Eating News , Εστιατόρια

Μπίρα: Μύθοι & Πραγματικότητες

Χρυσή και επιβλητική, η μπίρα κάνει καλό σε πολλούς και σε πολλά πράγματα!

Δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2013

Η μπιροκοιλιά

Αν πίνεις κιβώτια καθημερινά είναι φυσιολογικό να κάνεις μπιροκοιλιά και να αντιμετωπίζεις προβλήματα με το έντερό σου. Η αλήθεια είναι ότι η μπίρα και η λογική κατανάλωση αυτής, δεν επιβαρύνει τον οργανισμό μας.

Με πάγο

Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να χαρίζει περισσότερη δροσιά ο πάγος, όμως η μπίρα μας -ιδίως όταν είναι καλής ποιότητας- χάνει σε γεύση, λόγω της ψύξης.

Βοηθά στην καρδιά

Η μπίρα ενδυναμώνει την καρδιά και αυτό γιατί υπάρχει πολύ ποτάσιο, μαγνήσιο, φώσφορο στην μπίρα και είναι εξαιρετική στο να μας προφυλάσσει από έμφραγμα, υπέρταση και καρδιακή ανεπάρκεια.

Δεν έχεις νεύρα

Η μπίρα κατευνάζει και χαροποιεί, γιατί η πικράδα του λυκίσκου φέρνει νύστα και η αλκαλική ισομορφίνη που βρίσκεται στα χημικά χαρακτηριστικά του λυκίσκου, είναι κάτι παρόμοιο με τη μορφίνη. Διαθέτει χαλαρωτικές ιδιότητες και βοηθά στη μειώση του άγχους και τον καλύτερο ύπνο.

Πέτρα στα νεφρά

Η μπίρα εξαφανίζει τις πέτρες στα νεφρά. Το ποτάσιο ενισχύει το νάτριο και το χλώριο διασπάται από τα νεφρά και αυτό ανεβάζει πολύ την ποσότητα των ούρων. Έτσι η αφαλάτωση του οργανισμού οδηγεί στην εξαφάνιση της πέτρας. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Φινλανδία βρήκε ότι σε σχέση με τα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά, η μπίρα μείωνε τον κίνδυνο ανάπτυξης πέτρας στα νεφρά σε ποσοστό 40%.

Η μπίρα μεγαλώνει το στήθος!

Η μπίρα απαλύνει το δέρμα και μεγαλώνει το στήθος. Οι γιατροί του 16ου αιώνα συνιστούσαν στις γυναίκες να πλένονται με μπίρα για να έχουν απαλό δέρμα. Στη βασίλισσα της Προύσας Louise που είχε επίπεδο στήθος, συνέστησαν να πίνει μπίρα και να αλείφει το στήθος της με αυτήν 3 φορές την ημέρα.

Για γερά κόκαλα

Η μπίρα δυναμώνει τα κόκαλα, μια που είναι η κυριότερη πηγή σιλικόνης. Αυτό το μεταλλικό στοιχείο παίζει μεγάλο ρόλο για το μυϊκό σύστημα και την ενίσχυση των οστών. Σε έρευνα μάλιστα που έγινε το 2009 από το Tufts University βρέθηκε ότι οι ηλικιωμένοι άντρες και γυναίκες που έπιναν ένα ή δύο ποτήρια μπίρα την ημέρα είχαν μεγαλύτερη πυκνότητα οστών.

Γερή μνήμη

Η μπίρα κάνει καλό στην πνευματική εργασία. Λόγω του συμπλέγματος βιταμινών B και Ρ στη μαγιά και στο λυκίσκο, βελτιώνεται η πνευματική εργασία. Μία μπίρα την ημέρα μπορεί να κρατά μακριά τη νόσο Αλτσχάιμερ ή άλλες μορφές άνοιας, λένε οι επιστήμονες. Έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 11.000 ηλικιωμένες γυναίκες, κατέληξε στο ότι όσοι έπιναν ένα ποτήρι μπίρα την ημέρα είχαν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν παθήσεις σε σχέση με όσους δεν έπιναν κατά 20%.
Για μακριά μαλλιά

Η μπίρα μεγαλώνει τα μαλλιά. Οι βιταμίνες Β και Ρ επιταχύνουν το μεγάλωμα των μαλλιών. Συνιστάται για να φτιάχνετε ενυδατικές μάσκες μαλλιών και να τις χρησιμοποιείτε μία φορά την εβδομάδα. Αν βρέξετε τα καθαρά μαλλιά σας με μπίρα και μετά τα τυλίξετε με ρόλεϊ, θα έχετε σφιχτές και λαμπερές μπούκλες.

Και για το κρύωμα

Η μπίρα κάνει καλό στο κρύωμα, γιατί έχει αντιβακτηριδιακή δράση. Αν πιείτε ζεστή μπίρα όταν είστε κρυωμένοι, υπάρχει η πιθανότητα να αναρρώσετε γρηγορότερα. Το Μεσαίωνα, την εποχή της πανούκλας και της χολέρας, οι εργαζόμενοι στα ζυθοποιεία δεν νοσούσαν σχεδόν ποτέ.

Μπίρα και σεξ

Η μπίρα κάνει καλό στις ανδρικές 'επιδόσεις'. Ο ψευδάργυρος που υπάρχει στην μπίρα ενισχύει τις ανδρικές επιδόσεις και αποτρέπει τη δημιουργία προστάτη.

Όχι στον διαβήτη

Έρευνα τού Harvard που έγινε σε 38.000 μεσήλικες άντρες, βρήκε ότι όσοι έπιναν ένα με δύο ποτήρια μπίρα την ημέρα, μείωναν τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 κατά 25%.

Μειώνει την πίεση του αίματος

Το κρασί κάνει καλό στην καρδιά σου, αλλά, σύμφωνα με έρευνα του Harvard, η μπίρα κάνει ακόμα μεγαλύτερο καλό. Η έρευνα έγινε σε 70.000 γυναίκες από 25 έως 40 ετών και κατέληξε στο ότι όσοι πίνουν με μέτρο μπίρα έχουν μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν αυξημένη πίεση.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close