Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

17 υπέροχα πράγματα για το τελευταίο σαββατοκύριακο του χρόνου

Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για το τελευταίο σαββατοκύριακο του χρόνου

Δημοσιεύτηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2019

Το πιο σημαντικό δώρο για τους αγαπημένους μας είναι αναμφίβολα ο χρόνος που περνάμε μαζί τους.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του 2019 είναι ακόμα μία ευκαιρία να απολαύσουμε τις γιορτινές ημέρες και να περάσουμε πολύτιμο και εποικοδομητικό συνήθως χρόνο με τους δικούς μας, τα παιδιά, τους συγγενείς και φίλους μας.

Θεατρικές παραστάσεις, άφθονη μουσική αλλά και δραστηριότητες στο χωριό και την πόλη είναι μερικές από τις επιλογές.

Magic De Spell
Οι Magic de Spell γιορτάζουν την σαραντάχρονη πορεία τους στον μουσικό χώρο στην σκηνή Ravens στη Λεμέσσο. Η μπάντα που ξεκίνησε ως αγγλόφωνη αλλά εξελίχθηκε σε ένα ελληνόφωνο ροκ συγκρότημα έρχονται να τραγουδίσουν τις μεγάλες τους επιτυχίες και να εγκαινιάσουν τη νέα δεκαετία τους, παρουσιάζοντας ζωντανά νέο ακυκλοφόρητο τραγούδι με τίτλο «Είμαι» (ποίημα του Ιάσωνα Σταυράκη, 1ο παγκόσμιο βραβείο ποίησης 2018). Τη συναυλία θα ανοίξουν οι ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΕΣ τόσο με τις καλύτερες επιλογές από την Ελληνική ΡΟΚ όσο και με δικές τους εξαιρετικές δημιουργίες. Ξεχωριστή παρουσία θα είναι αυτή του Ποιητή Ιάσων Σταυράκη με 2 ποιήματα του. Ο συμπατριώτης μας έχει βραβευθεί για το ποίημα του «ΕΙΜΑΙ ΕΣΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ» με το 1ο παγκόσμιο βραβείο ποίησης το 2018, το οποίο έχει μελοποιηθεί από τους Magic De Spell και θα ακουστεί για πρώτη φορά στην Κύπρο. Magic de Spell line up: Γιώργος Λαγγουρέτος - φωνή, Θοδωρής Βλαχάκης – drums, Γιώργος Αρχοντάκης – μπάσο, Δημήτρης Μποτής – keyboards, Βαγγέλης Θεοδωράκης – κιθάρες.
>> Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, Μουσική Σκηνή RED, Λευκωσία, 22.00. Πληρ. 99614100.

Παύλος Παυλίδης & B-Movies
Ο Παύλος Παυλίδης & οι B-movies στην μουσική σκηνή του DownTown Live την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019. Οι B-movies δε σταματούν να πειραματίζονται μουσικά, επαναπροσδιορίζοντας έτσι τον ήχο τους, με μια νέα προσέγγιση στο υλικό τους. Με ένα set list - best off της μουσικής πορείας του Παύλου Παυλίδη, μας υπόσχονται ένα εκρηκτικό διήμερο θυμίζοντάς μας ιστορικά τραγούδια από την εποχή των ΞΥΛΙΝΩΝ ΣΠΑΘΙΩΝ αλλά και πολλά άλλα, αγαπημένα από το κοινό, της μετέπειτα δισκογραφίας του. Οι B-movies είναι οι: Τόλης Δεληγιάννης – μπάσο, Δημήτρης Οικονόμου – τύμπανα, Αλέκος Βουλγαράκης – ηλ. κιθάρα, Χρήστος Λα ϊνάς – synths, ηλ. κιθάρα, Ηχοληψία: Παναγιώτης Ριζόπουλος.
>> Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, DownTown Live, Λευκωσία. Πληρ.: 99810011.
>> Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, Ravens, Λεμεσός, 22.00. Πληρ. 99614100.

Ηλίας Βρεττός
Το μεγαλύτερο event της χρονιάς είναι πλέον γεγονός! Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου ετοιμαστείτε να πετάξουμε ψηλά τις πιο μεγάλες επιτυχίες. Το Box Stasikratous μετατρέπεται σε μια φανταστική μουσική σκηνή και μας χαρίζει μία ανεπανάληπτη live clubbing εμπειρία.
>> Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, Box Stasikratous, Λευκωσία, 23.55. Πληρ.: 70088042 / 99131038.

Le Monde De Vanessa
Μία ξεχωριστή παράσταση στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας, σε ένα ιστορικό μέρος. Μία παράσταση που θα σας ταξιδέψει πίσω στην δεκαετία του '50. Θα ακουστούν τραγούδια από μιούζικαλ εκείνης της εποχής ή από μοντέρνα μιούζικαλ που λαμβάνουν χώρα στην δεκαετία του '50. Τραγουδιστές, LIVE μουσική, ακροβατικά, ζονγκλερικά, παγιέτες, φτερά, πλάτερς και ποτό θα συνοδεύσουν αυτή την καταπληκτική παράσταση, Le monde de Vanessa. Ευπρόσδεκτοι επίσης είναι όσοι θέλουν να ντυθούν ανάλογα.
>> Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, Κοσμικόν Κέντρο Αντωνάκης, Λευκωσία, 20.00 Πληρ. 22664697.

170 τετραγωνικά (Moonwalk)
Τι να μού ’λεγες; Τι... να... την αλήθεια ρε να μού ’λεγες. Την αλήθεια. Το πιο εύκολο πράγμα! Μέσα στα 170 τετραγωνικά του πατρικού τους σπιτιού, δύο αδερφές συναντιούνται ξανά μετά από χρόνια για να ξεκαθαρίσουν την τύχη του. Οι ακραίες τους συγκρούσεις ανατρέπονται από ένα μεγάλο μυστικό που αλλάζει τα δεδομένα. Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Γιωργής Τσουρής μαζί με τους συνεργάτες του φέρνει στη σκηνή μια ιστορία «της διπλανής πόρτας», που θα καθηλώσει τον θεατή από την πρώτη στιγμή. Με ρεαλισμό και αμεσότητα, στήνει μια παράσταση που φωτίζει με χιούμορ και συγκίνηση τις ευαίσθητες οικογενειακές σχέσεις, και προτάσσει τη σημασία της αποδοχής και της συγχώρεσης.
Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Γιωργής Τσουρής, Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρίζα Παρτζίλη, Σχεδιασμός φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Κλείτος Κωμοδίκης. Παίζουν: Ντόρα Μακρυγιάννη, Ήβη Νικολαΐδου, Κρίστη Παπαδοπούλου, Αλέξανδρος Παρίσης, Βασίλης Χαραλάμπους. Συστήνεται για άτομα άνω των 16 ετών.
>> Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, Δημαρχείο Σωτήρας, ελ. επ. Αμμοχώστου, 20.10. Πληροφορίες / Εισιτήρια: Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ 77772717, www.thoc.org.cy. Τιμές Εισιτηρίων: €12 / €6.
>> Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 20.30.

 «Το έργο που πάει λάθος» στο Θέατρο Ένα
Τη βραβευμένη, ανατρεπτική βρετανική κωμωδία του επιτυχημένου τριδύμου των Χένρι Λιούις, Τζόναθαν Σάιερ και Χένρι Σιλντς «Το έργο που πάει λάθος» προτείνει το Θέατρο Ένα, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Πρόκειται για ένα έργο μέσα σε ένα έργο το οποίο προσπαθούν να ανεβάσουν φιλόδοξοι ερασιτέχνες ηθοποιοί/ φοιτητές οι οποίοι όμως τα κάνουν θάλασσα. Εγκλήματα ίντριγκες, πάθη, τέσσερις πιθανοί δολοφόνοι κι ένας επιθεωρητής, ο οποίος καλείται να διαλευκάνει την υπόθεση, είναι τα στοιχεία που κάνουν την παράσταση ενδιαφέρουσα. Παίζουν: Σωτήρης Μεστάνας, Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Γιώργος Τζωρτζής, Διομήδης Κοφτερός, Βασιλική Ανδρέου, Φανή Σωκράτους, Σάββας Μένοικου, Γιώργος Χριστοδούλου.
>> Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, Θέατρο Ένα, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22348203.
 
«Παγίδα» στο Διόνυσος
To αστυνομικό, ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου του Ρομπέρ Τομά «Η Παγίδα» παρουσιάζεται από το Θέατρο Διόνυσος σε σκηνοθεσία Χρήστου Γιάγκου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Ένα συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ για έναν άντρα σε κοσμικό θέρετρο που, όπως όλα δείχνουν, έχασε την γυναίκα του αλλά κινδυνεύει να χάσει και το μυαλό του. Ο Ρομπέρ Τομά συναρπάζει το θεατή με τις συνεχείς ανατροπές καθώς μέσα από τη δράση του έργου, επιχειρεί να δώσει  απάντηση στο αιώνιο ερώτημα, εάν τελικά μπορεί να επιτευχθεί το τέλειο έγκλημα. Με πλοκή και οι ήρωες που σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό ισορροπούν ανάμεσα στη λογική και την παράνοια, προκαλούν το νου μας και μας θυμίζουν πως ακόμα και κείνος πολλές φορές μας εξαπατά. Παίζουν: Αντώνης Κλεάνθους, Λουκάς Ζήκος, Άθως Αντωνίου, Ευφροσύνη Κουτσουβέρη, Χρήστος Γιάγκου, Χριστόδουλος Μαρτάς, Γιόλα Κλείτου.
>> Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22818999.

Ένα Αγόρι και το Αστέρι
Το Θέατρο Δέντρο διαμορφώνει εκτός της σκηνής του ένα διαφορετικό τοπίο μέσα στο θέατρο του, θέλοντας να φιλοξενήσει την χριστουγεννιάτικη Ιστορία «Ένα Αγόρι και το Αστέρι». Όπως τους τρεις μάγους που ακολουθούν το αστέρι για να φτάσουν στη φάτνη, έτσι κι ο Κκόκκο ενάντια σε όλους τους πειρασμούς, ενάντια στην Ντάρμπι, στον Σκρουτζ και στον Καρυοθραύστη - πειρασμοί που προτείνουν το δικό τους φως  εξουσίας, χρυσού και διασημότητας -  που τις περισσότερες φορές μας παρουσιάζονται πιο φανταχτεροί όταν αγωνιζόμαστε να φτάσουμε το δικό μας φωτεινό αστέρι, έτσι κι ο Κκόκκο στην προσπάθεια του να φτάσει το δικό του αστέρι, καταλαβαίνει πως όλο το φως που αναζητεί η ψυχή του, είναι μέσα από τη σχέση που δημιουργεί με την οικογένεια, τους φίλους και τους ξένους κι΄ όχι κοιτώντας τον ουρανό.  Ο Κωνσταντίνος Δημητρίου και η Χριστιάνα Μούζουρα,  με τον Αντρέα Μιχαλόπουλο στο πιάνο και τη χορωδία “Ergo Sum”, μέσα από ζωντανή μουσική,   χορό και τραγούδι ζωντανεύουν μια ιστορία που χαρίζει άπλετο φως, αγάπη και ζεστασιά στις καρδιές και τις ψυχές. Επί του έργου: Κατερίνα Λούρα, Μουσική/μουσική διδασκαλία: Κυριακή Ιακωβίδου, Στίχοι τραγουδιών: Ελένη Αναστασίου, Σχεδιασμός φωτισμού: Χρίστος Γωγάκης.
Παίζουν οι: Κωνσταντίνος Δημητρίου, Χριστιάνα Μούζουρα. Στο πιάνο: Αντρέας Μιχαλόπουλος και η Πολυμελής Χορωδία “Ergo Sum”.
Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννος Λούρας. Παραγωγή: Θέατρο Δέντρο.
>> Σάββατο 28, 10.30 & Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, 10.30 & 16.00, Θέατρο Δέντρο. Λευκωσία. Πληρ. 99520835.

Αλέξια
Στις 28 Δεκεμβρίου στις 19:00, στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Μητρόπολης, θα απολαύσουμε μία συναυλία με την Αλέξια  «A JAZZY CHRISTMAS WITH ALEXIA». Μία συναυλία με ντζαζ μουσική και τραγούδια τα οποία ακούστηκαν και αγαπήθηκαν μέσα από τις  χριστουγεννιάτικες Χολιγουντιανές ταινίες. 
>> Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, προαύλιος χώρος της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής, Επισκοπειό, Λευκωσία, 19.00. Είσοδος 10 ευρώ.

Σάββατο στο Μουσείο - Χαρούμενες γιορτινές ιστορίες
Τι ιστορίες μπορούμε άραγε να αφηγηθούμε με μία γιορτινή κάλτσα, μία χριστουγεννιάτικη μπάλα και μία χούφτα καραμέλες; Ένα θεατρικό εργαστήρι με τραγούδια, παιχνίδια μίμησης και αυτοσχέδιες ιστορίες για να περάσουμε ένα όμορφο, γιορτινό πρωινό στις αίθουσες του μουσείου, με την ηθοποιό και θεατροπαιδαγωγό Άννα Χριστίνα Κάττου. Ηλικίες: 8-12 ετών.
>> Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, Κέντρο Εικαστικών Τεχνών & Έρευνας (CVAR), Λευκωσία, 10.00.

Το δώρο του Άι Βασίλη
Το θέατρο Αμάραντο παρουσιάζει την διαδραστική Χριστουγεννιάτικη παράσταση ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΆΙ ΒΑΣΙΛΗ των Άντρη Βαφέα και Έλενα Κονή σε σκηνοθεσία Έλενας Κονή. Βασισμένο σε μια ιδέα του εννιάχρονου Αλέξανδρου. Μια παράσταση για όλη την οικογένεια. (καταλληλο για παιδιά από 2 ετών και άνω). Μέσα από την παράσταση θίγεται η εκφοβιστική συμπεριφορά (Bullying) και αναδεικνύεται η αγάπη, η καλοσύνη και η ευγνωμοσύνη, ενώ παραθέτει πρακτικούς τρόπους διαχείρισης του θυμού μέσα από μια ψυχαγωγική και διασκεδαστική διαδικασία και φυσικά μέσα από το πνεύμα των Χριστουγέννων! Ο Σιλβέστερ οργανώνει ένα πάρτι για τον Τουίτι με σκοπό να τον παραπλανήσει για να τον φάει. Ο Τουίτι εντωμεταξύ γράφει γράμμα στον Άι Βασίλη και ζητά απ’αυτόν ένα δώρο ειδικά για τον Σιλβέστερ. Ο Άι Βασίλης υπάρχει; Θα φέρει το δώρο; Οι απαντήσεις επί σκηνής!
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Συγγραφείς: Άντρη Βαφέα, Έλενα Κονή. Βασισμένο σε μια ιδέα του εννιάχρονου Αλέξανδρου. Σκηνοθεσία: Έλενα Κονή, Μουσική επιμέλεια: Έλενα Κονή, Χορογραφίες: Χάρις Κουσιάππα, Σκηνικά: ’Ελενα Κονή, Σχεδιασμός αφίσας: Λεωνίδας Πλομαρίτης. Χειρισμός κονσόλας ήχου/φώτων: Έλενα Κονή.
ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ με σειρά εμφάνισης: Παντελίτσα Λοίζου, Άντρια Νικολάου, Κώστας Καντζηλιέρης, Πάμπος Κρίγκος. Συμμετέχει ηΈλίνα Σαββίδου.
>> Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, Αμφιθέατρο Πάνω Πολεμιδιών, Λεμεσός, 15.30. Πληρ. 25397451.
>> Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, Θέατρο Καλλιθέα, Λάρνακα, 15.30. Πληρ. 99669859.

Άϊ Βασίλη Βασιλιά
Η «Διάσταση» με μια τεράστια εμπειρία σε παραστάσεις τέτοιου περιεχομένου συναντά τα τραγούδια και τις μουσικές που έγραψε ο συνθέτης Κώστας Κακογιάννης για τις μέρες αυτές. Τραγούδια που κατά καιρούς τραγούδησαν σπουδαίοι ερμηνευτές όπως ο Johnny Logan, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Δώρος Δημοσθένους, η Αλέξια και άλλοι. Η παράσταση έχει τον τίτλο «Άϊ Βασίλη Βασιλιά». Ο τίτλος βγαίνει μέσα από την δισκογραφική δουλειά του Κώστα που είναι βασισμένη σε τραγούδια στη Κυπριακή διάλεκτο αλλά και δημοτική σε στίχους του Πάμπου Κουζάλη που ερμήνευσε το συγκρότημα «Ορειβάτες». Στο πρώτο μέρος της παράστασης θα ακουστούν τα τραγούδια αυτά ενώ στο δεύτερο μέρος θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από το τεράστιο Χριστουγεννιάτικο ρεπερτόριο στο οποίο περιλαμβάνονται και συνθέσεις του Κώστα Κακογιάννη.
Στη παράσταση λαμβάνουν μέρος το Φωνητικό Σύνολο, η Παιδική Χορωδία και Ομάδα Χορού της «Διάστασης», ο συνθέτης Κώστας Κακογιάννης, o Aντρέας Αροδίτης, η Μάριαμ Βενιζέλου. Επίσημος καλεσμένος ο Πάτερ Νικόλαος Λυμπουρίδης που θα ερμηνεύσει στο πρώτο μέρος μαζί με το Φωνητικό Σύνολο τραγούδια του Κώστα Κακογιάννη.
Το μουσικό αποτέλεσμα έχει επιμεληθεί ο Κώστας Κακογιάννης και τις διδασκαλίες για το Φωνητικό Σύνολο Ισαβέλλα Χριστοφίδου και για την Παιδική Χορωδία η Χριστίνα και Δήμητρα Πισσουρίου.
>> Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.00. Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy & ACS Courier.

Epic Street Fest
Αυτές τις γιορτές η epic διοργανώvει το πιο festive street party της χρονιάς, το Epic Street Fest. Στις 28 Δεκεμβρίου από τις 5 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα στην πλατεία Ελευθερίας αποχαιρετούμε το 2019 με ένα μοναδικό street party που θα γίνει talk of the town! Σας περιμένουμε με γιορτινή διάθεση για να απολαύσουμε μουσική, street food, ποτό και street performances.Ετοιμαστείτε να χορέψετε με τους ήχους της μουσικής γνωστών DJs οι οποίοι θα σας ανεβάσουν τη διάθεση με τις επιλογές τους.  Στη γιορτινή ατμόσφαιρα τα street performances από ξυλοπόδαρους και ζογκλέρ θα σας καθηλώσουν, ενώ θα σας εντυπωσιάσει το απολαυστικό laser show. Στην εκδήλωση, το street food θα έχει την τιμητική του: γευστικά burgers από το Moondog's bar and Grill,  υπέροχα pulled pork και hotdogs από το Pot Belly, μακαρονάδες και σούπες από το Pasta Strata και γλυκές λιχουδιές από το Hans and Gretel! Τα κορυφαία κυπριακά οινοποιεία Τσιάκκας, Βλασίδης και Αργυρίδης θα είναι εκεί για να δοκιμάσετε τα κρασιά τους, ενώ τα «ψαγμένα» κοκτέιλ από το Library Garden Gin και το Barrel House θα είναι από τα highlights της εκδήλωσης. Αν είστε λάτρης της μπύρας τότε σας περιμένει η μοναδική ποικιλία του Beer Shop by Moondog’s. Και επειδή τις γιορτές προσφέρουμε αγάπη, το Epic Street Fest έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Για κάθε ευρώ επί των πωλήσεων, η epic θα το διπλασιάσει και θα το προσφέρει στoν μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Στήριγμα Ζωής» του Παλιομετόχου για παιδιά με ειδικές ανάγκες.
>> Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, πλατεία Ελευθερίας, Λευκωσία, 17.00-24.00.

Πέτρος Ιακωβίδης
Ο όμιλος Breeze, αποχαιρετά το 2019 και καλωσορίζει το 2020 με τον Πέτρο Ιακωβίδη μέσα από ορταστικές Κυριακάτικες εμφανίσεις στο Theama Winter Venue. Ο πιο ταλαντούχος λαϊκός τραγουδιστής της νέας γενιάς, με την μια επιτυχία να διαδέχεται την άλλη, σας υπόσχεται αξέχαστες νύκτες, γεμάτες διασκέδαση.
>> Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, Theama Winter Venue, 20:00. Πληροφορίες & Κρατήσεις 7000 4711

Χριστουγεννιάτικος παιχνιδότοπος
Τα Χριστούγεννα στο χωριό είναι όμορφα... και οικογενειακά. Όταν μάλιστα διοργανώνονται και εκδηλώσεις, γίνονται ακόμα καλύτερα. Όπως για παράδειγμα, αυτή που διοργανώνεται σο διάσημο χωριό Κακοπεριά. Εκεί λοιπόν την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, θα στηθεί ένας χριστουγεννιάτικος παιχνιδότοπος. Από τις 15.00 στο Δημοτικό Σχολείο Κακοπετριάς θα πιούμε και θα διασκεδάσουμε, θα απολαύμε κάστανα, λουκάνικα, ζεστή σοκολάτα και ζεστό κρασί, με συναυλία από τους Μεν & Ζεν. 
>> Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, Δημοτικό Σχολείο Κακοπετριάς, επ. Λευκωσίας, 15.00. 

Ένα πραγματικό χριστουγεννιάτικο χωριό στα ορεινά
Φέτος, μάθαμε για πολλά χριστουγεννιάτικα χωριά, τα οποία άνοιξαν τις πόρτες τους στο κοινό, ενώ κάποιοι από εμάς επισκεφθήκαμε ήδη τα περισσότερα από αυτά, όπως και πολλές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Ωστόσο, αυτό το χωριό που θα στηθεί από τις 28 μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου στην Κυπερούντα, δε θα μοιάζει με κανένα άλλο. Πρόκειται για ένα αληθινό παγωμένο χριστουγεννιάτικο χωριό, που θα δημιουργήθηκε στην Κυπερούντα, το οποίο φέτος μάλιστα θα λειτουργήσει στις 28 και 29 Δεκεμβρίου (16.00-20.00) με καλλιτεχνικό πρόγραμμα και τον διάσημο Άγιο των ημερών, τον Άγιο Βασίλη. 
Το χριστουγεννιάτικο χωριό μας θα περιλαμβάνει: Χριστουγεννιάτικο Κινηματογράφο, Κατασκευές/Χειροτεχνίες/Ζωγραφική για τα παιδιά, Δωρεάν ζεστό κρασί για τους μεγάλους, Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Στον χώρο θα πωλούνται: Πίττα με χαλούμι/λουκάνικο, Κάστανα, Pancakes, Παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, Ευχετήριες κάρτες και γούρια, Ζαχαρωτά.
>> Σάββατο 28 -Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, Κυπερούντα, επ. Λευκωσίας. 

Χριστούγεννα στην Ευρύχου 
Η Ευρύχου, είναι ένα γραφικό χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, στο αγροτικό κέντρο της Σολιάς, 50 περίπου χμ. νοτιοδυτικά της Λευκωσίας και 30 χμ. από το Τρόοδος. Βρίσκεται πάνω στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας – Τροόδους. Ένα χωριό που μας καλεί κάθε εποχή του χρόνου για χαλαρές βόλτες και εκδρομές. Κι αυτό κάνει και την περίοδο των γιορτών, διοργανώνοντας μάλιστα μια σειρά από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις! Ανάμεσα στις εκδηλώσεις αυτές είναι και η Οδός Χριστουγέννων, η οποία θα λειτουργήσει την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου από τις 10.00-21.00 στην Πλατεία της κοινότητας. Εκεί θα σε περιμένει μια ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με τραγούδια, χριστουγεννιάτικες δημιουργίες, Άη Βασίλη, παιχνίδια και φυσικά άφθονη ζιβανία και κάστανα!
>> Κ 29 Δεκ, Πλατεία Ευρύχου, επ. Λευκωσίας, 10.00-21.00.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close