Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουλίου 2020
Ξεκινά την σήμερα Τετάρτη 22 Ιουλίου ο 22ος Μαραθώνιος Θερινών Προβολών, με την ταινία του Μάριου Πιπερίδη «Αναζητώντας τον Χέντριξ». Οι προβολές πραγματοποιούνται στον μοναδικό πια εν ζωή θερινό κινηματογράφο της πρωτεύουσας, το Κωνστάντια, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9μ.μ.
Ο φετινός Μαραθώνιος θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου και οι φίλοι του σινεμά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν 20 ταινίες από όλο τον κόσμο, που επιλέχθηκαν με γνώμονα την ποιότητα και την ψυχαγωγία.
Ο Μαραθώνιος διοργανώνεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ΥΠΠΑΝ και το Θέατρο Ένα, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου, τηρώντας όλα τα μέτρα και τα πρωτόκολλα που επιβάλλει η προστασία των θεατών ένεκα της πανδημίας.
Μάλιστα φέτος είναι αφιερωμένος στον ιδρυτή του, πρώην Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Ουράνιο Ιωαννίδη που απεβίωσε στις αρχές του έτους.
Κάτω από τα αστέρια και το φεγγάρι του καλοκαιρινού ουρανού, και με τη νοσταλγική ατμόσφαιρα του θερινού κινηματογράφου, ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα μοναδικό πρόγραμμα ταινιών, ένα πολιτισμικό ψηφιδωτό με ταινίες που διακρίθηκαν με μεγάλα βραβεία.
Τη σημερινή προβολή του «Αναζητώντας τον Χέντριξ» ακολουθούν την Πέμπτη το κοινωνικό δράμα της Ναόμι Καβάσε «Γλυκό Φασόλι» (Ιαπωνία- 2015), την Παρασκευή η ταινία του Γκιγιόμ Σενέζ «Οι Αγώνες μας» (2018), το Σάββατο το «καταραμένο» φιλμ του Ντένις Χόπερ «Η τελευταία ταινία» (1971) και την Κυριακή η κοινωνική ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου «Σ’ αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει».
*Ως μέτρο για την προστασία του κοινού λόγω της Πανδημίας φέτος ΔΕΝ θα πωλούνται εισιτήρια στην είσοδο του Σινεμά.
Θα γίνεται ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ εισιτηρίων απο το ταμείο - (foyer) του θεάτρου ένα (Λεωφόρος Αθηνάς 4, 1016 Λευκωσία) κάθε Τρίτη – Κυριακή 09:00-13:30, τηλ. 22348203 και διαδικτυακά από το tickethour.com.cy
Πληρ. 22348203.

Σχετικά
«Οδύσσεια»: Νέο τρέιλερ λίγο πριν την πρεμιέρα της
Νέο κινηματογραφικό τρέιλερ για την πολυαναμενόμενη «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν
Οι 6 πρεμιέρες του Ιουλίου φέρνουν δράση, αγωνία, έρωτα και μεγάλους πρωταγωνιστές
Από τον ανατρεπτικό Robin Hood του Hugh Jackman και τη νέα ταινία του François Ozon μέχρι ρομαντικές κομεντί, ψυχολογικά θρίλερ και δυνατά δράματα, οι κινηματογραφικές αίθουσες υποδέχονται έξι πολυαναμενόμενες πρεμιέρες που καλύπτουν κάθε κινηματογραφικό γούστο
Τρέιλερ: Νικόλ Κίντμαν και Σάντρα Μπούλοκ ανακατεύουν «Μαγικά Φίλτρα 2»
28 χρόνια μετά τα πρώτα... ξόρκια, Σάντρα Μπούλοκ και Νικόλ Κίντμαν επιστρέφουν με νέα «Μαγικά Φίλτρα» τον Σεπτέμβριο.
Το AFI έστεψε το «Blazing Saddles» ως την πιο αστεία ταινία όλων των εποχών προς τιμήν του Μελ Μπρουκς
Με αφορμή τα 100ά γενέθλια του Μελ Μπρουκς, το American Film Institute έδωσε συμβολικά την κορυφή της λίστας των κορυφαίων κωμωδιών στο εμβληματικό «Blazing Saddles».
Βαθιά νερά: Η Μπίλι Άιλις ξεκίνησε γυρίσματα για τον «Γυάλινο Κώδωνα» της Σίλβια Πλαθ
Το μοναδικό πεζογράφημα που εκδόθηκε στην σύντομη ζωή της σπουδαίας Αμερικανής ποιήτριας, αποτελεί πυλώνα της Λογοτεχνίας και τόσο η Άιλις στο κινηματογραφικό ντεμπούτο της, όσο και η Σάρα Πόλεϊ που το αναλαμβάνει σκηνοθετικά, έχουν βουνό μπροστά τους.
Μαραθώνιος Θερινών Προβολών 2026: Αναλυτικά οι 22 κινηματογραφικές ταινίες που θα δούμε φέτος κάτω από τ' αστέρια
Από τις 15 Ιουλίου έως τις 13 Σεπτεμβρίου ο Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια φιλοξενεί ένα πλούσιο πρόγραμμα με βραβευμένες ταινίες από όλο τον κόσμο
Κυπριακή ταινία θα επιλεγεί για πρώτη φορά ως μία πιθανή υποψηφιότητα στα Όσκαρ
Αρχίζει η διαδικασία για την επιλογή της Κυπριακής Υποψηφιότητας για την κατηγορία του Βραβείου Καλύτερης Ξένης Ταινίας, στην 99η τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρ
Το «Michael» γίνεται η πιο εμπορική βιογραφική ταινία όλων των εποχών
Η κινηματογραφική μεταφορά της ζωής του Μάικλ Τζάκσον συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία στις αίθουσες, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και αφήνοντας πίσω ακόμη και το πολυβραβευμένο «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν.
Έρχεται ντοκιμαντέρ για το θρυλικό παρασκήνιο του «American History X»
Μια από τις αξέχαστες ιστορίες καβγάδων και υποτίμησης της υπογραφής στο νεότερο Χόλιγουντ, ξαναζωντανεύει από το θύμα της, τον Τόνι Κέι, που πρακτικά ολοκλήρωσε την σχέση του με την βιομηχανία αμέσως μετά το ντεμπούτο του.
Μια ξεχωριστή υπαίθρια βραδιά κινηματογράφου στη Λευκωσία
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις διεθνώς αναγνωρισμένες ταινίες μικρού μήκους που εξερευνούν θέματα νεότητας, ταυτότητας, σεξουαλικότητας, σχέσεων, οικογένειας και προσωπικής εξέλιξης
Θερινός κινηματογράφος σε έναν υπέροχο κήπο στη Λευκωσία
Οι 5 γερμανικές ταινίες που θα προβληθούν στον κήπο του Ινστιτούτου Γκαίτε