Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαΐου 2020
Το Σπίτι της Συνεργασίας ανακοινώνει ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων συμμετοχής στην 7η διοργάνωση του Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe (BFPAF). Το Θέμα του φετινού Φεστιβάλ είναι «Displacement», δηλαδή «Μετα-τόπιση», και βασίζεται στην ιδέα της μετατόπισης ανθρώπων, ιδεών και πρακτικών.
Φέτος, το Φεστιβάλ δέχεται αιτήσεις για συμμετοχή, με δουλειές που βασίζονται σε δύο κύρια στοιχεία: τη διαδικασία της δημιουργίας («process-based»), και τη συνεργασία («collaborative»). Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και για σόλο έργα ή ντουέτα, αφού πληρούν τα κριτήρια. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει αλλάξει για να προσαρμοστεί με τις προκλήσεις της εποχής, σε αλληλεγγύη με την τοπική και διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα, αναγνωρίζοντας ότι οι καλλιτέχνες έχουν πληγεί σημαντικά από την κρίση του COVID. Γι’ αυτό το λόγο, το Φεστιβάλ μέσω ενός καινοτόμου σχεδίου, επεκτείνει τη χρηματική και ‘σε είδος’ συνεισφορά του στους καλλιτέχνες.
Η ιδέα της «Μετα-τόπισης», συνδυάζεται με τη γενική προσέγγιση στο Φεστιβάλ, με παραστάσεις να λαβάνουν χώρα σε τρεις πόλεις, Λευκωσία, Αμμόχωστο και Λεμεσό. Ακόμα, το φεστιβάλ μετα-τοπίζεται στο χρονο, δίνοντας την ευκαιρία στους καλλιτέχνες να αναπτύξουν πρόγραμμα με διάρκεια πέραν του 2020, αφού η θεματική και η γενική προσέγγιση θα συνεχιστεί και το 2021.
Επιπρόσθετα, η δημιουργική κοινότητα γύρω από το Buffer Fringe φέτος επεκτείνεται, με τη συνεργασία για δεύτερη συνεχή χρονιά με την Καλλιτεχνική Διευθύντρια Ελλάδα Ευαγγέλου, και τις δύο Συντονίστριες, τη Nihal Soğancı και Μαρία Βαρνακκίδου. Οι τρεις τους απαρτίζουν το δημιουργικό και διοργανωτικό πυρήνα του Φεστιβάλ, ενώ η Ζωή Κακοτά, Τεχνική Διευθύντρια, και η ομάδα του Σπιτιού της Συνεργασίας υποστηρίζουν τη διοργάνωση και επικοινωνία του Φεστιβάλ.
Τα έργα θα επιλεχθούν από την καλλιτεχνική επιτροπή που απαρτίζεται από το Σπίτι της Συνεργασίας, καλλιτέχνες, επιμελητές και επαγγελματίες του χώρου των παραστατικών τεχνών, με επικεφαλής την Καλλιτεχνική Διευθύντρια Ελλάδα Ευαγγέλου.
ΟΛΟ το απαραίτητο υλικό για την αίτηση συμμετοχής πρέπει να είναι ΜΟΝΟ στα Αγγλικά, και να συμπεριλαμβάνει:
Αίτηση συμμετοχής στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο ΕΔΩ

Η αίτηση συμπεριλαμβάνει:
Περιγραφή του έργου (max. 300 λέξεις)
Περιγραφή της διαδικασίας και των μέσων δημιουργίας και ανάπτυξης του έργου (max 150 λέξεις)
Σχέση με το Θέμα του Φεστιβάλ (max. 300 λέξεις)
CV του καλλιτέχνη / των καλλιτεχνών (max. 3 σελίδες) ή σύνδεσμο σε ιστοσελίδα ή blog του θιάσου / ομάδας
Συμπληρωματικό Υλικό: Σύνδεσμοι σε YouTube ή Vimeo βίντεο από την προηγούμενη δουλειά των καλλιτεχνών ή από πρόβες.
Γλώσσα: Αν στο έργο χρησιμοποιείται κάποια άλλη γλώσσα πέραν της Αγγλικής, Ελληνικής και Τουρκικής, τότε το βίντεο πρέπει να έχει υπότιτλους ή να συνοδεύεται από το πλήρες κείμενο στα Αγγλικά.
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 31η Μαΐου, 2020.
Λεπτομερείς πληροφορίες για την ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Σπιτιού της Συνεργασίας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνσηbufferfringe@home4cooperation.info ή στα τηλέφωνα +35722445740 / +90. 5488345740.
Σχετικά
Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Παύλος Κουρτίδης – Συμμετείχε σε «Άγριες Μέλισσες» και «Κόκκινο Ποτάμι»
Σύμφωνα με την ανάρτηση, ο Παύλος Κουρτίδης αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα μια σοβαρή ασθένεια
Οι «12 Ένορκοι» ανεβαίνουν στη σκηνή από τη Θεατρική Ομάδα 3ο Κουδούνι
Δώδεκα ένορκοι καλούνται να αποφασίσουν για την αθωότητα ή την ενοχή ενός 18χρονου
Οι "Επτά επί Θήβας του Αισχύλου" σε μια σύγκρουση χωρίς νικητές από την Ομάδα Persona
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2026
«Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού» το νέο έργο της Λένας Κιτσοπούλου από το Θέατρο Δέντρο
Σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου
Η «Οικογένεια Τσεκμέ» βάζει τα καλά της κι έρχεται Κύπρο για παραστάσεις
Με τη σπουδαία Μαρία Κίτσου που εκπλήσσει στο πρώτο της κωμικό εγχείρημα. Η ηθοποιός συναντά το εκρηκτικό μπρίο του Τόλη Παπαδημητρίου σε ένα σουρεαλιστικό ταξίδι γεμάτο γέλιο, τραπ, ανατροπές
Η διαχρονική τραγωδία του Σαίξπηρ, «Οθέλλος» στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου
Η φετινή παραγωγή πραγματοποιείται προς ενίσχυση του Cyprus Alzheimer's Association και του Margarita Liasidou Foundation
Η Εκάβη του Ευριπίδη ταξιδεύει από την Λετονία στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος
Ένα καλοκαίρι γεμάτο θέατρο: 30 δωρεάν παραστάσεις σε γειτονιές της Λεμεσού
Από τις 22 Ιουνίου η Λεμεσός γεμίζει θέατρο
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει στην Κύπρο την αριστοφανική κωμωδία, Λυσιστράτη
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος
Αυλαία για το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος με τις "Τρωάδες" του Ευριπίδη από την Ισπανία
Ένα έργο που, διατηρώντας την ποιητική του πυκνότητα, συνομιλεί με τον σύγχρονο κόσμο, όπου η βία του πολέμου επαναλαμβάνεται
Το Σατιρικό Θέατρο περιοδεύει σε όλη την Κύπρο με την παράσταση "Εκτός Ελέγχου"
Μια κλασική και άκρως διασκεδαστική κωμωδία που σατιρίζει την εξουσία, την υποκρισία και τις ανθρώπινες αδυναμίες
Φεστιβάλ Σατιρικού Θεάτρου 2026: 11 μέρες, 7 παραγωγές, μία τοποθεσία
Το Σατιρικό Θέατρο ανοίγει τις σκηνές του σε φρέσκες καλλιτεχνικές προτάσεις και πρωτότυπα έργα.