29-30 August 2013
Live Music , Nightlife & Music

To ΡΕΝΤ στην Κύπρο

Όπως είχε πει κάποτε η αμερικανίδα συγγραφέας Willa Cather "Η επιθυμία είναι δημιουργία, είναι το μαγικό συστατικό σ’ αυτή τη διαδικασία. Αν υπήρχε ένα όργανο μετρήσεως της επιθυμίας, θα μπορούσαμε να προβλέψουμε την επιτυχία"

Δημοσιεύτηκε στις 21 Αυγούστου 2013

Έχοντας, λοιπόν, τούτο το κατ' αρχήν μαγικό συστατικό, βαλθήκανε να ξεπεράσουνε τους εαυτούς τους, να πειραματιστούνε, να ισορροπήσουνε, ίσως, τελικά, και να πέσουνε... Έτσι, στο πλαίσιο της αγάπης τους για το θέατρο, αλλά και της πρόθεσής τους να βοηθήσουν με κάθε μέσο άτομα που έχουν ανάγκη τη στήριξη τους, πήραν με τόλμη -ίσως και θράσος- την αποφάση να ανεβάσουν ένα μουσικό θεατρικό έργο, το ΡΕΝΤ. Το γνωστό μιούζικαλ του Τζόναθαν Λάρσον ανεβαίνει σε παραγωγή του Αντρέα Αυγουστή και σκηνοθεσία - μετάφραση και διασκευή του Άρη Κυπριανού. Το ροκ μιούζικαλ του Τζόναθαν Λάρσον αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας από εξαθλιωμένους νέους καλλιτέχνες και μουσικούς, οι οποίοι παλεύουν να επιζήσουν και να δημιουργήσουν στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του '90, υπό τη σκιά του Aids και των ναρκωτικών. Τους κύριους ρόλους ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης οι: Άρης Κυπριανού, Ιάσονας Νικολάου, Παναγιώτης Παυλίδης, Νικόλας Γιαννάκη, Ραφαέλα Κίκα, Σωτήρης Χριστοφή, Στυλιάνα Φασουλιώτη, Ιωάννα Κεραυνού. Συμμετέχουν επίσης με αλφαβητική σειρά οι: Λυσιμάχη Ηλιάδη, Κατερίνα Καλούτσου, Μάριαν Κυπριανού, Αναστασία Λεωνίδου, Μαριλένα Μαυρίδου, Βασιλεία Μέλιου, Γεωργία Νικολάου, Νικολέτα Στυλιανού, Νικολίνα Φραγκουλίδου, Αντιγόνη Χρυσοστόμου. Και οι μουσικοί τους: Αντρέας Αντρέου (Μπάσο), Ανδριανή Αντωνιάδου (Πιάνο), Ειρήνη Εφραίμ (Ντραμς), Ορέστης Σάββα (Κιθάρα). Τη μουσική διδασκαλία, ανέλαβε η Νικολέτα Στυλιανού. Το ΡΕΝΤ ως γνωστό δεν είναι απλώς ένα έργο του συρμού, κουβαλεί νοήματα, ιδέες και αντιλήψεις διαχρονικές, στέλλει μηνύματα αγάπης και αποδοχής, μηνύματα ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας στην εποχή που ζούμε. Επιπλέον, αφουγκραζόμενοι αυτά ακριβώς τα μηνύματα, συνεργαζόμενοι, παράλληλα, με το ΚΥΦΑ (Κέντρο Υποστήριξης Φορέων του AIDS), θα προσφέρουν δωρεάν προφυλαχτικά στο κοινό, στοχεύοντας στην εξάλειψη της προκατάληψης, στην ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου και στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού του AIDS. Οι δίσεκτοι καιροί προσφέρονται για τέχνη, φτάνει να υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που να συμμερίζονται την ανάγκη τους για δημιουργία και αρωγή σε άτομα που το έχουν ανάγκη. Κι αυτοί, είναι σίγουροι ότι υπάρχουν! Μέρος των εσόδων θα δοθούν σε άπορες οικογένειες με τη βοήθεια του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λακατάμιας καθώς και στο Σύνδεσμο "Ένα Όνειρο, Μια Ευχή".

Ώρα: 20.30. Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: €6 το μειωμένο (μαθητικό, φοιτητικό, στρατιωτικό), €8 το κανονικό. Είσοδος: €10.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close