Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιανουαρίου 2020
Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται σε όσους θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο, αφού και σήμερα λόγω των χειμερινών καιρικών συνθηκών που επικρατούν παρατηρούνται διάφορα προβλήματα σε δρόμους τόσο στα ορεινά όσο και στις αστικές περιοχές. Αρκετοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί, λόγω των βροχών ανά το παγκύπριο, οι δρόμοι είναι ολισθηροί και ενδεχομένως σε διάφορα σημεία να υπάρχει συσσώρευση νερού.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, η Αστυνομία πληροφορεί το κοινό ότι η οδός Αλεξανδρουπόλεως, παρά τον χώρο στάθμευσης οχημάτων του Δημαρχείου Στροβόλου, και η οδός Ερυθρού Σταυρού, πίσω από το Προεδρικό Μέγαρο, στον Στρόβολο, είναι ανοικτές για την τροχαία κίνηση.
Στα ορεινά της επαρχίας Λευκωσίας, οι δρόμο Παλαιχωρίου – Αγρού και Λαγουδερών – Χανδριών είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Στη Δευτερά, λόγω υπερχείλισης ποταμού, παραμένει κλειστή η οδός Φοινοπούλου, ενώ στην Λακατάμια, είναι κλειστός ο δρόμος παρά το Στρατιωτικό Κοιμητήριο, στην Ανθούπολη, επίσης λόγω υπερχείλισης ποταμού.
Στην περιοχή Μόρφου παρατηρούνται κατολισθήσεις βράχων στους δρόμους Ορκόντας – Κάμπου, Κάτω Πύργου – Κάμπου και Σταυρού της Ψώκας – Κάμπου, ενώ κλειστοί είναι οι ακόλουθοι δρόμοι:
• Οδός Καλλιθέας – Γεφύρι παρά το δημοτικό σχολείο Περιστερώνας
• Παλαιός δρόμος Κάτω Μονής – Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου
• Γεφύρι Κοράκου – Φλάσου
• Δρόμος από Μηλικούρι προς Άγιο Νικόλαο, περιοχή Πλατύ
• Οδός Μάριου Ιωάννου, στην Κακοπετριά
Στα ορεινά όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι κλειστοί. Οι δρόμοι Κακοπετριάς – Pinewood και Προδρόμου – Λεμύθου είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ ο δρόμος Αμιάντου – Καρβουνά είναι ιδιαίτερα ολισθηρός λόγω παγετού.
Κατολισθήσεις πετρών παρατηρούνται στους δρόμους Δυμών – Κυπερούντας και Αγρού Αγίου Ιωάννη, με αποτέλεσμα να είναι κλειστή η μία λωρίδα κυκλοφορίας σε διάφορα σημεία.
Επίσης, ο δρόμος από το Νοσοκομείο Πόλις Χρυσοχούς προς τον κατασκηνωτικό χώρο Πόλις Χρυσοχούς πλησίον του ποταμού Ευρέτου, έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση, λόγω υπερχείλισης του φράγματος Ευρέτου.
Στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου καθώς και στους αυτοκινητοδρόμους δεν παρατηρείται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα, ωστόσο λόγω βροχόπτωσης ενδεχομένως σε σημεία των δρόμων να υπάρχει μερική συσσώρευση νερού το οδόστρωμα.
Προτρέπονται οι οδηγοί οχημάτων που θα διακινούνται στις αναφερόμενες περιοχές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή, ασφαλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να παρέχουν προτεραιότητα σε άλλα διερχόμενα οχήματα όπου χρειαστεί.
Σχετικά
Πόσο θα κοστίσει φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι-Οι τιμές για κρέατα και εδέσματα
Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ολοκλήρωσε και έδωσε στη δημοσιότητα το Παρατηρητήριο Τιμών Χριστουγέννων
Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: Ο απόλυτος προορισμός για να αλλάξεις τον χρόνο
Πώς θα σου φαινόταν να περάσεις την αλλαγή του έτους σε κάποιο εστιατόριο ξενοδοχείου; Αν μας είπες το ναι, τότε σου έχουμε την πιο κομψή πρόταση!
Αυτό η όμορφη ευρωπαϊκή χώρα ανακηρύχθηκε για άλλη μια φορά η ασφαλέστερη στον κόσμο
Επιστρέφοντας στην 19η έκδοσή του, ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης 2025 στέφει την ίδια χώρα πρωταθλήτρια για 17η συνεχόμενη χρονιά!
Έξι πολυτελή καταλύματα στο βουνό, για αξέχαστη διαμονή!
Αν ετοιμάζεσαι για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Κύπρο, αυτά είναι τα καταλύματα που πρέπει να τσεκάρεις!
Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι το τέλος του 2025 - Πότε θα δούμε «Λευκό» Τροόδος
Χριστούγεννα με συννεφιά - Με τον ερχομό του 2026 θα υπάρξει πιο έντονη χιονόπτωση και πιο αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Το Mediterranean Beach Hotel γεμίζει με γιορτινή μαγεία
Ο Δεκέμβριος στο Mediterranean έχει κάτι από την ατμόσφαιρα των παιδικών μας γιορτών με εκείνη την ήρεμη, γλυκιά προσμονή
Η μαγεία των γιορτών ζωντανεύει στο Annabelle
Στην Πάφο, το ξενοδοχείο Annabelle υποδέχεται τις γιορτές με μια ατμόσφαιρα ζεστής κομψότητας, προσφέροντας ένα ιδανικό σκηνικό για όσους επιθυμούν λάμψη, ζεστασιά και φιλοξενία
Τα 20 καλύτερα μέρη για ταξίδια το 2026 σύμφωνα με το BBC
Καταπράσινα τροπικά δάση, ρωμαϊκά ερείπια, πολυνησιακές παραλίες και ποικίλη άγρια ζωή, όλα περιλαμβάνονται στη λίστα του ταξιδιωτικού οδηγού για το επόμενο έτος.
Χριστούγεννα στα βουνά της Κύπρου: 80 cozy καταλύματα δίπλα στα Χριστουγεννιάτικα Χωριά
Από τον Καλοπαναγιώτη, την ορεινή Λεμεσό και τα Λεύκαρα μέχρι την ορεινή Πάφο, ανακάλυψε αγροτουριστικά, boutique hotels και παραδοσιακά σπίτια για γιορτινές αποδράσεις με κρασί, φύση και αυθεντικές εμπειρίες
Ένα πιάνο προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας
Μία πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού Avantgarde σε συνεργασία με την Hermes Airports
«Φεγγάρι του Λύκου»: Πότε θα κάνει την εμφάνισή της η πρώτη πανσέληνος του 2026
Όλες οι ημερομηνίες που θα έχουμε πανσέληνο το 2026