6 November 2013
Live Music , Nightlife & Music

Sarah Fenwick και Μαρίνος Νεοφύτου στο Savino

Παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά με τίτλο "Jazz Way"

Δημοσιεύτηκε στις 29 Οκτωβρίου 2013

Το δημοφιλές ντουέτο της τζαζ, η ερμηνεύτρια Sarah Fenwick και ο κιθαρίστας Μαρίνος Νεοφύτου, κυκλοφόρησαν πριν από κάποιες μέρες το νέο τους δίσκο με τίτλο "Jazz Way". Η πρώτη επίσημη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Λεμεσό, σε μια συναυλία όπου το κοινό έχει την ευκαιρία να απολαύσει ζωντανά τους καλλιτέχνες αλλά και να αγοράσει υπογεγραμμένο το CD τους. Παρόλο που στη σημερινή εποχή της ανεπτυγμένης τεχνολογίας και των ειδικών ακουστικών εφέ δεν είναι εύκολο να συλλάβει κανείς το θερμό ήχο της ζωντανής jazz, εντούτοις οι δύο καλλιτέχνες πέτυχαν ακριβώς αυτό το πράγμα κατά την ηχογράφηση του "Jazz Way", διατηρώντας τη δυναμική ενέργεια που συναρπάζει σε αυτού του είδους τη μουσική. Ενημερωτικά, το "Jazz Way" ηχογραφήθηκε στην Κύπρο, με την φωτογραφία στο εξώφυλλο του CD να απεικονίζει ένα χαρακτηριστικό δρομάκι στην εντός των τειχών παλιάς Λευκωσίας.

Οι Κύπριοι μουσικοί βάσισαν τη νέα τους δουλειά σε μια σειρά κονσέρτων jazz που πραγματοποίησαν το 2012, με τίτλο "Incurable Romantics". Τα κονσέρτα είχαν τεράστια επιτυχία κι έλαβαν ενθουσιώδεις κριτικές από άλλους αναγνωρισμένους μουσικούς, μεταξύ των οποίων ο καταπληκτικός πιανίστας κλασσικής μουσικής, Γιάννης Γεωργίου. "Ακούγοντάς τη μουσική τους, ήταν λες και είχα βρεθεί ξαφνικά σε ένα jazz club μιας άλλης εποχής, που δεν πίστευα ότι υπήρχε στην Κύπρο", λέει χαρακτηριστικά. "Η Sarah', τονίζει, 'είναι μια αφοσιωμένη, καθαρή ερμηνεύτρια jazz. Η φωνή της πανέμορφη, κρυστάλλινη σαν καμπάνα. Μια ολοκληρωμένη καλλιτέχνις, με την έννοια ότι ζει και αναπνέει για το τραγούδι της. Η Sarah δίνει πάντα μια εκπληκτική ερμηνεία και συνοδεύεται με την ίδια αφοσίωση από καρδιάς, από την κιθάρα του Μαρίνου Νεοφύτου", καταλήγει ο Γιάννης Γεωργίου.

Στο CD περιλαμβάνονται δύο αυθεντικά blues κι επτά κομμάτια jazz. Ιδιαίτερα ξεχωρίζει το "My Funny Valentine", το οποίο είναι ένας μοναδικός αυτοσχεδιασμός του κλασσικού τραγουδιού των Rodgers και Hart του 1937. Οι λάτρεις της μουσικής θα απολαύσουν δημοφιλή τραγούδια jazz γραμμένα από τους George Gershwin, Cole Porter αλλά και άλλους σπουδαίους συνθέτες. Τραγούδια που σίγουρα αντέχουν στο χρόνο και μας θυμίζουν τις αξίες του ρομαντισμού, των ονείρων και του πάθους...

Ώρα 21.00. Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες 99860304.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close