Nightlife & Music , Bars & Clubs

The Afro Banana Republic

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το The Afro Banana Republic, μας καλεί, σε μία απομακρυσμένη κοινότητα εκτός της καθημερινής μας πραγματικότητας. Το φεστιβάλ, το οποίο "αγκαλιάζει" τους τομείς εκείνους της δημιουργικής εναλλακτικής κουλτούρας που παλεύουν να βρουν το χώρο τους, θα δώσει και φέτος το "παρών" του.

Δημοσιεύτηκε στις 09 Σεπτεμβρίου 2013

Το φεστιβάλ φέτος ωριμάζει και συνεργάζεται με οργανωτές φεστιβάλ από το Βερολίνο, ενώ έρχεται να προσθέσει και μία δεύτερη μουσική σκηνή. Στις σκηνές θα ανέβουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες από το εξωτερικό -οι οποίοι έρχονται για πρώτη φορά στην Κύπρο-, όπου θα παρουσιάσουν ένα σύγχρονο, ατμοσφαιρικό και ξεσηκωτικό πρόγραμμα. Ο χώρος του φεστιβάλ αλλάζει και σε συνέχεια της προσπάθειας δημιουργικής αξιοποίησης εγκαταλελειμμένων αστικών χώρων, καταλαμβάνει και τροποποιεί ένα πρώην στρατόπεδο στο δάσος της Αθαλάσσας. Σε αυτή την αλλιώτικη μπανανο-κοινότητα, εντάσσονται κι άλλα μέσα έκφρασης της σύγχρονης εναλλακτικής κουλτούρας όπως διαδραστικά γλυπτά, fashion design, παραγωγή ταινίας μικρού μήκους, street art, visual arts και ξεχωριστά εδέσματα, από την πολυσυλλεκτική, πολυμελή ομάδα καλλιτεχνών τού ABR.
Ed Davenport
Ο Άγγλος Ed Davenport, έχει ως έδρα του το Βερολίνο και η φήμη του ως DJ τον "έφερε" πίσω από τα decks στα πιο κορυφαία κλαμπ της γερμανικής πρωτεύουσας, συμπεριλαμβανoμένων και των τακτικών παραστάσεων στο Berghain/Panorama Bar. Φέτος έχει κάνει εμφάνιση και στο Red Bull stage στο φεστιβάλ Sonar καθώς και στην κεντρική σκηνή του φεστιβάλ Fusion, στο Βερολίνο. Σήμερα τοποθετείται στα πιο γνωστά, σύγχρονα ονόματα στον κόσμο των DJs. "Χαίρομαι πάρα πολύ που μου δίνεται η ευκαιρία να παίξω σε ένα event, το οποίο έχει ένα τόσο μοναδικό χαρακτήρα. Νιώθω πως το κοινό θα είναι δεκτικό για νέα ακούσματα, έτσι, αντίθετα με το τι παρουσιάζω συνήθως, θα ήθελα να συνδυάσω techno και ηλεκτρονική μουσική με την ατμόσφαιρα και τη μελωδία της Disco".
Turmspringer
Από τη Γερμανία, ο Tim Brügemann aka Didier Dlb και ο Robert Galic αποτελούν το επιτυχημένο DJ -Team Turmspringer από το 2002, με το οποίο μέχρι σήμερα παίζουν παντού σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Tim: "Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που συμμετέχω ξανά στο Φεστιβάλ. Όταν με είχαν καλέσει στο περσινό ABR δεν ήξερα τι να περιμένω. Έχει ένα πολύ σπουδαίο κοινό, και μία αυθεντικότητα την οποία έχω να συναντήσω από τις αρχές του 2000 στο Βερολίνο. Φέτος έρχομαι με το μουσικό partner μου, τον Robert, όπου μαζί θα ταρακουνήσουμε το πλήθος, κάτι που ξέρουμε να κάνουμε πολύ καλά, με ένα εκρηκτικό Soulful Funky-Techno set".
Mr. Ties
Ένας από τους πιο αινιγματικούς, εκλεκτικούς και περιζήτητους μουσικούς στη βερολινέζικη underground σκηνή, αν και ο ίδιος κατάγεται από την Ιταλία. Είναι μανιώδης συλλέκτης δίσκων Funk, Soul και όχι μόνο και συνδυάζει στυλ, genres και σύγχρονα beats απροσδόκητα, δημιουργώντας το δικό του μοναδικό ήχο. "Είναι πάντα ευχάριστο να σε καλούν να παίξεις σε μία νέα χώρα, ειδικά ένα νησί όπως την Κύπρο, το οποίο είναι για εμένα ανεξερεύνητο. Όταν οι άνθρωποι ξέρουν ποιος είσαι, έχουν κάτι να περιμένουν, σε θέλουν να παίξεις με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Στο κοινό της Κύπρου δεν υπάρχει καμία προκατάληψη, καμία προσδοκία. Κανείς δεν ξέρει τι είναι στο μενού. Θα ήθελα να κρατήσω αυτό το μυστήριο και να γνωριστούμε από την αρχή τη βραδιά του Φεστιβάλ".
Yoko Neco
Από τη Νιγκάτα της Ιαπωνίας, η Yoko Neco διοργανώτρια πάρτι στο Τόκιο, την Όσακα, την Τσίμπα και τη Φουκουσίμα, τα τελευταία χρόνια παίζει πλέον τακτικά στα περισσότερα τοπικά μαγαζιά του Βερολίνου. "Όταν μία ομάδα σε καλεί για δεύτερη συνεχή χρονιά να λάβεις μέρος στο φεστιβάλ το οποίο διοργανώνει, πάει να πει ότι η πρώτη συνεργασία είχε επιτυχία. Και όντως, η ανταπόκριση και η αγάπη η οποία εισέπραξα πέρσι στο φεστιβάλ ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για μένα και επιστρέφω τον Σεπτέμβριο με ανυπομονησία. Φέτος θα κάνω το άνοιγμα σε μία από τις σκηνές με ένα ανεβαστικό tech-house οργανικό set, το οποίο θα δένει με την ατμόσφαιρα του
δάσους".
Jimmy Jib
Είναι γνωστός ως ένας από τους πιο εναλλακτικούς DJs στην Ελλάδα, ο οποίος αφήνει το dancefloor άφωνο με συλλεκτικές αφρικανικές μουσικές τις οποίες συνδυάζει με groovy disco από ξεχασμένες εποχές. "Από ό,τι έχω ακούσει από τα παιδιά, το ΑΒR είναι ένα φεστιβάλ με ένα εντελώς εναλλακτικό κοινό, εκπαιδευμένο σε ακούσματα μη εμπορικά. Έτσι κι εγώ θα παρουσιάσω ένα ενεργητικό set το οποίο θα περιέχει κλασικά κομμάτια αλλά και πολλά άγνωστα, με στοιχεία groovy Disco από όλες τις άκρες του κόσμου".

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου. Δάσος Αθαλάσσας, επαρχία Λευκωσίας, 17.00, είσοδος €12. Πληροφορίες www.afrobananarepublic.com.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close