Θέατρο , Μη χάσετε

Παραστάσεις online (και) για τους "Φίλους της Αξιοθέας"

«Διαδικτυακό» Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Πανεπιστήμιου Κύπρου με δύο προβολές την εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε στις 07 Απριλίου 2020

Τις μέρες αυτές του υποχρεωτικού εγκλεισμού και με βέβαιο τον κίνδυνο να ακυρωθεί το φετινό πολιτιστικό φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου, που εδώ και 22 χρόνια φιλοξενείται στην Αξιοθέα, οι άνθρωποι του Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κύπρου σκέφτηκαν διάφορους τρόπους αντίδρασης από τη δική τους σκοπιά (τη σκοπιά της Τέχνης), απέναντι στην «πληγή» της απομόνωσης, που εύκολα μπορεί να οδηγήσει προς τη μελαγχολία, ίσως και στην κατάθλιψη.

"Μέσα σε αυτές τις απρόσμενα τραγικές συγκυρίες, προτείνουμε, ως «φάρμακα» από τη μεριά της Τέχνης, στους «Φίλους της Αξιοθέας» και στο ευρύτερο κοινό, ένα μέρος από τη συγκομιδή του ποιοτικού, θέλουμε να πιστεύουμε, καλλιτεχνικού υλικού που δημιουργήσαμε όλα αυτά τα χρόνια που εμπιστευτήκαμε τις δυνατότητες και τη δύναμη του θεάτρου (κυρίως), αλλά και άλλων τεχνών (της μουσικής, της ζωγραφικής, της χαρακτικής, της ποίησης και του κινηματογράφου).

Καταλήξαμε έτσι στην ιδέα της αξιοποίησης του πλούσιου Αρχείου του Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κύπρου προς την κατεύθυνση μιας όσο γίνεται πιο ουσιαστικής, υπό τας περιστάσεις, επικοινωνίας με το ευρύτερο κοινό.

Ξεκινούμε, λοιπόν, ένα «διαδικτυακό» Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Πανεπιστήμιου Κύπρου με δύο προβολές την εβδομάδα (κάθε Τρίτη και Πέμπτη).

Όπου αυτό είναι δυνατό, την Τρίτη θα προβάλλεται ολόκληρη η κινηματογραφημένη παράσταση ενός έργου (π.χ. Χρονικό της Κύπρου, Ρωμιοσύνη, Λυσιστράτη, Γιοφύρι, κλπ.) και την Πέμπτη που ακολουθεί θα προβάλλονται τα ντοκιμαντέρ που αφορούν στο συγκεκριμένο έργο.

Είμαστε σε επαφή με τους καλλιτέχνες που έχουμε φιλοξενήσει στο Φεστιβάλ μας τα τελευταία 20 χρόνια προκειμένου να εξασφαλίσουμε την άδειά τους, ώστε να διανθίσουμε τις θεατρικές παραστάσεις του Θ.Ε.ΠΑ.Κ. και με συναυλίες από σχήματα καλλιτεχνών που έχετε γνωρίσει και αγαπήσει στο θεατράκι της Αξιοθέας.

Ταυτόχρονα, απευθυνόμαστε στους καλλιτέχνες που μας έχουν εμπιστευτεί τη δουλειά τους όλα αυτά τα χρόνια, με την έκκληση όσοι απ' αυτούς διαθέτουν δικές τους οπτικογραφήσεις των παραστάσεων που έχουν δώσει κοντά μας και επιθυμούν να συνδράμουν στον εμπλουτισμό του προγράμματος του «διαδικτυακού» Πολιτιστικού Φεστιβάλ, να επικοινωνήσουν μαζί μας.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close