατές τότε οι συνεργασίες είναι ξεχωριστές, μοναδικές, ανεπανάληπτές . H Μαρινέλλα, συναντά τον Κώστα Μακεδόνα, την Ήβη Αδάμου. Μαζί τους συμπράττει κι Έλενα Παπαρίζου και δημιουργείται ένα πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών με διαφορετικούς μουσικούς ήχους, με κοινό στόχο πάντα την ψυχαγωγία του κοινού.  
>> Δευτέρα 1η Ιουλίου, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας.

Ρωσική Βραδιά ΣΟΚ & ΣΟΝΚ
Τέσσερα έργα, δύο θρυλικοί Ρώσοι συνθέτες από τα δύο μεγαλύτερα συμφωνικά σύνολα της Κύπρου! Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου ενώνουν και φέτος τις δυνάμεις τους για να αποτίσουν φόρο τιμής στον εξαίσιο λυρισμό και τη δραματικότητα του Ρωσικού και Σοβιετικού μουσικού παρελθόντος. Μια συναρπαστική επιλογή έργων από τον Tchaikovsky και τον Shostakovich θα σας αποκαλύψει το εντυπωσιακό ταλέντο των δύο μεγαλύτερων Ρώσων/Σοβιετικών συμφωνιστών.
P. I. Tchaikovsky: Συμφωνία αρ. 4 σε Φα ελάσονα, έργο 36
D. Shostakovich: Εορταστική Εισαγωγή σε Λα μείζονα, έργο 96
P. I. Tchaikovsky: Andante cantabile για βιολοντσέλο και έγχορδα
Εισαγωγή 1812, έργο 49
Σολίστ από τη ΣΟΝΚ: Μιχάλης Βασιλειάδης (βιολοντσέλο), Γιάννης Κωνσταντίνου (βιολοντσέλο).
Μαέστρος: Jens Georg Bachmann
>> Δευτέρα 1η Ιουλίου, Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία, 21.00.  Τιμή εισιτηρίου: €12, €7 (18-26 ετών, συνταξιούχοι), €5 (κάτω των 18). Πληρ. 22463144.
>> Τρίτη 2 Ιουλίου, Δημοτικό Κηποθέατρο, Λεμεσός, 21.00.Τιμή εισιτηρίου: €12, €7 (18-26 ετών, συνταξιούχοι), €5 (κάτω των 18). Πληρ. 22463144.
>> Τετάρτη 3 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Τάλας, Πάφος, 21.00.

Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία, με τους Ρίτα Αντωνοπούλου, Δημήτρη Φανή και Δημήτρη Μακρή
Η σχολική εφορεία Λακατάμειας, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 25 χρόνια της προσφοράς και της δράσης της, διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις εντός του Δήμου Λακατάμειας, καθ΄όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2019-2020, όπως διαγωνισμούς, διαλέξεις, καλλιτεχνικές δραστηριότητες κ.α, με τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών των σχολείων της σχολικής περιφέρειας Λακατάμειας.
Την έναρξη των εκδηλώσεων θα σηματοδοτήσει η μεγάλη συναυλία που θα γίνει την 1η Ιουλίου 2019 στο αμφιθέατρο Δήμου Λακατάμειας.
Πρόκειται για ένα μουσικό αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του μεγάλου ποιητή ΝΙΚΟΥ ΚΑΒΒΑΔΙΑ, με τους καταξιωμένους καλλιτέχνες Ρίτα Αντωνοπούλου, Δημήτρη Φανή και Δημήτρη Μακρή Τα έσοδα που θα προκείψουν από τις εκδηλώσεις θα διατεθούν για τις ανάγκες των άπορων μαθητών των σχολείων της Λακατάμειας, μέσα από τις επιτροπές πρόνοιας του κάθε σχολείου.
>> Δευτέρα 1η Ιουλίου, Αμφιθέατρο Δήμου Λακατάμειας, Λευκωσία. Είσοδος €10. Πληροφορίες: 22370886 / 99650187.

Με μια Αναπνοή - Όλια Λαζαρίδου & Νίκος Ξυδάκης
Ένα ποιητικό αφήγημα σε δύο μέρη μέσα από τις αφηγήσεις, την ερμηνεία και το ταλέντο δύο μεγάλων καλλιτεχνών. Ένας μοναδικός συνδυασμός Λόγου και Μουσικής σε μια ξεχωριστή παράσταση βασισμένη στο έργο του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού. Στο πρώτο μέρος της παράστασης παρουσιάζεται ο Λάμπρος του Σολωμού, μια από τις πιο αινιγματικές μορφές του έργου του. Η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου και ο μουσικός Μιχάλης Νικόπουλος θα μας αφηγηθούν τη σκοτεινή του ιστορία του σαν ένα λαϊκό τραγούδι. Στο δεύτερο μέρος της παράστασης ο Νίκος Ξυδάκης ερμηνεύει, σαν έναν εσωτερικό μονόλογο, ποιήματα του Διονυσίου Σολωμού μελοποιημένα από τον ίδιο. Τον συνοδεύει στο κανονάκι η Έφη Ζαϊτίδου. Η παράσταση ξεκίνησε στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης τον Σεπτέμβριο 2018 και έκτοτε έχει παρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία στην Αγγλικανική Εκκλησία στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου «Αθήνα 2018» , στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και σε άλλους επιλεγμένους χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
>> Τρίτη 2 Ιουλίου, Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κύπρου, Αρχοντικό Αξιοθέας, Λευκωσία, 20.30. 

Χρήστος Θηβαίος
Ο Χρήστος Θηβαίος για μια αξέχαστη βραδιά στη Δερύνευα, στο Αμφιθέατρο Δερύνειας, με τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας του, αλλά και καινούρια τραγούδια δημοφιλή κι αγαπημένα. Τραγουδοποιός σπάνιας ευαισθησίας και ερμηνευτής υψηλών επιδόσεων ο Χρήστος Θηβαίος διαλέγει τα αγαπημένα του τραγούδια από την 20χρονη πορεία του στη μουσική, αλλά και άλλα που έχει αγαπήσει, από εκλεκτούς συναδέλφους του.  
>> Τρίτη 2 Ιουλίου, αμφιθέατρο Δερύνειας, ελ. επ. Αμμοχώστου, 21.00, €15. Πληρ. 99688731, 99646210.

Δείπνο με φίλους
Ένα εξαιρετικό, σύγχρονο έργο, αστείο και συγχρόνως «σκοτεινό», είναι το «Δείπνο με φίλους» του αμερικανού πολυβραβευμένου θεατρικού συγγραφέα Ντόναλντ Μάργκιουλις, που θα ανέβει σε όλη την Κύπρο από τις 2 μέχρι τις 9 Ιουλίου σε σκηνοθεσία του σημαντικού και σπουδαίου ηθοποιού και σκηνοθέτη Γρηγόρη Βαλτινού, με ένα λαμπερό και δημοφιλές καστ. Πρωταγωνιστούν με σειρά εμφάνισης οι: Εβελίνα Παπούλια, Φάνης Μουρατίδης, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους , Λευτέρης Ζαμπετάκης. Δυο γυναίκες, δύο άντρες, δυο ζευγάρια, τέσσερις φίλοι. Τέσσερις άνθρωποι προστατευμένοι μέσα στο κέλυφος της οικογενειακής ζωής, ζουν την κοινή τους καθημερινότητα ως ερωτευμένοι, ως αντίπαλοι, ως εχθροί και σύντροφοι. Ο ένας αποφασίζει να σπάσει τον σύνδεσμο. Οι συνέπειες αλλάζουν τη ζωή τους για πάντα. Το «Δείπνο με φίλους» το οποίο ο Γρηγόρης Βαλτινός πρωτοπαρουσίασε στο ελληνικό κοινό με τεράστια επιτυχία το 2000 και το 2013, έχει τιμηθεί με βραβείο Πούλιτζερ (2000), με το Βραβείο της Ένωσης Αμερικάνων Κριτικών, το Βραβείο Lucile Lortel και Outer Critics Circle, καθώς και το Βραβείο Dramatists Guild Hull-Warriner. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο οποίος έχει κάνει και την απόδοση μαζί με τη Μαριλένα Παναγιωτοπούλου. Η σκηνογραφική επιμέλεια και τα κοστούμια είναι του βραβευμένου Λάκη Γενεθλή και οι φωτισμοί του Aleksandar Jotovic. Βοηθός σκηνοθέτη η Ελένη Τσιμπρικίδου.
>> Τρίτη 2 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία
>> Τετάρτη 3 Ιουλίου, Αρχαίο Ωδείο Πάφου.
>> Πέμπτη 4 Ιουλίου, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας.
>> Παρασκευή 5 Ιουλίου, Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού, 21.00. Προπώληση εισιτηρίων: www.tickethour.com.cy & ACS Couriers.

13ο Φεστιβάλ ΑγλανJazz
Δύο μέρες γεμάτες τζαζ προσφέρει το 13ο Φεστιβάλ ΑγλανJazz, στην πλατεία της παλιάς Αγλαντζιάς που θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Ιουλίου με μουσικούς από Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία, Ελλάδα και Κύπρο. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει αξιόλογες συναυλίες με ελεύθερη είσοδο. Μάθε περισσότερα ΕΔΩ.
>> Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Ιουλίου, Πλατεία της Παλιάς Αγλαντζιάς, Λευκωσία, 20.30. 

3rd Vinylio Summer Jazz Project
Η Jazz είναι μουσική που ενώνει και φέρνει κοντά τον κόσμο και κάνει διαφορετικούς μεταξύ τους ανθρώπους να συνεργάζονται δημιουργικά και σε ιδανικές συνθήκες ελευθερίας. Ετοιμαζόμαστε και ανυπομονούμε για το τρίτο Vinylio Wine Etc Jazz Project μας! Ένα σημαντικό Project της Jazz μουσικής στη Λεμεσό, στο κέντρο της πόλης, για τρίτη συνεχή χρόνια ετοιμάζεται να φιλοξενήσει μεγάλα ονόματα της Jazz μουσικής από Κύπρο και εξωτερικό! Για έξι συνεχόμενες μέρες διαφορετικά Live κάθε βραδιά και απογευματινά Workshops! Η Jazz δε χωράει σε λέξεις, δε χωράει σε αναλύσεις, δε χωράει πουθενά. Αν κάποιος ακούει τζαζ, ακούει τζαζ. Δε ρωτάει. Απλά ακούει.
>> Τρίτη 2-Κυριακή 7 Ιουλίου, Vinylio Wine Etc, Λεμεσός, 21.30. Πληροφορίες και κρατήσεις 99300430.

Ο Βαφτιστικός 
Μια κωμωδία γεμάτη υπέροχα τραγούδια, σπαρταριστές παρεξηγήσεις, ερωτικά παιχνίδια και συνεχείς ανατροπές είναι η οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά από τον ΘΟΚ, σε καλοκαιρινή περιοδεία στην Κύπρο. Η πιο αγαπημένη μουσική κωμωδία της ελληνικής σκηνής, που βασίζει την ιστορία της σε μια σπαρταριστή γαλλική φάρσα, μας ταξιδεύει στην Ελλάδα των αρχών του 20ού αιώνα. Μια παραγωγή στην οποία η ζωντανή μουσική, τα ευφάνταστα σκηνικά και τα ιδιαίτερα κοστούμια γίνονται το όχημα για ένα ταξίδι σε εποχές αθωότητας και ανεμελιάς. Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Λάρκου. Παίζουν: Έλλη Αλωνεύτου, Χάρης Αττώνης, Πέτρος Γιωρκάτζης, Μάρκος Καλλής, Στέλιος Καλλιστράτης, Μάρκος Κλεοβούλου, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Αλέξανδρος Παρίσης, Φανή Παρλή, Τζίνα Πούλου, Έλενα Χατζηαυξέντη.
>> Τετάρτη 3 Ιουλίου, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας, 21.00.

32ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών ΕΔΟΝ
Η Κεντρική Σκηνή του Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει και πάλι μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα. Το πρόγραμμα θα ξεκινά με κυπριακά και ξένα σχήματα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τρεις μεγάλες συναυλίες. Στις 3 Ιουλίου επιστρέφει στη σκηνή του Φεστιβάλ η Νατάσσα Μποφίλιου. Στις 4 Ιουλίου ο ‘βασιλιάς’ της ελληνικής ροκ Βασίλης Παπακωνσταντίνου σε μια βραδιά γεμάτη με τις πιο μεγάλες του επιτυχίες, ενώ τέλος, στις 5 Ιουλίου η αυλαία πέφτει με ένα ξεχωριστό και ανεπανάληπτο αφιέρωμα στον αξέχαστο Δημήτρη Μητροπάνο. Μαζί στη σκηνή οι Γιάννης Κότσιρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώτα Νέγκα, Μπάμπης Στόκας και Χρήστος Μάστορας.
>> Τετάρτη 3-Παρασκευή 5 Ιουλίου, Τάφρος, Πύλης Αμμοχώστου, Λευκωσία, 19.00. €25 (3 νύχτες), €15 (1 νύχτα) & €20 (προπώληση για 3 νύχτες). Πληρ. 22766459.

Η Νεράιδα και το Παλληκάρι
Η αισθηματική κωμωδία της Finos Films, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη. Μετά από μία επιτυχημένη σεζόν στην Ελλάδα έρχεται και στην Κύπρο.
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ.
>> Τετάρτη 3 Ιουλίου | Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας, 21.00.

Του Κουτρούλη ο γάμος 
Το Θέατρο Ένα παρουσιάζει το καλοκαίρι σε ελεύθερη διασκευή της Ερμίνας Κυριαζή και σκηνοθεσία του Μαρίνου Ανωγυριάτη την καυστική πολιτική κωμωδία/σάτιρα του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή, που γράφτηκε το 1845, ‘Του Κουτρούλη ο γάμος’. 
>> Τετάρτη 3, Πέμπτη 4 & Παρασκευή 5 Ιουλίου, Θέατρο Ένα Λευκωσία. Πληρ. 22348203.

Captured by Georgia Savva - Έκθεση Φωτογραφίας
Η Γεωργία Σάββα παρουσιάζει την πρώτη της ατομική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Captured by Georgia Savva", στο Κέντρο Φωτογραφίας 6x6, στη Λεμεσό. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019, στις 7.30 μ.μ. ενώ η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 13 Ιουλίου. To Kέντρο Φωτογραφίας 6x6 βρίσκεται στην οδό Ηπείρου 19, στη Λεμεσό (παράλληλος Ανεξαρτησίας) και υπηρετεί την τέχνη της φωτογραφίας μέσα από τακτικές εκθέσεις, σεμινάρια, μαθήματα, και ποιοτικές εκτυπώσεις. Η Γεωργία Σάββα είναι ερασιτέχνης φωτογράφος. Εκτός από την αγάπη της για την φωτογραφία, έχει ακόμη δύο αδυναμίες: τη μουσική και το γράψιμο, στο οποίο καταφεύγει όταν θέλει να αντιμετωπίσει στο χαρτί, σαν καθρέφτης, τα κρυμμένα της εγώ. Αδημονεί μια μέρα, να μπορεί να ονομάζει τον εαυτό της «φωτογράφο», καθώς πιστεύει πως μια τέχνη δύσκολα κατακτιέται. «Είναι σημαντικό να ανακαλύπτουμε την ουσία στα ασήμαντα και να τα μετατρέπουμε σε κάτι όμορφο και ουσιώδες. Η κίνηση στη φωτογραφία παγώνει στιγμές στην αιωνιότητα. Μέσα από την πρώτη μου έκθεση, θέλω ακριβώς να «εκτεθώ» και να παρουσιάσω μια ιδιαίτερη πτυχή του εαυτού μου. Η φωτογραφία αποτελεί, έναν όμορφα λακωνικό τρόπο, για να εκφραστούν οι πολυπόθητες χίλιες λέξεις».
>> Τετάρτη, 3 Ιουλίου, Κέντρο Φωτογραφίας 6x6, Λεμεσός, 19.30. Είσοδος Ελεύθερη. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των φωτογραφιών θα δοθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

 

Γκόλφω Forever
Η Κεντρική Σκηνή της ΕΘΑΛ θα παρουσιάζει "την ειδυλλιακή παρωδία του βουνού και της στάνης", όπως συστήνει ο επιθεωρησιογράφος Ντίνος Σπυρόπουλος το έργο του "Γκόλφω Forever". Ως ένας «περιοδεύων θίασος», ο θίασος της Ε.Θ.Α.Λ., θα παρουσιάσει την Γκόλφω του Ντίνου Σπυρόπουλου, ακολουθώντας τους κανόνες της παρωδίας, συνδυάζοντας αρμονικά το λαϊκό στοιχείο με το μοντέρνο, την φουστανέλα με το τζιν, το τσαρούχι με την γόβα, την διάλεκτο με την μοντέρνα γλώσσα του σήμερα, τους ήχους του βουνού και του κάμπου με τις μοντέρνες μουσικές αποχρώσεις.
>> Πρεμιέρα Πέμπτη 4 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’ (Σχολή Τυφλών), Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 25877827. 

Συμπέθεροι από το Μπάκιγχαμ
Ο Λώρης Λοϊζίδης παρουσίαζει την κωμωδία των Ρέππα-Παπαθανασίου ‘Συμπέθεροι από τα Τίρανα’ σε διασκευή στην κυπριακή πραγματικότητα και σκηνοθεσία του ιδίου. Η υπόθεση του έργου περιστρέφεται γύρω από το ερωτικό ειδύλλιο της μοναχοκόρης ενός νεόπλουτου ζεύγους Ελληνοκυπρίων και τη σοκαριστική γνωριμία με τους συμπεθέρους.
>> Πέμπτη 4 &  Παρασκευή 5 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Δερύνειας, 21.00. Εισιτήρια: soldoutticketbox.com.

Takoushis-Karapatakis Project Featuring Udo Demandt
Το σύνολο σύγχρονης τζαζ του Μάριου Τακούσιη και του Γαβριήλ Καραπατάκη είναι γνωστό στο κοινό της Αξιοθέας με την πρωτότυπη, μα συνάμα ανεπιτήδευτη, μουσική διάθεση των δύο μουσικών, η οποία αποπνέει έναν μοντέρνο ήχο που είναι χαρακτηριστικός της Ευρωπαϊκής τζαζ και βασίζεται σε δυνατές μελωδίες και δεξιοτεχνικούς αυτοσχεδιασμούς, αψηφώντας την οποιαδήποτε κατηγοριοποίηση.
Αυτή η ποικιλομορφία της μουσικής τους που πηγάζει από μια πραγματικά ελεύθερη έκφραση, τους επιτρέπει να δένουν αρμονικά με άλλους μουσικούς οι οποίοι προσθέτουν διαφορετικά στοιχεία και διευρύνουν τους ορίζοντες του ντουέτου, ανοίγοντας δίαυλους προς άλλες μουσικές παραδόσεις και τεχνοτροπίες.
Μετά από τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους στο παρελθόν με τη σύμπραξη του σπουδαίου σαξοφωνίστα David Lynch, του κρητικού λυράρη Ζαχαρία Σπυριδάκη, του τρομπετίστα Αντρέα Πολυζωγόπουλου αλλά και άλλων καλλιτεχνών οι Takoushis-Karapatakis Project φιλοξενούν φέτος τον εξαιρετικό μουσικό και καθηγητή κρουστών του Codarts Conservatory, Udo Demandt, ο οποίος προσδίδει βάθος και άλλο παλμό στις συνθέσεις του σχήματος που συνδιαλέγονται με την παραδοσιακή μουσική της Μεσογείου, ακλουθώντας ωστόσο την πορεία και την εξέλιξη των διάφορων τεχνοτροπιών της τζαζ.
Μάριος Τακούσιης: πιάνο, συνθέσεις, Γαβριήλ Καραπατάκης: μπάσο, συνθέσεις, Udo Demandt: κρουστά.
>> Πέμπτη 4 Ιουλίου, Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κύπρου, Αρχοντικό Αξιοθέας, Λευκωσία, 20.30. 

Summer Serenade
Κλασική Ορχήστρα, Music String Quartet / “Summer Serenade” σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστρίας με τους Luka Kusztrich (1st violin), Lara Kusztrich (2nd violin), Clara Schwaiger (viola), Benedikt Sinko (cello), Nicolas Costantinou (piano). Μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης συναντούν τον Κύπριο πιανίστα Νικόλα Κωνσταντίνου σε μια βραδιά μουσικής δωματίου. Η «Θερινή Σερενάτα» θα περιλαμβάνει συνθέσεις των Ludwig van Beethoven, Ernst Krenek, Hugo Wolf και Franz Schubert. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ FANEROMENI19.
>> Πέμπτη 4 Ιουλίου, Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κύπρου, Φανερωμένης 86, Λευκωσία, 20.30. Πληροφορίες: 22128157Τα βράδια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Faneromeni19, τα μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος και η έκθεση «1940: Πρόσωπα και Εικόνες. Κύπρος και Ελλάδα» θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close