Δημοσιεύτηκε στις 21 Νοεμβρίου 2019
Το τελευταίο διάστημα, περνώντας από την πολυσύχναστη λεωφόρο Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία, παρατηρούσες έναν οργασμό προετοιμασίας σε ισόγειο νεόκτιστου, εντυπωσιακού κτιρίου. Στοίβες από κουτιά και καρέκλες, stools μέσα στα νάιλον και φωτιστικά σε σχήμα ελεφαντόδοντου να εφαρμόζονταν σε ταβάνια και τοίχους πρόδιδαν ότι πρόκειται για μια νέα άφιξη στο χώρο της εστίασης.
Και το όνομα αυτού… Ivory. Οι τελευταίες πινελιές μπήκαν μόλις προχτές και αφού άνοιξε ήδη για το κοινό, δεν χάσαμε την ευκαιρία και κλείσαμε τραπέζι.
Δύο επιβλητικές, γυάλινες πόρτες ανοίγουν διάπλατα για να μπεις στον εντυπωσιακό του χώρο. Ξύλινες, κάθετες δοκοί επεμβαίνουν σε διάφορα σημεία, ενώ, σιδερένιες διακοσμητικές πινελιές ενισχύουν το ντεκόρ. Το επιβλητικό μπαρ στο βάθος του κεντρικού χώρου είναι ο πρωταγωνιστής και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός είναι διάχυτος παντού. Όπως το λέει και το όνομά του – Ivory, το ελεφαντόδοντο!
Πρόκειται για ένα υψηλών προδιαγραφών εστιατόριο με πιάτα που ακολουθούν τις γαστρονομικές τάσεις της εποχής και φέρουν την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Ανδρέα Ανδρέου.
Από το χειροποίητο, καλοζυμωμένο ψωμί περασμένο σε ξύλινη ράβδο που σου έρχεται με αφράτη φάβα, μέχρι τη σαλάτα με μπιζέλι και κολοκύθα, φέτα και χούμους σε βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας, αλλά και οι νόστιμες αλοιφές, όπως λευκός ταραμάς και ταχίνι με παντζάρι και ρόδι, το φουά γκρα με μαρμελάδα μήλου, τα ραβιόλι από ζύμη με μελάνι σουπιάς και γέμιση γαρίδας κι αστακού, είναι όλα ταξίδια σε τόπους που θα ήθελες να περιπλανηθείς και να απολαύσεις.
Και το Ivory, καταφέρνει με το μενού του να σε περι-πλανέψει με τις γεύσεις του!
Μάθε ότι ο all day προορισμός σύντομα θα ανοίγει από το πρωί προσφέροντας καφέδες, θα συνεχίζει το μεσημέρι με μενού που καλύπτει ευρύ φάσμα επιλογών και το βράδυ ήδη σερβίρει το ψαγμένο του μενού μαζί με signature κοκτέιλ.
Τα σαββατοκύριακα θα σερβίρει brunch.
Σχετικά

Ποιες γαστρονομικές τάσεις θα μας απασχολήσουν το 2026;
Από την εμφάνιση των τροφών που προέρχονται από τα εργαστήρια, μέχρι την ανάγκη για τα πιο «λειτουργικά τρόφιμα» και τις συσκευές κουζίνας με AI

Μια ελληνική πόλη - έκπληξη στους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης
Δεν είναι ούτε η Αθήνα ούτε η Θεσσαλονίκη

Smash Friday με θέα στον πανέμορφο Καλοπαναγιώτη
Αυτή την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, τα smash burgers ανεβαίνουν ξανά στο βουνό

To AYA COOKS είναι η πιο δημιουργική άφιξη της πόλης!
Το Aya Cooks σερβίρει τη Μεσόγειο αλλιώς προσκαλώντας σε σε μια εμπειρία με φωτιά, μπαχαρικά και δημιουργία

Γαρίδες χωρίς τέλος με δύο δωρεάν επαναγεμίσεις που θα σε ξετρελάνουν σε γνωστό εστιατόριο
Κάθε Τρίτη απολαμβάνουμε το Φεστιβάλ Γαρίδας με το αγαπημένο μας θαλασσινό έδεσμα

O διπλά βραβευμένος με αστέρι Michelin Σεφ Arnaud Bignon, επιστρέφει στην Κύπρο
Sky Stars Culinary Series στο Cap St Georges Hotel & Resort

Tα ροζ γλυκά έκαναν και φέτος την εμφάνισή τους στα PAUL
Τα PAUL στηρίζουν την Europa Donna Κύπρου με τη Signature Pink Dessert Collection τους

Ιστορικό μπιστρό του Παρισιού που σερβίρει ένα μόνο πιάτο εδώ και πάνω από μισό αιώνα
Ποιο είναι το μοναδικό πιάτο του καταλόγου που έχει γίνει ανάρπαστο - Η ιστορία του ξεκινά το 1959

Γνωστή διεθνής αλυσίδα πίτσας ανοίγει νέο κατάστημα στη Λευκωσία – στην καρδιά της Αγλαντζιάς
Η διεθνής αλυσίδα επεκτείνεται δυναμικά στην Κύπρο με ένα ακόμη σημείο που υπόσχεται φρέσκιες γεύσεις και γρήγορη εξυπηρέτηση.

Οι 5 Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025
Οι γευσιπλάστες από την Ελλάδα που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards

Best Chef Awards: Αυτός είναι ο καλύτερος σεφ του κόσμου
Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης του Alchemist βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards

Ζήσε τις τελευταίες μέρες δίπλα στη θάλασσα του Serena Bay
Πρόλαβε να απολαύσετε την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα λίγο πριν το τέλος