Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2020
Ολοκληρώνεται εντός των ημερών και παραδίδεται στην κυκλοφορία το τμήμα Β’ του έργου ανάπλασης της Κυριάκου Μάτση, από τη συμβολή της Λεωφόρου με την οδό Μαυρομάτη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Γλαύκου.
Το έργο επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο οποίος εξέφρασε ικανοποίηση για την ολοκλήρωση των εργασιών εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος. «Το έργο διευκολύνει την προσβασιμότητα και την ασφαλή διακίνηση όλων των συμπολιτών μας, πεζών και ΑμεΑ και βελτιώνει ουσιαστικά την κυκλοφορία οχημάτων. Επίσης αναβαθμίζει τη λειτουργικότητα και την αισθητική του αστικού περιβάλλοντος, με νέα επίστρωση, αστική επίπλωση και φωτισμό υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας τύπου LED και με υπογειοποίηση και βελτίωση όλων των υπηρεσιών κοινής ωφελείας».
Το πιο σημαντικό όμως, τόνισε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, είναι το γεγονός ότι η αναβάθμιση της Λεωφόρου Κυριάκου Μάτση, σε έναν ασφαλή δρόμο με σωστά πεζοδρόμια και οχετούς ομβρίων υδάτων, επιτεύχθηκε διατηρώντας και αναβαθμίζοντας περαιτέρω τον ιδιαίτερο περιβαλλοντικό χαρακτήρα του δρόμου, με προστασία όλων σχεδόν των υφιστάμενων μεγάλων δέντρων και ενίσχυση του πρασίνου με νέες φυτεύσεις. «Αυτή είναι η στόχευση και προτεραιότητα του Δήμου Λευκωσίας σε όλα τα έργα που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε».
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής προς τους οποίους εξέφρασε τις ευχαριστίες του Δήμου για την κατανόηση που επέδειξαν.
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν εργασίες στο τμήμα Δ’ του έργου, από τη συμβολή της Λεωφόρου με την οδό Γλαύκου μέχρι τη συμβολή με την οδό Σάμου (οι δύο οδοί παραμένουν στη διάθεση του κοινού για χρήση). Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου τρεισήμισι μήνες. Πληροφορίες για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ανακοινωθούν πριν την έναρξη των εργασιών.
Σχετικά

Η Wizz Air επιστρέφει Ισραήλ – Οι πτήσεις για Τελ Αβίβ ξεκινούν από 8 Αυγούστου και τιμές από €39.99
Η νούμερο ένα αερογραμμή χαμηλού κόστους του Ισραήλ, επιστρέφει ένα μήνα νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο

Έρχεται η 1η διεθνής Ολυμπιάδα ανθρωποειδών ρομπότ στην Ελλάδα
Μία μοναδική εμπειρία που συνδέει το σήμερα με το αύριο

Η μεγαλύτερη Legoland του κόσμου μόλις άνοιξε σε μια ασιατική χώρα
Σήμερα υπάρχουν 12 πάρκα σε όλο τον πλανήτη

H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 7 υπέροχους προορισμούς, με τιμές από €16.99 (μόνο για 2 μέρες)
Κλείσε το επόμενό σου ταξίδι με πολύ οικονομικό εισιτήριο

Οι 155+ προορισμοί που μπορείς να ταξιδέψεις από και προς Κύπρο το φετινό καλοκαίρι
Όλα τα δρομολόγια που εκτελούνται από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

Επιστρέφει η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου - Λιβάνου και μάλιστα με στυλ!
Η νέα γραμμή ενώνει τη Λάρνακα και τη Λεμεσό με τα λιμάνια της Βηρυτού και της Τρίπολης, ξεκινώντας από τις 22 Ιουλίου

Αυτό είναι το νησί με τα καθαρότερα νερά σε όλο τον κόσμο και είναι ελληνικό
Η παραλία του που ξεχωρίζει


Αυτά είναι τα 15 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου
Ρεκόρ 9,4 δισ. επιβατών παγκοσμίως το 2024


10 κορυφαία «κρυμμένα διαμάντια» στην Ευρώπη για καλοκαιρινές διακοπές – Ποια ελληνική πόλη είναι στη λίστα
Πρόκειται για τους κορυφαίους «κρυμμένους θησαυρούς» της Ευρώπης

Το ιταλικό νησί που ανακηρύχθηκε ο πιο πολύχρωμος προορισμός στον κόσμο
Μια νέα μελέτη εξέτασε την «χρωματική ποικιλομορφία» και την «ένταση της ζωντάνιας» για να κατατάξει τα πιο ζωντανά, οπτικά ευχάριστα σημεία στον πλανήτη