Δημοσιεύτηκε στις 04 Σεπτεμβρίου 2020
Και επειδή τίποτα δεν είναι όπως είχαμε συνηθίσει στον κόσμο του θεάματος, το Θέατρο Ριάλτο επιλέγει να αρχίσει τη σεζόν του, με μια παράσταση από το καινούριο πρόγραμμα του FlashArt@Rialto, ακολουθώντας όλα τα μέτρα και πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας.
H παράσταση Άνθρωπος στη Στέγη / Man on the Roof από την Ομάδα SRSLYyours Ensemble εντάχθηκε στο πρόγραμμα FlashArt@Rialto, ακριβώς γιατί πέρα από το καλλιτεχνικό του ενδιαφέρον, εξετάζει με πρωτοτυπία την ανθεκτικότητα αλλά και την ευθραυστότητα των ζωντανών τεχνών εν μέσω της πανδημίας και των “επιβαλλόμενων” ψηφιακών συνθηκών.
Συνδυάζοντας θέατρο και ζωντανή μετάδοση, οι Achim Wieland (σκηνοθέτης /δραματουργός), Μάριος Ιωάννου (πρωταγωνιστής /δραματουργός) και Sakari Laurila (σκηνοθέτης) δημιουργούν ένα διαδραστικό μανιφέστο στο επίκεντρο του οποίου κυριαρχεί το Θέατρο, αποκαλύπτοντας τις οικουμενικές του αξίες μέσα από τις σωματικές, εννοιολογικές και πνευματικές δυνατότητές του.
Με ένα σύγχρονο αλλά και συγκινητικό τρόπο, η παράσταση υπερασπίζεται τις παραστατικές τέχνες και το ζωντανό θέατρο ως ένα ιερό χώρο, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη δύναμη του ψηφιακού θεάματος να αντικαταστήσει τη ζωντανή συνάντηση του καλλιτέχνη με το κοινό του.
Τα κοστούμια έκανε ο Αντρέας Αντωνίου και την κίνηση επιμελήθηκε ο Μιχάλης Αριστείδου.
Συμμετέχουν:
Μάριος Ιωάννου (The Man on the Roof), Νεκτάριος Θεοδώρου (Άμλετ), Αρίστη Σπύρου @ Αγγέλω Παπαγγελοδήμου (Circus Spirits), Μαριάννα Δήμου (Woman by the Mirror), Anoki von Arx (Soprano), Νιόβη Χαραλάμπους (Ελένη), Θεόδωρος Σουρμελής (Τραγουδιστής), Anna Luchyna (Nina),Έλενα Γαβριήλ (Χορεύτρια), Έλενα Καλλινίκου (Εκάβη), Κατερίνα Νικολάου (Μητέρα), Θεόδωρος Αντωνιάδης (Νεαρό Αγόρι), Στέφανη Νεοφύτου (Τραγουδίστρια), Christian Fohtung (Τειρεσίας), Σπύρος Σωκράτους Stilobate (Κοντραμπάσο),Τάσος Ανδρέου (Ανθρωπος από το παρελθόν) και μέλη του Θεάτρου Ριάλτο.
Στα Eλληνικά και Aγγλικά, με αποσπάσματα στα Ρωσικά, Γαλλικά, Γερμανικά και άλλες γλώσσες. Με αγγλικούς υπότιτλους.
Φωτογραφία@ Αντρέας Παύλου
Οδηγίες προς θεατές:
Το κοινό επιβάλλεται όπως προεξασφαλίζει τα εισιτήρια του είτε ηλεκτρονικά, είτε από το ταμείο του θεάτρου (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 13:00).
Χορηγοί: Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ΟΠΑΠ Κύπρου, Υφυπουργείο Τουρισμού, Medochemie
Στηρίζει ο Δήμος Λεμεσού
Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, 20:30 @Rialto Open Air
Περιορισμένος αριθμός θέσεων
Είσοδος: € 8 / 5
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 77 77 77 45
E-ticket: rialto.com.cy, Rialto Theatre App
-
Θέατρο Ριάλτο
04 Σεπτεμβρίου 2020
Σχετικά

Ο Μάρκος Ζαμπάρτας έρχεται Λευκωσία για να δοκιμάσουμε κρασιά
Οι Οινικές Τετάρτες στην παλιά πόλη, συνεχίζονται

Καλοκαίρι στην ύπαιθρο με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων
Ένα ποιοτικό και πολυεπίπεδο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και φέτος οι κάτοικοι της υπαίθρου.

Όλα όσα (σπουδαία) θα συμβούν αυτό το καλοκαίρι στην υπέροχη Σαλαμιού
... και δεν είναι και λίγα

27 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιούλη στην Κύπρο
Όλα όσα θα μας δροσίσουν το weekend που έρχεται

Εκδρομή και βαρκάδα σε 3 καταγάλανα σημεία της Κύπρου
Δες τις οργανωμένες διαδρομές που θα σε κάνουν τουρίστα στο νησί σου για μία ημέρα

Πλατφόρμα Χορογραφίας: Ανακοινώθηκαν οι 13 προτάσεις που θα παρουσιαστούν το 2025
Η Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου 2025 θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 14ης και 16ης Νοεμβρίου, στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.

Το φετινό καλοκαίρι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον υπέροχο Μουτουλά
Ο Μουτουλλάς έφτιαξε πρόγραμμα με εκδηλώσεις για το φετινό καλοκαίρι

Ένα συλλογικό τραπέζωμα στις Καμάρες στην Λάρνακα
Η Λάρνακα 2030, σε συνεργασία με τους Urban Gorillas, σας προσκαλεί σε ένα εορταστικό συλλογικό τραπέζωμα

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τη Γιορτή του Κρασιού 2025
Ο Δήμος Λεμεσού ζητά προτάσεις για μουσικές, θεατρικές και λαογραφικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της Γιορτής του Κρασιού

Ο γύρος της Ξυλοτύμβου επιστρέφει τον Οκτώβρη
Κάνε την εγγραφή σου για να ζήσεις από κοντά μία μοναδική εμπειρία

Το καλοκαίρι είναι εδώ — και το Cyberness επιστρέφει με ένα νέο κύμα ενέργειας!
Έλα μαζί μας για ένα απόγευμα γεμάτο έμπνευση, δροσερά κοκτέιλ, δημιουργικά εργαστήρια, καλή μουσική και καλοκαιρινή μαγεία

Κεντούμε και ζυμώνουμε στην Αθηένου
Βιωματικά εργαστήρια με θέμα τον παραδοσιακό πολιτισμό και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά