15 March 2020
Things to Do , Προσεχώς

Είσαι έτοιμος να τρέξεις στον Logicom Cyprus Marathon;

Η Logicom και o Logicom Cyprus Marathon στηρίζουν το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα

Δημοσιεύτηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020

O Logicom Cyprus Marathon, ο ιστορικότερος Μαραθώνιος της Κύπρου, αφιερωμένος στο θρυλικό Κύπριο μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, θα διεξαχθεί για 22η συνεχή χρονιά την Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020, στην Πάφο, στηρίζοντας φέτος το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και το όραμα του για ένα κόσμο γεμάτο παιδικά χαμόγελα! 

Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει γράψει μια ξεχωριστή ιστορία τόσο στα ανθρωπιστικά, όσο και στα επιστημονικά δρώμενα της Κύπρου, έχει οργανώσει ένα διεθνώς καταξιωμένο Αρχείο Δοτών Μυελού των Οστών, το πρώτο σε αναλογία πληθυσμού ανά την υφήλιο, ένα Δημόσιο Αρχείο Αίματος Ομφάλιου Λώρου και ένα δίκτυο σύγχρονων διαγνωστικών εργαστηρίων με στόχο τη συνεχή και αξιόπιστη στήριξη των ασθενών με λευχαιμία και άλλες αιματολογικές κακοήθειες. Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, δραστηριοποιείται δυναμικά στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, ώστε να διασφαλίζει τη συνεχή αναβάθμιση της επιστημονικής του βάσης, την ανάπτυξη των υπηρεσιών του, αλλά και την εισαγωγή νέας τεχνογνωσίας.

Ο 22ος Logicom Cyprus Marathon και ο επίσημος χορηγός της διοργάνωσης, Logicom Public Ltd, σκοπό έχουν να στρέψουν ακόμη περισσότερο την προσοχή των συμμετεχόντων αλλά και του κοινού, προς το όραμα και έργο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, και ταυτόχρονα να συμβάλουν στην ανανέωση του Κυπριακού Αρχείου Δοτών Μυελού των Οστών.

Όπως δήλωσε ο κ. Σταύρος Κακουρίδης, Race Director του Logicom Cyprus Marathon: «Ο θεσμός του Μαραθωνίου ήταν πάντα συνδεδεμένος με φιλανθρωπικούς σκοπούς, καθώς δημιουργεί την κατάλληλη δυναμική για κοινωνική ευαισθητοποίηση και βοηθά στη συγκέντρωση χρημάτων.  Είμαστε χαρούμενοι που ενώνουμε δυνάμεις με τη Logicom, και υπερήφανοι που ενισχύουμε το όραμα του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος ‘’για έναν κόσμο γεμάτο παιδικά χαμόγελα’’. Εκτός από την οικονομική ενίσχυση στις ερευνητικές ανάγκες του Ιδρύματος, αναλαμβάνουμε και άλλες πολλές πρωτοβουλίες. Προτρέπουμε το κοινό να ανταποκριθεί στην πρόσκληση και να τρέξει μαζί μας στο Logicom Cyprus Marathon, για να στηρίξουμε όλοι μαζί το έργο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος».

Από την πλευρά του ο Οικονομικός Διευθυντής και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Logicom, Ανθούλης Παπαχριστοφόρου, σημείωσε: «Ο αθλητισμός και η φιλανθρωπία πάνε χέρι με χέρι. Το Καραϊσκάκειο ίδρυμα κάνει εξαιρετική δουλεία τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Μας τιμά ιδιαίτερα που μέσω του 22ου Logicom Cyprus Marathon στηρίζουμε δυναμικά την πορεία του Ιδρύματος προς ένα κόσμο χωρίς λευχαιμία. Η αγωνιστική ομάδα της Logicom, θα τρέξει για το Καραϊσκάκειο #RunningForKaraiskakio, συγκεντρώνοντας χρήματα για τους σκοπούς του Ιδρύματος και προτρέποντας παράλληλα και τους άλλους δρομείς να ενωθούν και αυτοί στο ευγενικό αυτό έργο, για να αποκτήσει βαθύτερο νόημα η όλη τους εμπειρία». 

Ο νέος στρατηγικός στόχος του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος είναι η δημιουργία ενός υπερσύγχρονου Διαγνωστικού Κέντρου Παιδικού Καρκίνου, όπου θα επιτρέψει σε γιατρούς και επιστήμονες να εφαρμόζουν πρωτοποριακές, στοχευμένες θεραπείες κατά του παιδικού καρκίνου, βελτιώνοντας έτσι τα ποσοστά επιβίωσης, μειώνοντας παράλληλα τις παράπλευρες ζημιές που προκαλούνται.


Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, Δρ. Πόπη Κανάρη δήλωσε σχετικά: «Το γεγονός ότι το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα μπορεί και πετυχαίνει σήμερα πολλούς από τους στόχους του, αυτό οφείλεται στην αμέριστη συμβολή και υποστήριξη όσων αναγνωρίζουν τη σημασία και το υψηλό επίπεδο του έργου που επιτελείται από το Ίδρυμα όλα αυτά τα χρόνια. Με την βοήθεια της κυβέρνησης, των χορηγών και των υποστηρικτών μας, όπως ο Logicom Cyprus Marathon,  θα μπορούμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους πάσχοντες συνανθρώπους μας στη μάχη τους κατά του καρκίνου».

Η διαδρομή του Μαραθωνίου ξεκινά από τη γραφική Πέτρα του Ρωμιού και ολοκληρώνεται στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους σημεία μουσικής, προς ενθάρρυνση της προσπάθειας τους, και ανεφοδιασμού υγρών σε όλη τη διαδρομή, καθώς και ψυχαγωγικό πρόγραμμα στο χώρο τερματισμού. Οι δρομείς μπορούν να επιλέξουν μία από τις 4 διαδρομές: 
τον Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο, τον αγώνα 10 χλμ και το Fun Run 5 χλμ.

Για εγγραφή στο Logicom Cyprus Marathon: www.logicomcyprusmarathon.com   
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος: www.karaiskakio.org.cy 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον όμιλο της Logicom: www.logicom.net 

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close