Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 15+1 καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα

Οι καλύτερες εκδηλώσεις της εβδομάδας

Δημοσιεύτηκε στις 11 Νοεμβρίου 2019

Υποδεχόμαστε την εβδομάδα με τις καλύτερες εκδηλώσεις. Ετοιμάσου για θέατρο, σινεμά, φεστιβάλ και έξοδο και εκμεταλλεύσου κάθε στιγμή.  

Οι Βιρτουόζοι του Ακορντεόν
Μια σπάνια ευκαιρία στο μουσικόφιλο κοινό να παρακολουθήσει μια μεγάλη, εξειδικευμένη ορχήστρα διεθνούς βεληνεκούς δίνεται σε Λευκωσία και Λεμεσό απόψε κι αύριο. Η διάσημη ορχήστρα «Οι Βιρτουόζοι του Ακορντεόν» από την Αγία Πετρούπολη θεωρείται μία από τις κορυφαίες του κόσμου. Οι βιρτουόζοι σολίστες της αποτελούν ένα μουσικό διαμάντι στον κόσμο της κλασικής της παραδοσιακής αλλά και της ροκ μουσικής. Έχει τιμηθεί με αμέτρητα αλλά σημαντικά βραβεία και επαίνους κι αποτελεί έναν από τους μόνιμους πρεσβευτές της ρωσικής κουλτούρας. Διεθνούς φήμης συνθέτες όπως ο Σοστακόβιτς κι ο Χατσατουριάν αναγνώρισαν την αξία της. Για κάθε κονσέρτο o μαέστρος βασισμένος στα ένστικτά της Ρωσικής μουσικής ψυχής επιλέγει από το ατελείωτο ρεπερτόριο της ορχήστρας και η ορχήστρα πάντα ερμηνεύει στο μέγιστο το δυνατοτήτων της παρασύροντας έτσι τον ακροατή σ' ένα μουσικό όνειρο.
>> Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20.30.
>> Τρίτη 12 Νοεμβρίου, Παττίχειο Θέατρο, Λεμεσός, 20.30.  
 
«Blow-Up» του Αντονιόνι
Την περίφημη ταινία του Μικελάντζελο Αντονιόνι «Blow-Up» (1966), που του χάρισε και τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Κανών, προβάλλει απόψε η Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού. Με τη λαμπερή Βανέσα Ρεντγκρέιβ στο ξεκίνημα της μεγάλης καριέρας της και τον επίσης σπουδαίο Άγγλο ηθοποιό Ντέιβιντ Χέμινγκς, η ταινία ρίχνει μια ματιά πάνω στην αγγλική κοινωνία στην πολυτάραχη δεκαετία του ’60. Ένα λυρικό δοκίμιο για τον άνθρωπο, την ανάγκη του για καλλιτεχνική έκφραση και το πως επηρεάζεται από τις κοινωνικές συνθήκες. Ήρωας της ταινίας είναι ένας διάσημος φωτογράφος μόδας που έχει βαρεθεί να φωτογραφίζει άψυχα μοντέλα και να περιφέρεται από συναυλίες «ιν» συγκροτημάτων, σε πάρτι χρήσης μαριχουάνας και να βλέπει τους φίλους του να μην ενδιαφέρονται για τίποτα. Όλα αυτά θα αλλάξουν όταν, κάνοντας μια βόλτα στο πάρκο, φωτογραφίζει ένα ζευγάρι και η κοπέλα τον κυνηγάει για να του πάρει το φιλμ…
>> Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, ΡΙΟ 3, Λεμεσός, 20.15.

Γερμανικές ταινίες σε Λευκωσία και Πάφο 
Η σειρά προβολών «Berlinale Selection» που διοργανώνει το Ινστιτούτο Γκαίτε συνεχίζεται απόψε με δύο ταινίες σε Λευκωσία και Πάφο. Στη Λευκωσία προβάλλεται η ταινία του Πολωνού Πιοτρ Σάλσα «Julius Madritsch – Ένας δίκαιος ανάμεσα στα έθνη» (2018), που απεικονίζει την ιστορία της ζωής του Αυστριακού επιχειρηματία Γιούλιους Μάντριτς, ο οποίος απασχολούσε περίπου 1000 Εβραίους στα εργοστάσια ραφής του στην Πολωνία την περίοδο 1940 – 1944. Με τη στήριξη των Αυστριακών συμπατριωτών του, Ράιμουντ Τιτς και Όσβαλντ Μπούσκα κατάφερε να σώσει τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων. Η ταινία προβάλλεται και στο Θέατρο Σκάλα στις 18 Νοεμβρίου. Στην Πάφο, προβάλλεται η ταινία της Άνγκελα Σάνελεκ «Ήμουν σπίτι, αλλά...» (2019). Αφορά τις συστηματικές εξαφανίσεις ενός 13χρονου και εστιάζει στην αινιγματική συμπεριφορά του. Ο περίγυρός του είναι όλο και περισσότερο αντιμέτωπος με υπαρξιακά ερωτήματα, που αλλάζουν όλη του τη στάση απέναντι στη ζωή. Η ταινία προβάλλεται και στο Ίδρυμα ARTos στις 21 Νοεμβρίου. 
>> Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, Σινέ Στούντιο, Λευκωσία, 21.00. Πάφος, Τεχνόπολις 20, 7μ.μ. Ελεύθερη είσοδος

«Παράσιτα» στο Πάνθεον 
Την καθηλωτική ταινία του Nοτιοκορεάτη Μπονγκ Τζουν-χο «Παράσιτα», που κέρδισε τον φετινό Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών, προβάλλει καθημερινά μέχρι τις 17 Νοεμβρίου ο κινηματογράφος Πάνθεον. Μείγμα μαύρης κωμωδίας και θρίλερ που περιγράφει την ιστορία μιας τετραμελούς οικογένειας μικροαπατεώνων, που προσπαθεί να επιβιώσει σε μια από τις λιγότερο προνομιούχες περιοχές της σημερινής Σεούλ. Μια αχτίδα ελπίδας εμφανίζεται, ωστόσο, όταν ο νεαρός γιος της φαμίλιας βρίσκει δουλειά στο πολυτελές σπίτι ενός νεόπλουτου ιδιοκτήτη πολυεθνικής εταιρείας, δημιουργώντας με ύπουλο τρόπο τις συνθήκες ώστε και οι υπόλοιποι παρίες συγγενείς του να μπορέσουν να επωφεληθούν της ευκαιρίας, δίχως να φαντάζεται, παρ' όλα αυτά, όσα πρόκειται να συμβούν. Παίζουν Σονγκ Κανγκ-χο, Λι Σουν-κιουν, Τσο Γέο-γιονγκ. 
>> Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, Πάνθεον, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22675787.

Το κόστος διαβίωσης 
Τις τρεις τελευταίες παραστάσεις δίνει απόψε, αύριο και μεθαύριο η θεατρική ομάδα Παράσιτα με το βραβευμένο με Πούλιτζερ 2018 έργο της Πολωνοαμερικανίδας Μαρτίνα Μάγιοκ «Cost of Living», σε σκηνοθεσία Φώτη Γεωργίδη. H συγγραφέας φέρνει στο προσκήνιο τέσσερις ανθρώπους της καθημερινότητας, βαθιά πληγωμένους, µοναχικούς και συνάμα αστείους. Ποιοι τελικά είναι οι πραγματικά ανάπηροι από τους ήρωές μας, και τι σημαίνει αναπηρία ψυχής; Παίζουν: Φώτης Γεωργίδης, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Άντρια Ζένιου και Αντρέας Παπαµιχαλόπουλος.
>> Δευτέρα 11, Τρίτη 12 & Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, Ίδρυμα ARTos, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 97788610.

Berlinale Selection: I was at home, but...
Με το Berlinale Selection 2019, το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου εγκαινιάζει μια νέα σειρά κινηματογραφικών προβολών, που θα παρουσιάζει κάθε φθινόπωρο στην Κύπρο μια επιλογή από τις πιο αξιόλογες νέες γερμανόφωνες ταινίες τις χρονιάς. Πρόκειται για ταινίες που αξιολογήθηκαν θετικά από διεθνείς κριτικές και διακρίθηκαν από την κριτική επιτροπή. Ταινίες που αγγίζουν κοινωνικά θέματα στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία και δίνουν μια γεύση της ζωής σε αυτές τις χώρες μέσα από τον κινηματογράφο. Ταινίες που προβληματίζουν και δείχνουν νέες προοπτικές, ή ταινίες που είναι απλά διασκεδαστικές και ωραίες. Η διαφορετικότητα και η πολυμορφία είναι χαρακτηριστικά τόσο των κοινωνιών, όσο και των σκηνοθετών και σκηνοθετριών, των ηθοποιών και τον τοποθεσιών των ταινιών αυτών. Τέσσερις από τις πέντε ταινίες του Berlinale Selection 2019 πραγματεύονται διαφορετικές οικογενειακές καταστάσεις και δείχνουν, με συναρπαστικό, δραματικό ή κωμικοτραγικό τρόπο, πώς οι άνθρωποι χειρίζονται την οικογενειακή τους μοίρα. Στη δραματική ταινία του 2019 "Ήμουν σπίτι, αλλά... (Ich war Zuhause, aber…)σε σκηνοθεσία Angela Schanelec ο 13χρονος Φίλιπ εξαφανίζεται χωρίς ίχνη. Μόλις μια βδομάδα μετά ο νεαρός εμφανίζεται ξανά – χωρίς να πει λέξη. Τι ακριβώς συνέβη δεν ξέρει κανένας – ούτε καν η ανύπαντρη μητέρα του Άστριντ. Ο θάνατος του πατέρα του μπορεί να ήταν μια πιθανή αιτία. Μετά από αυτό το συμβάν η συμπεριφορά του Φίλιπ παραμένει αινιγματική. Ο περίγυρός του είναι όλο και περισσότερο αντιμέτωπος με υπαρξιακά ερωτήματα, που αλλάζουν όλη την στάση του απέναντι στη ζωή. Η προβολή πραγματοποιείται στα πλαίσια των "Εβδομάδων της Γερμανικής Γλώσσας".
>> Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 19.00 Είσοδος ελεύθερη. 

Gold
Μια παράσταση-ωδή στην ανεξάντλητη ενέργεια του γυναικείου σώματος μέσα στο χρόνο. Οι αλχημιστές μετέτρεπαν διάφορα μέταλλα σε χρυσό. Η χορεύτρια όπως ο αλχημιστής μετατρέπει την κίνηση σε ενέργεια. Η ενέργεια όπως ο χρυσός παραμένει ανέγγιχτη στο πέρας του χρόνου. Η Λία Χαράκη χορογραφεί τη δασκάλα της Ναδίνα Λοϊζίδου, με την Υακίνθη Λάγιου στον ήχο, σε μια παράσταση-ωδή στην ανεξάντλητη ενέργεια του γυναικείου σώματος μέσα στο χρόνο.
Ιδέα / Χορογραφία / Σκηνοθεσία: Pelma Lia Haraki, Ερμηνεία / Συνεργάτης στη χορογραφία : Ναδίνα Λοιζίδου, Ήχος: Υακίνθη Λάγιου, Βίντεο: Σάββας Μπαλτζής, Φωτογραφίες: Pavlos Vrionides, Γραφιστικά: Δέσποινα Καννάουρου, Τεχνική διεύθυνση: Yiangos Hadjiyiannis, Τεχνική βοήθεια: Γεωργία Ανδρέου, Eπεξεργασία ηχογραφήσεων: Andrea S. D’Alessandro. Ακούγονται τα κομμάτια: Dmitri Shostakovich - Waltz No. 2, Flight for the city – Johan Johannsson, Particles – Olafur Arnalds & Nanna Bryndis Hilmarsdottir. Παραγωγή: .pelma.Lia Haraki. Το έργο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ 2018 των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας.
>> Τρίτη 12 & Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.

Το Κουκλόσπιτο
Η Δεύτερη Σκηνή της ΕΘΑΛ παρουσιάζει το εμβληματικό έργο του Ερρίκου Ίψεν, ‘Το Κουκλόσπιτο’. Πρόκειται για ένα έργο-σταθμό στην παγκόσμια δραματουργία, το οποίο παραμένει, 140 περίπου χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα στην Ευρώπη, εξαιρετικά επίκαιρο. Η παράσταση αυτή, σε μία νέα, αιχμηρά σύγχρονη, ελεύθερη απόδοση, καθιστά τα πρόσωπα του έργου ταυτόχρονα θύματα και θύτες κοινωνικών συμβάσεων που τα τραυματίζουν και τα κρατούν εγκλωβισμένα, μέχρι να μπορέσουν να κατακτήσουν έναν βαθμό αυτογνωσίας. Παίζουν: Βασιλική Κυπραίου, Νεοκλής Νεοκλέους, Θανάσης Δρακόπουλος, Φώτης Αποστολίδης, Μυρτώ Κουγιάλη, Μαρία Πόβη, Λεωνίδας Έλληνας. Σκηνοθεσία: Αύρα Σιδηροπούλου.
>> Τρίτη 12, Παρασκευή 15 & Σάββατο 16 Νοεμβρίου, Τεχνοχώρος της ΕΘΑΛ, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 25877827.

Κύπρος Νυν και Αεί
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του δεκαημέρου «Ημέρες Κερύνειας» και εν όψει των 60 χρόνων της Κυπριακής Δημοκρατίας,το Σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια» διοργανώνει συναυλία με τίτλο «Κύπρος Νυν και Αεί». Η Χορωδία Αδουλωτη Κερύνεια, ο Παντελής Θαλασσινός και ο Δημήτρης Φανής συμπράττουν επί σκηνής σε ένα αφιέρωμα με τραγούδια συνυφασμένα με την σύγχρονη ιστορία της Κύπρου. Συμμετέχουν: Μιχαλης Λυσιώτης, Φωνητικό σύνολο Sinfonia Magistrale και 7 μελής ορχήστρα.
Ενορχήστρωση: Φώτης Μουσουλίδης, Διεύθυνση Χορωδίας/Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ρούλα Τυρίμου, Κείμενα: Νίτσα Σολωμονίδου. Αφήγηση: Πόλυς Κυριάκου.
>> Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 20.15. Πληρ. 99439019 / 99377628.

Μουσικές Ιστορίες - Σόλων Μιχαηλίδης
Ένα άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα σας προτείνει η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου με δύο έργα του Σόλωνα Μιχαηλίδη και τρία έργα που ενσωματώνουν ή υποστηρίζουν μια ιστορία. Πλούσια σε συναισθηματικό εύρος, τα έργα In Memoriam και Αρχαïκή Σουίτα του Σόλωνα Μιχαηλίδη φέρουν μια οικεία μελωδική και αρμονική αύρα, καθώς η αισθητική του συνθέτη εμβαπτίζεται στη μουσική κληρονομιά του Βυζαντινού μέλους και της Κυπριακής παραδοσιακής μουσικής. Η σειρά έργων Delibes, Mendelssohn και Kodály θα γαλουχήσει τη φαντασία σας με μουσικές ιστορίες για έναν βασιλιά, μια νύμφη του νερού (H ωραία Μελουσίνη), και μνήμες καλοκαιρινών δειλινών που ζωντανεύουν μέσα από ένα καλειδοσκόπιο μαγευτικών μελωδιών και παλλόμενων ορχηστρικών χρωμάτων. Σόλων Μιχαηλίδης: In Memoriam για έγχορδα, F. Mendelssohn: Die schöne Melusine (Η ωραία Μελουσίνη), έργο 32, L. Delibes: Le roi s’amuse (Ο βασιλιάς διασκεδάζει), Z. Kodály: Καλοκαιρινό δειλινό, Σόλων Μιχαηλίδης: Αρχαïκή Σουίτα για φλάουτο, (άρπα ή) πιάνο και έγχορδα. Μαέστρος: Λίζα Ξανθοπούλου. Υποστηρικτές: Θέατρο Ριάλτο, Δήμος Λεμεσού, Δήμος Λάρνακας.
>> Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, Κινηματοθέατρο Παλλάς, παλιά Λευκωσία, 20.30. Τιμές εισιτηρίων: €12, €7 (18-26 ετών, συνταξιούχοι), €5 (κάτω των 18).
>> Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30.
>> Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, Λάρνακα, 20.30. 


H κυρά της Ρω
‘Θέλω αντί για ίχνη, να αφήσω μια σημαία. Του ασήμαντου ανθρώπου, του κυριακάτικου τραπεζιού, της αρχαίας χαράς’. Η Φωτεινή Μπαξεβάνη σε ένα συγκινητικό και βαθιά ανθρώπινο κείμενο του Γιάννη Σκαραγκά, που εμπνέεται από την ηρωική φιγούρα της Κυράς της Ρω, μεταφέροντας επί σκηνής μια γυναίκα που κουβαλάει ένα κομμάτι από τις καρδιές και τον χαρακτήρα όλων των Ελλήνων. Η Κυρά της Ρω ανεβοκατεβάζει καθημερινά την ελληνική σημαία στη νήσο Ρω, συμβολίζοντας το κομμάτι της ελληνικής ψυχής που αντλεί δύναμη από τα ελάχιστα. Σκηνοθεσία: Κατερίνα Μπερδέκα. Στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας.
>> Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30.
>> Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.

 

Συμπέθεροι από το Μπάκιγχαμ
Με νέο κύκλο παραστάσεων επιστρέφει η παραγωγή ‘Συμπέθεροι από το Μπάκιγχαμ’ με τον Λώρη Λοϊζίδη. Το ερωτικό ειδύλλιο της μοναχοκόρης ενός νεόπλουτου ζεύγους Ελληνοκυπρίων, η σοκαριστική γνωριμία με τους συμπεθέρους και η ξεκαρδιστική πλοκή του έργου υπόσχονται ανατροπές και μπόλικο γέλιο στους θεατές. Σκηνοθεσία: Λώρης Λοϊζίδης. Παίζουν: Λώρης Λοϊζίδης, Φώτης Γεωργίδης, Μιχάλης Σοφοκλέους, Σοφία Καλλή, Πένυ Φοινίρη, Μαρίνα Βρόντη, Στέλλα Φιλιππίδου, Γιώργος Ευαγόρου και Σαββίνα Γεωργίου.
>>  Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 70001910. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ "Finish Line" «τρέχει» στον Μαραθώνιο Λάρνακας
Η Οργανωτική Επιτροπή του 3ου Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για την μεγάλη γιορτή της πόλης του Ζήνωνα, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου ημέρα διεξαγωγής του 3ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, θα προβάλει την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στο Κ-Cineplex της Λάρνακας στις 19.30 σε μία vip προβολή το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Ελιάνας Αμπραναβέλ «O Τερματισμός-Finish Line». Την προβολή του ντοκιμαντέρ θα προλογίσει ο γνωστός Κύπριος σκηνοθέτης και κριτικός κινηματογράφου Λογγίνος Παναγή. Ο Λογγίνος Παναγή γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1970. Σπούδασε δημοσιογραφία και σκηνοθεσία στις Σχολές Σταυράκου και στην Ακαδημία Famy της Τσεχίας. Έχει σκηνοθετήσει τέσσερεις ταινίες μικρού μήκους και ένα θεατρικό. Ποιήματα του έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά. Το ντοκιμαντέρ «Finish Line» της σκηνoθέτιδας και εικαστικού Ελιάνας Αμπραβανέλ είναι ένας οδηγός για σούπερ ήρωες της διπλανής πόρτας, ο οποίος παρακολουθεί τις ζωές τριών «αειθαλών εφήβων» που είδαν τηn ζωή τους να αλλάζει με κάθε χιλιόμετρο. Η ιστορία: Διασχίζοντας την Ελλάδα απ' άκρη σ' άκρη, το νέο αυτό συναθλητικό ντοκιµαντέρ παρακολουθεί τις ζωές τριών ασπροµάλληδων µαραθωνοδρόµων που δεν βιάζονται να τερµατίσουν. Ο Ιδοµενέας είναι ένας εύρωστος Κρητικός που τρέχει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο ξυπόλητος, φορώντας αρχαιοελληνική πανοπλία. Ο Αντώνης είναι ένας βοσκός του παλιού καιρού, που ανακάλυψε το ταλέντο του στο τρέξιµο όταν προσπέρασε κατά λάθος ένα λύκο που του είχε κλέψει ένα πρόβατο. Ο Στέλιος είναι ο γηραιότερος Έλληνας µαραθωνοδρόµος, που µοιάζει να τρέχει πρόσω ολοταχώς προς την αθανασία. Οι τρεις τους µοιράζονται µια εντελώς δική τους φιλοσοφία για το τρέξιµο. Κάθε φορά που περνούν τη γραµµή του τερµατισµού, έρχονται ένα βήµα πιο κοντά στον καθηµερινό ήρωα που κρύβουν µέσα τους! 
>> Πέμπτη 14 Νοεμβρίου,  K-Cineplex Λάρνακα, 19.30. Είσοδος ελεύθερη. 

Leadership Guru DAY με τον κορυφαίο Richard Boyatzis
Η DIAS Media Group και η  Boussias Communications διοργανώνουν, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, το μεγαλύτερο συνέδριο για τα Ηγετικά Στελέχη επιχειρήσεων και τους επαγγελματίες από τον χώρο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Φέτος οι συμμετέχοντες στο LeadershipGuruDAY θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν και να συνομιλήσουν από κοντά με τον κορυφαίο στον τομέα της συναισθηματικής νοημοσύνης (EQ)  του behavior change and competence, Professor Richard Boyatzis. Ο Richard Boyatzis έρχεται στην Κύπρο αμέσως μετά την έκδοση του τελευταίου του βιβλίου: Helping People Change: Coaching with Compassion for Lifelong Learning and Growth, για να παρουσιάσει τεχνικές coaching αλλά και real life stories. Αποδεικνύει ότι το Coaching with Compassion, παρακινεί τους ανθρώπους να σκέφτονται δημιουργικά, αλλά και να αντιμετωπίζουν οποιεσδήποτε δυσκολίες αντλώντας ενέργεια από το όραμα και τα όνειρά τους! Ο Richard Boyatzis βασισμένος σε έρευνες δεκαετιών, δικές του και συναδέλφων του, σχετικά με τις ικανότητες που προσδίδει το emotional intelligence αλλά και διαχρονικές μελέτες για το πως αυτές οι ικανότητες αναπτύσσονται καλύτερα,  θα οδηγήσει το κοινό μέσω παραδειγμάτων για το πώς  το coaching with compassion είναι το κλειδί για την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων και πιο ουσιαστικών, συντονισμένων και ανθεκτικών σχέσεων. Επιπλέον θα εξηγήσει και τις νευρικές διεργασίες που ενθαρρύνουν ή αναστέλλουν τα οφέλη του Coaching with Compassion.
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ.
>>  Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, Λευκωσία. 

Εβδομάδα Σοκολάτας στο Four Seasons Hotel
Την πιο γλυκιά Εβδομάδα του χρόνου, αφιερωμένη στη σοκολάτα, ετοιμάζεται να υποδεχθεί το Colors Café, του ξενοδοχείου Four Seasons από τις 15 έως τις 24 Νοεμβρίου 2019. Τα μυστικά της σοκολάτας και των γλυκών απολαύσεων θα ανακαλύψουν οι προσκεκλημένοι δοκιμάζοντας βελούδινες υφές και αρώματα, σε αρμονικούς λαχταριστούς συνδυασμούς πλημμυρισμένους από πραλίνα, καραμέλα, βανίλια, ξηρούς καρπούς και φρούτα. O Pastry Chef Δημήτρης Χατζηγιάννης και η ομάδα του με έμφαση πάντα στην ποιότητα, την έμπνευση και τη δημιουργία θα ετοιμάσουν για την Εβδομάδα Σοκολάτας ένα ευφάνταστο μενού με εντυπωσιακές σοκολατοδημιουργίες, λαχταριστά γλυκά, παγωτά και απολαυστικά ροφήματα.
>> Παρ 15-Κ 24 Νοεμβρίου, Colors Café, Λεμεσός. 

Παραμυθούπολη Χριστουγέννων στη Λευκωσία
Ο Δήμος Στροβόλου ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα φετινά Χριστούγεννα. Και στην πρωτεύουσα αυτό που προαναγγέλλει τον ερχομό των Χριστουγέννων και το γιορτινό κλίμα δεν είναι άλλο από την Παραμυθούπολη Χριστουγέννων! Στο χώρο λοιπόν όπου στήνεται τα τελευταία χρόνια, δηλαδή στη διασταύρωση των Λεωφόρων Ιωσήφ Χατζηιωσήφ και Τροόδους (Φώτα Ορφανίδη), εκεί, στο ίδιο σημείο, και φέτος, από τα μέσα Νοεμβρίου (υπολογίζεται περίπου μεταξύ 15-17 του μήνα) μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2020, το Parko Paliatso της Αγίας Νάπας θα στήσει τα παιχνίδια του, για να μας προσφέρει ξεχωριστές στιγμές. Αυτό που αλλάζει φέτος στην Παραμυθούπολη είναι ο διάκοσμος, ο οποίος φέτος θα είναι πιο πλούσιος και λαμπερός, και η ατμόσφαιρα... που θα σε παραπέμπει σε ένα μαγευτικό χριστουγεννιάτικο χωριό, με σπιτάκι που θα σερβίρουν λιχουδιές, πολλά παιχνίδια και τον Άγιο Βασίλη που θα καταφθάσει από το μακρινό Ροβανιέμι της Φινλανδίας. Και φέτος, πέρα από τα παιχνίδια (καρουζέλ, παγοδρόμιο, τρενάκι του τρόμου, formula one booster και άλλα) που θα διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους, θα υπάρχει και καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει συναυλίες με γνωστούς Ελλαδίτες και Κύπριους καλλιτέχνες, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. Το μόνο βέβαιο ωστόσο είναι ότι τα εγκαίνια, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, θα είναι λαμπερά, μιας και στη σκηνή θα βάλει φωτιά η εκρηκτική Ελένη Φουρέιρα. Το πλήρες πρόγραμμα μπορείς να το δεις ΕΔΩ..
>> Παρ 15 Νοεμβρίου-12 Ιαν 2020, Παραμυθούπολη, Στρόβολος, Λευκωσία. 

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close