Cine News , Κινηματογράφος

Με 10 ταινίες ολοκληρώνονται οι προβολές στον θερινό κινηματογράφο Κωνστάντια

Οι τελευταίες προβολές που θα δούμε για φέτοςστο Κωνστάντια κάτω από τον έναστρο ουρανός της Λευκωσίας

Δημοσιεύτηκε στις 28 Αυγούστου 2019

Ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών στον θερινό κινημντογράφο Κωνστάντια στην Παλλουριώτισσα ολοκληρώνεται την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου. 

Ι am not your Negro / Δεν είμαι ο Νέγρος σου
Τετάρτη 28/8

Με οδηγό τις σημειώσεις του και αφηγητή τον Σάμιουελ Τζάκσον, ο Πεκ καταφέρνει να μετατρέψει σε ατόφια κινηματογραφική συγκίνηση την αναδρομή σε μία από τις πιο ταραχώδεις περιόδους της σύγχρονης αμερικανικής ιστορίας και να κρατήσει αμείωτη την ένταση την ώρα που – με διαυγή και κοφτερό λόγο – ο ίδιος ο Μπόλντουιν μιλάει (σε πλάνα αρχείου) για ένα από τα εγγενή χαρακτηριστικά του αμερικανικού κράτους, τον συστημικό ρατσισμό.Ιστορική καταγραφή των φυλετικών διακρίσεων στις ΗΠΑ μέσω των εμπειριών του πολιτικού διανοητή Τζέιμς Μπόλντουιν. Αμείωτη ένταση και πάθος μετατρέπουν μια ιστορική και πολιτική αναδρομή σε κινηματογραφική εμπειρία.

Sofia / Σοφία
Πέμπτη 29/8

Η Σοφία, 20 χρονών, ζει με τους γονείς της στην Καζαμπλάνκα. Ανακαλύπτει μαζί με την ξαδέρφη της ότι είναι έγκυος και γεννάει εκτός γάμου. Στο Μαρόκο η εγκυμοσύνη εκτός γάμου είναι παράνομη και τιμωρείται με φυλάκιση. Το νοσοκομείο της δίνει 24 ώρες προθεσμία για να δηλώσει την ταυτότητα του πατέρα πριν την καταγγείλουν στις αρχές. Η Μεριέμ Μπενμπαρέκ αποφεύγοντας αριστοτεχνικά κάθε μελοδραματισμό, ξετυλίγει μεθοδικά το πολύπλευρο πορτρέτο μιας νεαρής γυναίκας που πρέπει να υπερασπιστεί τη θέση της σε ένα βαθιά ανδροκρατούμενο και αυστηρά ταξικά καθορισμένο περιβάλλον.
Βραβείο καλύτερου σεναρίου, Ένα κάποιο βλέμμα στο φεστιβάλ Καννών 2018
Βραβείο Fipresci του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2018

Tel Aviv on Fire / Tο Τελ Αβιβ Φλέγεται
Παρασκευή 30/8

Ένας φιλόδοξος νέος Παλαιστίνιος σεναριογράφος, που κάνει την πρακτική του στην παραγωγή της δημοφιλούς σαπουνόπερας “Το Τελ Αβίβ φλέγεται”, προσπαθεί να επωφεληθεί από την καθημερινή του επαφή με έναν Ισραηλινό φρουρό στα σημεία ελέγχου, για να δώσει ώθηση στην καριέρα του. Κερδίζοντας ένα μεγάλο στοίχημα - το γύρισμα μιας στοχαστικής κωμωδίας για τη φορτισμένη, σύνθετη πραγματικότητα της Μέσης Ανατολής - ο σκηνοθέτης ανακαλεί τα λόγια του Τσάρλι Τσάπλιν: «Για να γελάσεις πραγματικά, πρέπει να μπορείς να εκφράσεις τον πόνο σου και να παίξεις μαζί του».
Πολυβραβευμένη ταινία μεταξύ άλλων στα Φεστιβάλ Βενετίας (Βραβείο Interfilm Καλύτερης Ταινίας & Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού), Τόκιου και Ζυρίχης.

Toο Μuch Ιnfo Clouding Over my Head
Σάββατο 31/8 & Δευτέρα 9/09

To Too Much Info Clouding Over my Head είναι μια ασπρόμαυρη μεγάλου μήκους smart comedy γουντιαλενικού ύφους, μια ιστορία ενηλικίωσης, ένας φόρος τιμής στη δεκαετία των 80s και 90s και στους σημερινούς 30 something που ψάχνουν να βρουν τον δρόμο τους ψυχικά, ερωτικά, επαγγελματικά και γενικά. Είναι ένα σχόλιο πάνω στη σύγχρονη καλλιτεχνική και όχι μόνο πραγματικότητα, με όλη (μα όλη) την τρέλα που την περιβάλλει.
Βραβείο FIPRESCI στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Βραβείο Καλύτερης Πρώτης Ταινίας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης καθώς και από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. 

Holy Boom
Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου 
Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων ένα κουτί εισερχομένων γραμμάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων ανατινάζεται από τον Ige, ένα δεκαεπτάχρονο Φιλιππινέζο δεύτερης γενιάς. Αυτή η έκρηξη πυροδοτεί την εξέλιξη τριών παράλληλων ιστοριών επιβίωσης. Ανάμεσα στα καμένα γράμματα υπάρχει ένας φάκελος από τα Τίρανα με παραλήπτη την Adia, ο οποίος περιέχει πιστοποιητικά απαραίτητα για να νομιμοποιήσει τα χαρτιά της. Επίσης, στην έκρηξη ένας φάκελος με Acid LSD καταστρέφεται ολοκληρωτικά. Η Λένα έχει πείσει το Μανού να διακινήσουν μια μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών μέσω ταχυδρομείου. Γυρίζοντας από την Εκκλησία, η Θάλεια, βλέπει τα απομεινάρια της έκρηξης. Αυτό που δεν γνωρίζει είναι ότι ανάμεσα στα καμένα γράμματα υπάρχει μια επιστολή προς την ίδια από το παιδί που αναγκάστηκε να δώσει για υιοθεσία όταν ήταν έφηβη.

The Interpreter / Ο Διερμηνέας (Tlmočník)
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 

Ένας ηλικιωμένος μεταφραστής ταξιδεύει στη Βιέννη για να εκδικηθεί τον Αξιωματικό των Ναζί που ευθύνεται για την εκτέλεση των γονιών του. Αντ’ αυτού, βρίσκει τον γιο του Αξιωματικού και μαζί ξεκινούν ένα απρόσμενο οδοιπορικό που θα τους πλησιάσει στις απαντήσεις που γυρεύουν. Η υποβολή της Σλοβακίας στα φετινά Όσκαρ βάζει την κωμωδία και την τραγωδία συνεπιβάτες σε ένα γενναιόψυχο road movie, με οδηγό τον θρυλικό Τσέχο σκηνοθέτη, Γίρι Μένζελ.
Επίσημη συμμετοχή Φεστιβάλ Βερολίνου 2018.

The Ηigh Sun / Καυτός Ήλιος (Zvizdan)
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 

Τρεις διαφορετικές ιστορίες αγάπης με φόντο τρεις διαδοχικές δεκαετίες, σε δύο γειτονικά βαλκανικά χωριά όπου μαίνεται εδώ και χρόνια το διεθνοτικό μίσος. Το 1991, μια ιστορία αγάπης υπονομεύεται από την τρέλα, τη σύγχυση και τον φόβο που κυριαρχούν στην ατμόσφαιρα πριν τον πόλεμο. Το 2001, ο πόλεμος έχει τελειώσει αλλά δυο ερωτευμένοι αδυνατούν να κάνουν τη σχέση τους Το 2011, μια περίοδος που μια ερωτική σχέση μπορεί πια να ριζώσει, όλα βρίσκονται στα χέρια δύο ερωτευμένων νέων, αν μπορούν να απελευθερωθούν από το παρελθόν τους, χωρίς να τους κυριαρχούν η καχυποψία και το κακό που δεν έχουν εξαφανιστεί εντελώς από την ατμόσφαιρα.
Η ταινία κέρδισε κοινό και κριτικούς στο Φεστιβάλ Καννών, κερδίζοντας το Βραβείο της Επιτροπής στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα. Έχοντας τραβήξει την προσοχή σε όσα βαλκανικά φεστιβάλ προβλήθηκε, έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 50 διοργανώσεις, κερδίζοντας 15 βραβεία.

Supa Modo
Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 

Η 9άχρονη Τζο λατρεύει τις ταινίες δράσης και ονειρεύεται να γίνει υπερηρωίδα. Η μεγαλύτερή της επιθυμία είναι να γυρίσει μια ταινία και να πρωταγωνιστήσει σε αυτήν. Στη φαντασία της, ξεχνάει ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ασθένειάς της.



The Witch Hunters (Zlogonje)
Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 

Ο 10χρονος Γιόβαν γεννήθηκε με μερική εγκεφαλική παράλυση. Ντροπαλός και χωρίς πολλούς φίλους, συχνά δραπετεύει σε ένα μέρος της φαντασίας του, όπου έχει τον ρόλο του υπερήρωα. Τα πάντα όμως θα αλλάξουν όταν η καινούργια του συμμαθήτρια του ζητήσει να τη βοηθήσει να ελευθερώσει τον πατέρα της από τα ξόρκια μιας «μάγισσας».

Η Προσβολή (L’Insulte)
Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 

Στη σημερινή Βηρυτό, μια λεκτική διαμάχη παίρνει τεράστιες διαστάσεις και βρίσκει τον Τόνι, έναν Λιβανέζο Xριστιανό, και τον Γιάσερ, έναν Παλαιστίνιο πρόσφυγα, στο δικαστήριο. Το τσίρκο που στήνουν τα μέσα ενημέρωσης γύρω τους δημιουργεί κοινωνική έκρηξη στο Λίβανο, αναγκάζοντας τον Τόνι και το Γιάσερ να επαναπροσδιορίσουν τις ζωές και τις προκαταλήψεις τους.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close