Δημοσιεύτηκε στις 08 Νοεμβρίου 2019
Εύστοχο, πρωτότυπο, άμεσο και περιεκτικό είναι μερικές από τις βασικές ιδιότητες του σύγχρονου design, αλλά και το σκεπτικό των διοργανωτών σε σχέση με τον χαρακτήρα του «1ου Design Forum - 10΄ Design Talk».
Τι είναι;
Το «Design Forum - 10΄ Design Talk» είναι μια ανοικτή διαδραστική ημερίδα και ταυτόχρονα ένα ελεύθερο αλληλεπιδραστικό φόρουμ ανάπτυξης, προβολής, καταγραφής και διαφύλαξης της σύγχρονης Κυπριακής Οπτικής Επικοινωνίας. Αποτελεί μια πρωτοβουλία του Graphic Stories Cyprus, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που από το 2015 στηρίζει και προβάλει τη Γραφιστική και την Οπτική Επικοινωνία στην Κύπρο με πλήθος δράσεων, ενώ για το 2019 διοργανώνεται με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Frederic. Στην πρώτη αυτή διοργάνωση θα φιλοξενήσει ορισμένους από τους σημαντικότερους Εικαστικούς Δημιουργούς και Σχεδιαστές της Κύπρου. Παράλληλα το πάνελ του φόρουμ θα πλαισιώσουν και νέοι δημιουργοί, φοιτητές και μαθητές. Έχει ως στόχο να φέρει κοντά το σύνολο των δημιουργών της Κύπρου που προέρχονται από τη δημιουργική βιομηχανία και τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, παρουσιάζοντας και προβάλλοντας το έργο τους και να ενθαρρύνει τη δημιουργική αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών, αλλά και του κοινού, μέσω της ανταλλαγής σκέψεων και προβληματισμών στη βάση ενός ανοικτού και ελεύθερου διαλόγου.
Πού και πότε;
Το «Design Forum - 10΄ Design Talk» που οργανώνεται από τους Αγγελική Αθανασιάδη, Κώστα Μάντζαλο και Μίλτο Καρρά, θα ανοίξει τις πύλες του στις 9 Νοεμβρίου 2019, στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 για να υποδεχθεί 24 έμπειρους σχεδιαστές αλλά και νεότερους δημιουργούς, που θα έχουν την ευκαιρία μέσα από 10λεπτες, εύστοχες και πρωτότυπες παρουσιάσεις να μιλήσουν για το Design, να εκφράσουν τις σκέψεις και τις απόψεις τους και να παρουσιάσουν το δημιουργικό τους ταλέντο στο ευρύ κοινό. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει προσωπικά σημαντικούς Κύπριους δημιουργούς, την ιστορία και το έργο τους.
To Design Forum - 10΄ Design Talk θα ταξιδέψει στην Αθήνα, στις 14 Δεκεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί με την συνεργασία του Κολλεγίου AKTO Art & Design. Περισσότερες πληροφορίες σύντομα στο: www.facebook.com/10minDesignTalk
Η ιδέα για την πραγματοποίηση του "Design Forum - 10' Design Talk" γεννήθηκε μέσα από το βιβλίο-λεύκωμα "Graphic Stories - Γραφιστορίες" το οποίο φιλοξενεί στις σελίδες του 28 σύγχρονους σχεδιαστές και εικαστικούς δημιουργούς από Κύπρο, Ελλάδα και εξωτερικό.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


-
Πανεπιστήμιο Frederick
09 Νοεμβρίου 2019
Σχετικά
Οι Locomondo έρχονται στη Λεμεσό για το 5ο Off Road Festival All Star
Ένα διήμερο γεμάτο αδρεναλίνη, εντυπωσιακά shows, αγωνιστική δράση, μουσική και ψυχαγωγία για μικρούς και μεγάλους.
Weekend Agenda: 25 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Συναυλίες, φεστιβάλ, χοροεσπερίδες, θερινό σινεμά και ένα ολόλευκο πάρτι μέσα στη φύση
Μουσική και αστροπαρατήρηση κάτω από το φεγγάρι του Οξύρρυγχου
Το Αρχαίο Ωδείο Πάφου υποδέχεται την αυγουστιάτικη πανσέληνο με μπουζούκια, αφηγήσεις και ξενάγηση στον έναστρο ουρανό.
Δωρεάν εργαστήρια κεραμικής στους Αγίους Βαβατσινιάς
Η Terra Arte CY και ο κεραμίστας Ανδρέας Φασουλίδης προσκαλούν το κοινό να γνωρίσει βιωματικά την τέχνη του πηλού μέσα από το πρόγραμμα «Technergos».
Ετοιμαζόμαστε για νυχτερινή πεζοπορία στο βουνό με τους Cyprus from Air
Ακολουθώντας αστρικό φως, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ομορφιά του δάσους από μια διαφορετική οπτική
Γιώρκος και Σαής τραγουδούν κάτω από τα αστέρια στο Sandy Beach
Μια ατμοσφαιρική μουσική βραδιά δίπλα στη θάλασσα, γεμάτη ένταση, συναίσθημα και αγαπημένες επιτυχίες
«Beyond the Game»: Μια διαδραστική βραδιά πέρα από τα στερεότυπα στην Πλατεία Ελευθερίας
Έκθεση, βιωματικά εργαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες και ανοιχτή συζήτηση με ελεύθερη είσοδο
H ανακοίνωση (και η αφίσα) για τη Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσό
64 χρόνια ιστορίας γιορτάζει φέτος η Γιορτή του Κρασιού, με εντυπωσιακές τελετές έναρξης και λήξης, αλλά και αναβαθμισμένο πρόγραμμα γεμάτο δημοφιλείς παραστάσεις και δεκάδες καλλιτέχνες από Κύπρο και Ελλάδα
Πεζοπορία στο Κάβο Γκρέκο, από το ηλιοβασίλεμα μέχρι την πανσέληνο
Μια βραδινή διαδρομή έξι χιλιομέτρων με εντυπωσιακές εικόνες, φωτογραφικές στάσεις και κέρασμα με κρασί
Δες την πρώτη ανατολή με… pilates και μουσική
Ένα διαφορετικό ξημέρωμα στη Ριβιέρα του Πρωταρά
Οι «Μέρες Ξηρολιθιάς» έρχονται στο Γούρρι
Ένα τριήμερο αφιερωμένο στην πανάρχαια τέχνη της πέτρας, με δράσεις που αναδεικνύουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου
[Screenings] on the Side: Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού "ταξιδεύει" στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Η τελευταία Κυριακή του μήνα στη Λευκωσία, είναι διαφορετική