Δημοσιεύτηκε στις 18 Αυγούστου 2019
Ασταθής αέρια μάζα αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα, αρχικά,ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο που κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Από το μεσημέρι και μετά, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και πιθανό σε περιοχή του εσωτερικού.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ασθενείς 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι 4 και τοπικά στα νότια ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα νότια και δυτικά το απόγευμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 31 στα υπόλοιπα παράλια και στους 29 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε αρχικά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Αργότερα, και κυρίως κατά τις αυγινές ώρες, παροδικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν λίγες ελαφρές βροχές κυρίως στα βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Τη Δευτέρα, αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά αργότερα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες. Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση τη Δευτέρα, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές και να παραμείνει στα ίδια επίπεδα την Τρίτη.
Την Τετάρτη, αναμένεται και πάλι άνοδος στη θερμοκρασία, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, αλλά θα παραμείνει λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά
Άνοιξαν οι οι αιτήσεις για τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά 2026
Τα χωριά της Κύπρου θα μετατραπούν και φέτος σε ζωντανούς γιορτινούς προορισμούς
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για την Κάιλι Μινόγκ στο Netflix
Το Netflix κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του KYLIE, της νέας σειράς ντοκιμαντέρ για την Κάιλι Μινόγκ, που έρχεται στις 20 Μαΐου με σπάνιο αρχειακό υλικό
24ώρη ανάσα πολυτέλειας στο ανανεωμένο Anassa Hotel
Aνανεωμένο εκπληκτικά, το Anassa προσφέρει κάτι παραπάνω από μια μοναδική εμπειρία διαμονής. Βρίσκεται, εξάλλου, στο πιο ήρεμο σημείο της Κύπρου
Έρχεται αισθητή άνοδος θερμοκρασίας – Πού αναμένονται σήμερα βροχές
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο, «η φωνή της φύσης», γίνεται 100
Τα γενέθλια του Ατένμπορο θα εορταστούν με μια εβδομάδα ειδικών εκπομπών στο BBC, μια ζωντανή συναυλία στο Royal Albert Hall, αλλά και εκδηλώσεις σε μουσεία
Μεγάλη επιτυχία για τον ιατρικό τουρισμό της Κύπρου
Ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μεταμόσχευσης Μαλλιών υποδέχεται στην Κύπρο το Παγκόσμιο Επιστημονικό Συνέδριο του World FUE Institute.
22η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: H Κύπρος με ισχυρή παρουσία και πάνω από 100 τίτλους
Η φετινή διοργάνωση αναμένεται ιδιαίτερα ενισχυμένη, με πλούσιο πρόγραμμα παρουσιάσεων, συζητήσεων και διεθνών συμμετοχών
Εκδρομή στον Αγρό με αφορμή το φετινό Φεστιβάλ Τριαντάφυλλου
Μια ανοιξιάτικη απόδραση στην καρδιά της Πιτσιλιάς με άρωμα παράδοσης και γεύσης - Πού να φας, τι να δεις και τι να κάνεις
Emily in Paris: Αυτό θα είναι το πρόγραμμα των γυρισμάτων στη Μύκονο
Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα γυρίσματα της σειράς στο νησί των Aνέμων θα διαρκέσουν 15 ημέρες
Η Ryanair ανακοίνωσε ταξίδια σε 7 προορισμούς, με τιμές από €14.99
Η προσφορά ισχύει για δύο μέρες