22 February 2020
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Φτιάχνουμε Χαρταετούς με τη Λήδρα και τον Λέδρο

Παππούδες, γονείς και παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στην αναβίωση του παραδοσιακού πετασιού (χαρταετού)

Δημοσιεύτηκε στις 05 Φεβρουαρίου 2020

Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας σε συνεργασία με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό - Κλάδο Λευκωσίας, διοργανώνει για ακόμη μια χρονιά την εκπαιδευτική δραστηριότητα για οικογένειες με παιδιά «Φτιάχνουμε Χαρταετούς με τη Λήδρα και τον Λέδρο». 

Παππούδες, γονείς και παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στην αναβίωση του παραδοσιακού πετασιού (χαρταετού), το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 στις 14:30, στους χώρους του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας.

Η ομάδα του Μουσείου συγκέντρωσε πολύτιμες γνώσεις, παλιές τεχνικές και παραδοσιακά υλικά, έτσι ώστε να βοηθήσει τους μεγάλους να θυμηθούν και να διδάξουν και τους μικρούς να μάθουν και να διασκεδάσουν. Χρωματιστά χαρτιά, κόλλες, ψαλίδια, κέφι και φαντασία είναι αρκετά για την αναβίωση του παραδοσιακού αυτού παιχνιδιού. Οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν συλλογικά και με την καθοδήγηση του έμπειρου προσωπικού του Μουσείου, θα κατασκευάσουν το δικό τους χαρταετό για την Καθαρά Δευτέρα.

Με συμμετοχή €20 ανά οικογένεια (η τιμή περιλαμβάνει υλικά για την κατασκευή ενός χαρταετού), στηρίζουμε το ανθρωπιστικό έργο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού - Κλάδου Λευκωσίας και αγκαλιάζουμε τις παραδόσεις και την ιστορία του τόπου μας. 

Για δηλώσεις συμμετοχής: 22661475 (εσωτ. 106 και 110) / education@leventismuseum.org.cy
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Οι οικογένειες που δεν θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στην Εκπαιδευτική Δραστηριότητα μπορούν να προμηθευτούν Εργαλειο-πακέτα / D.I.Y., τα οποία συμπεριλαμβάνουν όλα τα υλικά και οδηγίες, για να φτιάξουν μόνοι τους τον Χαρταετό τους! Τα Εργαλειο-πακέτα / D.I.Y. θα διατίθενται στην τιμή των €15 (η τιμή περιλαμβάνει υλικά για την κατασκευή ενός χαρταετού) και θα πωλούνται στα γραφεία του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού -Κλάδου Λευκωσίας από τη Δευτέρα 24 έως και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020. 

Ο αριθμός των Εργαλειο-πακέτων / D.I.Y. είναι περιορισμένος. 
Για πληροφορίες: 22664988, Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός - Κλάδος Λευκωσίας

Όλα τα έσοδα από την Εκπαιδευτική Δραστηριότητα αλλά και από την πώληση των Εργαλείο-πακέτων / D.I.Y. θα διατεθούν για τη δράση του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού - Κλάδου Λευκωσίας η οποία στηρίζει ευάλωτα άτομα για την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών τους εξόδων.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close