Δημοσιεύτηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020
Ένας πρώην ευτυχισμένος άντρας θρηνεί για το θάνατο της γυναίκας του. Όμως από θλιμμένος εξελίσσεται σε κυνική και σκληρόπετση περσόνα που τα βάζει με όλους και με όλα, σκορπώντας γέλιο και θλίψη μαζί.
Ένας άντρας, εν προκειμένω ο Τόνι, ζει ημέρες κρασιού και ρόδων με τη γυναίκα του. Τίποτα δεν μπορεί να χαράξει την επιφάνεια του ανέφελου βίου του. Τίποτα έως τη στιγμή που η γυναίκα του πεθαίνει χτυπημένη από τον καρκίνο. Από εκείνη τη στιγμή ο Τόνι που υποδύεται ο απίθανος Ricky Gervais παύει να είναι ο εύθυμος τυπάς που όλα βαίνουν καλώς υπέρ του. Ξαφνικά, όλα είναι εναντίον του κι αυτός εναντίον των πάντων.
Αυτό είναι, εν αρχή, το στόρι της σειράς After Life που προβάλλεται στο Netflix (βρισκόμαστε ήδη στον δεύτερο κύκλο). Είναι κωμωδία; Είναι δράμα; Είναι βρετανικό, πνευματικό τέκνο του Ricky Gervais που τον θυμόμαστε από τις μούτες και τις αστείες ατάκες του ως παρουσιαστής των Χρυσών Σφαιρών κι από κάμποσες άλλες δουλειές του (προεξάρχουσα θέση έχει το The Office). Και επειδή είναι βρετανικό θα πρέπει να ορίσουμε ξανά τη βρετανικότητα στην εκφορά του συναισθήματος και τη φλεγματικότητα ως κινητήριο δύναμη.
O Τζερβέις φέρει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, άρα ο Τόνι Τζόνσον είναι εμποτισμένος από την ιδιαίτερα περσόνα του δημιουργού του. Τριγύρω του κινείται μια πλειάδα ηθοποιών-ρόλων, οι οποίοι όμως δεν θαυμάζονται για την αυτονομία τους, καθώς λειτουργούν ως ενισχυτικοί του βασικού ήρωα.
Σχετικά
«Οδύσσεια»: Νέο τρέιλερ λίγο πριν την πρεμιέρα της
Νέο κινηματογραφικό τρέιλερ για την πολυαναμενόμενη «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν
Οι 6 πρεμιέρες του Ιουλίου φέρνουν δράση, αγωνία, έρωτα και μεγάλους πρωταγωνιστές
Από τον ανατρεπτικό Robin Hood του Hugh Jackman και τη νέα ταινία του François Ozon μέχρι ρομαντικές κομεντί, ψυχολογικά θρίλερ και δυνατά δράματα, οι κινηματογραφικές αίθουσες υποδέχονται έξι πολυαναμενόμενες πρεμιέρες που καλύπτουν κάθε κινηματογραφικό γούστο
Τρέιλερ: Νικόλ Κίντμαν και Σάντρα Μπούλοκ ανακατεύουν «Μαγικά Φίλτρα 2»
28 χρόνια μετά τα πρώτα... ξόρκια, Σάντρα Μπούλοκ και Νικόλ Κίντμαν επιστρέφουν με νέα «Μαγικά Φίλτρα» τον Σεπτέμβριο.
Το AFI έστεψε το «Blazing Saddles» ως την πιο αστεία ταινία όλων των εποχών προς τιμήν του Μελ Μπρουκς
Με αφορμή τα 100ά γενέθλια του Μελ Μπρουκς, το American Film Institute έδωσε συμβολικά την κορυφή της λίστας των κορυφαίων κωμωδιών στο εμβληματικό «Blazing Saddles».
Βαθιά νερά: Η Μπίλι Άιλις ξεκίνησε γυρίσματα για τον «Γυάλινο Κώδωνα» της Σίλβια Πλαθ
Το μοναδικό πεζογράφημα που εκδόθηκε στην σύντομη ζωή της σπουδαίας Αμερικανής ποιήτριας, αποτελεί πυλώνα της Λογοτεχνίας και τόσο η Άιλις στο κινηματογραφικό ντεμπούτο της, όσο και η Σάρα Πόλεϊ που το αναλαμβάνει σκηνοθετικά, έχουν βουνό μπροστά τους.
Μαραθώνιος Θερινών Προβολών 2026: Αναλυτικά οι 22 κινηματογραφικές ταινίες που θα δούμε φέτος κάτω από τ' αστέρια
Από τις 15 Ιουλίου έως τις 13 Σεπτεμβρίου ο Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια φιλοξενεί ένα πλούσιο πρόγραμμα με βραβευμένες ταινίες από όλο τον κόσμο
Κυπριακή ταινία θα επιλεγεί για πρώτη φορά ως μία πιθανή υποψηφιότητα στα Όσκαρ
Αρχίζει η διαδικασία για την επιλογή της Κυπριακής Υποψηφιότητας για την κατηγορία του Βραβείου Καλύτερης Ξένης Ταινίας, στην 99η τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρ
Το «Michael» γίνεται η πιο εμπορική βιογραφική ταινία όλων των εποχών
Η κινηματογραφική μεταφορά της ζωής του Μάικλ Τζάκσον συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία στις αίθουσες, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και αφήνοντας πίσω ακόμη και το πολυβραβευμένο «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν.
Έρχεται ντοκιμαντέρ για το θρυλικό παρασκήνιο του «American History X»
Μια από τις αξέχαστες ιστορίες καβγάδων και υποτίμησης της υπογραφής στο νεότερο Χόλιγουντ, ξαναζωντανεύει από το θύμα της, τον Τόνι Κέι, που πρακτικά ολοκλήρωσε την σχέση του με την βιομηχανία αμέσως μετά το ντεμπούτο του.
Μια ξεχωριστή υπαίθρια βραδιά κινηματογράφου στη Λευκωσία
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις διεθνώς αναγνωρισμένες ταινίες μικρού μήκους που εξερευνούν θέματα νεότητας, ταυτότητας, σεξουαλικότητας, σχέσεων, οικογένειας και προσωπικής εξέλιξης
Θερινός κινηματογράφος σε έναν υπέροχο κήπο στη Λευκωσία
Οι 5 γερμανικές ταινίες που θα προβληθούν στον κήπο του Ινστιτούτου Γκαίτε