Δημοσιεύτηκε στις 02 Δεκεμβρίου 2019
Την καινούργια της παράσταση παρουσιάζει η Ομάδα χορού «Διάσταση» με θέμα τη θάλασσα της Μεσογείου. Οι τέσσερεις χορογράφοι Ναδίνα Λοϊζίδου, Μαρία Μέση, Χριστίνα Ηλιάδου και Ελένη O’Κeef θα δώσουν επί σκηνής την προσωπική τους καλλιτεχνική πρόταση μέσα από την κίνηση και το χορό.
Η μουσική που θα ακουστεί είναι διαφόρων σημαντικών συνθετών όπως των Max Richter, Οmar Faruk, Brian Keane, Angelo Branduardi, Μikael Karlsson, Abel Korzeniowski και από τον Κύπριο συνθέτη Αντρέα Γιωργαλλή ο οποίος έγραψε μουσική ειδικά για την παράσταση αυτή.
Συμμετέχει ο ηθοποιός Θανάσης Ιωάννου. Υπεύθυνη προβολών η Σουζάνα Φιαλά.
Η Ομάδα Χορού της Διάστασης με 17 χορεύτριες θα ενώσουν την κίνηση τους σκιαγραφώντας την πολύπλευρη και πολύχρωμη Μεσόγειο μέσα από το φώς, τον ήχο, την κίνηση και την εικόνα.
Η ομάδα Χορού της «Διάστασης» δημιουργήθηκε το 1984 σαν τμήμα του Πολιτιστικού Ομίλου Διάσταση από μια ομάδα δασκάλων χορού και χορευτριών που ζούσαν και υπηρετούσαν τη τέχνη του χορού στη πόλη της Λεμεσού.
Μέσα στα 29 χρόνια της ύπαρξης της έχει πραγματοποιήσει δεκάδες παραστάσεις τόσο αποκλειστικά σαν Ομάδα όσο και με την συνύπαρξη των άλλων τμημάτων της Διάστασης δηλαδή της Παιδικής Χορωδίας και Φωνητικού Συνόλου.
Έχει συνεργαστεί με τους συνθέτες, Μάνο Χατζιδάκι, Μιχάλη Χριστοδουλίδη, Δημήτρη Λάγιο, Κώστα Κακογιάννη, Βάσο Αργυρίδη, Σταύρο Ξαρχάκο, Ανδρέα Γιωργαλή, με τους σκηνοθέτες Μιχάλη Κακογιάννη, Κώστα Γαβρά, Νίκο Χαραλάμπους και Εύη Γαβριηλίδη και με τους χορογράφους, Δημήτρη Παπαϊωάννου, Γιάννη Μέτση, Peter Curtis, Peter Sadorc, Juan Carlos Santamaria, Lilia Sabitova, Λάμπρο Λάμπρου, Stanislav Vlasovi και Becky Bertoumi.
Η ομάδα χορού της Διάστασης έχει λάβει μέρος σε πάρα πολλά φεστιβάλ σε διάφορα μέρη του κόσμου και έχει παρουσιαστεί σε μερικά από τα σημαντικότερα θέατρα όπως στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Palais de Congrees και θέατρο Unesco στο Παρίσι, στο Αυτοκρατορικό Θέατρο και στο Θέατρο του Μουσείου Εrmitage στην Αγ. Πετρούπολη, στο Θέατρο του Κρεμλίνου, στο London Palladium, και στο Royal Theatre στο Λονδίνο και σε πολλά άλλα θέατρα σε διάφορες πόλεις του κόσμου όπως στην Ουάσινγκτον, Νέα Υόρκη, Σικάγο, Αβάνα, Σανγκάϊ, Βηρυτό , Τελ Αβίβ κλπ.
Οι παραστάσεις θα γίνουν στις 10 & 11 Δεκεμβρίου στο Παττίχειο Θέατρο στις 20:30.
Είσοδος €17 πλατεία και €13 εξώστης
Εισιτήρια προπωλούνται από το ταμείο του Παττιχείου Θεάτρου, τηλ: 25 377277 και ηλεκτρονικά από την tickethour.com.cy & τηλ: 77 77 70 40.
-
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού
10 Δεκεμβρίου - 11 Δεκεμβρίου 2019
Σχετικά
Το Circus Atmosphere συνεχίζει να μαγεύει μικρούς και μεγάλους με εντυπωσιακές παραστάσεις
Το πρόγραμμα της εβδομάδας στη Λάρνακα
27ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου με 6 πρωτοποριακές παραγωγές από Κύπρο και εξωτερικό
Μέσα από διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, τα έργα διερευνούν το σώμα ως φορέα μνήμης, εμπειρίας και μεταμόρφωσης
WAREHÅUS: Ένα μονοήμερο live performance event που γίνεται θα γίνει το προσωρινό “σπίτι" για καλλιτέχνες
Θα μεταμορφώσει έναν βιομηχανικό χώρο στη Λευκωσία σε ένα χώρο τέχνης
Το Δάλι βγαίνει στο πάρκο για δωρεάν γυμναστική όλο το καλοκαίρι
Το Γραμμικό Πάρκο γίνεται σημείο άθλησης για όλους!
Κατακλυσμός στο Πισσούρι με Καραντώνη και Χατζήμιχαηλ
Ραντεβού στην παραλία Πισσουρίου για έναν Κατακλυσμό γεμάτο μουσική, χορό και όμορφες στιγμές δίπλα στη θάλασσα
Week Agenda: Τα καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ κινηματογράφου, μεγάλες μουσικές συναντήσεις και ξεχωριστές πολιτιστικές εκδηλώσεις δίνουν ρυθμό στις μέρες της εβδομάδας
Η Λεμεσός ανακοίνωσε το πρόγραμμα του Κατακλυσμού
Αυτά είναι όλα όσα θα συμβούν στη Λεμεσό
Οι «Νύχτες Καλοκαιριού» επιστρέφουν δυναμικά στην πρωτεύουσα!
Όλη η πόλη μια σκηνή… για 4 ολόκληρους μήνες
Το Technopolis 20 ανοίγει τον κήπο του με ένα ξεχωριστό Arts & Crafts Fair
Μια ολοήμερη εμπειρία γεμάτη τέχνη, χαρά και έμπνευση, για όλη την οικογένεια αλλά και για την παρέα σας
Weekend Agenda: 45 υπέροχες προτάσεις για να περάσεις όμορφα αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Φεστιβάλ, συναυλίες, θέατρο, παιδικές παραστάσεις, street food, βιβλιοπαζαράκια και ανοιξιάτικες γιορτές σε όλη την Κύπρο
Το Miami Herbert Business School φέρνει στην Κύπρο κορυφαίο πρόγραμμα AI για Νομικούς
Cap St. Georges Hotel & Resort, Πάφος | 5–7 Ιουνίου 2026
Το Access City Festival 2026 ταξιδεύει στην Πόλη Χρυσοχούς από το Enavsma Foundation
Οι διοργανωτές προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία συμπερίληψης, ενισχύοντας την κατανόηση και την αποδοχή μέσα από τη συμμετοχή