Δημοσιεύτηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2019
Τρεις εξαιρετικές φωνές της οπερατικής τέχνης, πέντε βιρτουόζοι της σύγχρονης μουσικής σκηνής, φέρνουν κοντά μας τον εντυπωσιακό κόσμο των χρυσοποίκιλτων βιεννέζικων θεάτρων και των λαμπερών ανακτόρων της μητρόπολης της μουσικής. Το Konzerthaus, το Musikverein, η κρατική όπερα της Βιέννης και το Theater an der Wien ζωντανεύουν μέσα από τις υπέροχες άριες, το νοσταλγικό ρυθμό του βιεννέζικου βαλς και τις σύγχρονες τάσεις της «2ης βιεννέζικης σχολής» που καθόρισαν τη μουσική του 20ου και 21ου αιώνα.
Η υψίφωνος Ursula Langmayr, ο βαρύτονος Georg Klimbacher και η μεσόφωνος Μαρία Μαγδαληνή Ιακώβου, οι οποίοι έχουν μαγέψει το βιεννέζικο κοινό τα τελευταία χρόνια, θα μας συνοδεύσουν σε αυτό το φαντασμαγορικό ταξίδι, ερμηνεύοντας άριες από τις διασημότερες όπερες και οπερέτες μεγάλων συνθετών, που συνέδεσαν το όνομα και το έργο τους με τη Βιέννη.
Ο συνδυασμός των φωνών και οι ανώτερες τεχνικές τους δυνατότητες, συνταιριάζονται αρμονικά με την εκτελεστική δεινότητα των οργάνων και προσφέρονται ιδανικά για αυτήν τη μουσική αναδρομή, η οποία συνδυάζει πολλά, πολύπλοκα και διαφορετικής μουσικής τεχνοτροπίας έργα. Η εκλεπτυσμένη φόρμα βρίσκει νέους συναρπαστικούς τρόπους έκφρασης, μέσω του ιδιαίτερου καλλιτεχνικού πλουραλισμού που χαρακτηρίζει τη μορφή της οπερατικής τέχνης.
Τους τραγουδιστές πλαισιώνουν ο πολυβραβευμένος διεθνούς φήμης Έλληνας πιανίστας Παντελής Πολυχρονίδης και το εκρηκτικό κουαρτέτο εγχόρδων “Fusionia” που συμπληρώνει το πρόγραμμα με γνωστές μελωδίες μεγάλων Βιεννέζων μουσουργών. Θα παρουσιαστούν έργα των W. A. Mozart, Johann Strauss II, Franz Lehár, Franz Schubert, Gustav Mahler, Robert Stolz, Emmerich Kálmán, Alban Berg και σε πρώτη εκτέλεση το έργο «Ανεράδα» του Κύπριου συνθέτη Γιώργου Παπαγεωργίου που ζει στη Βιέννη, ο οποίος επιμελείται και σκηνοθετεί την παράσταση.
Συντελεστές:
Ursula Langmayr: υψίφωνος
Μαρία Μαγδαληνή Ιακώβου: μεσόφωνος
Georg Klimbacher: βαρύτονος
Παντελής Πολυχρoνίδης: πιάνο
Κουαρτέτο εγχόρδων “Fusionia”
Σάββας Λαγού: βιολί
Μάριος Ιωάννου: βιολί
Sorin Alexandru Horlea: βιόλα
Jakub Otčenašek: βιολοντσέλο
Slav Gospodinov: σκηνικά
Καλλιτεχνική/μουσική επιμέλεια, ενορχηστρώσεις: Γιώργος Παπαγεωργίου
-
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
20 Σεπτεμβρίου 2019
-
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού
21 Σεπτεμβρίου 2019
Σχετικά
Η ιστορία του Τουταγχαμών γίνεται όπερα
Στόχος της παραγωγής είναι να γεφυρώσει την κλασική τέχνη με το βαθύ πολιτισμικό αποτύπωμα της Αιγύπτου
Η Ρίτα Αντωνοπούλου στην Κύπρο για ένα αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο
Δύο ξεχωριστές βραδιές αφιερωμένες στο έργο ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες.
Οι Hermaphrodite’s Child επιστρέφουν στην Κύπρο για δύο εκρηκτικές βραδιές rock ’n’ roll
Λευκωσία και Λάρνακα υποδέχονται το αγαπημένο αθηναϊκό συγκρότημα με ήχους από τις χρυσές δεκαετίες των ’50s και ’60s
Η Νατάσσα Μποφίλιου έρχεται στην Κύπρο
Για παγκύπριο 3ήμερο Masterclass Ερμηνείας σε Πάφο και Λευκωσία.
Eurovision 2026: Η Ελλάδα ανέβηκε στην τρίτη θέση των προγνωστικών
Ποιες χώρες συμπληρώνουν τη δεκάδα
Ο θρύλος των MODERN TALKING στη ΛΕΜΕΣΟ: Ο THOMAS ANDERS σε μια συναυλία γεμάτο αναμνήσεις!
O Thomas Anders των Modern Talking στη Λεμεσό για μια αξέχαστη βραδιά!
Διασκεδάζουμε «Νωρίς την Κυριακή» στην Παλαιά Ελιά
Ένα concept που φιλοξενεί καλλιτέχνες από την Κύπρο και την Ελλάδα, δίνοντας χώρο στη ζωντανή μουσική
Το διεθνώς καταξιωμένο Κουαρτέτο Εγχόρδων Apple Hill στην Κύπρο
Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Apple Hill έχει βραβευτεί με το σπουδαίο Chamber Music America Acclaim Award, και έχει εμφανισθεί σε ποικίλους και ετερόκλητους χώρους και αίθουσες μουσικής
Αθήνα by night: Τα μεγάλα μουσικά σχήματα της σεζόν
Ποιοι καλλιτέχνες τραγουδούν πού αυτή την περίοδο