8-28 November 2013
Top Stories , Arts & Culture

"In the studio" - Μαρίζα Παρτζίλη

Οι δημιουργικές στιγμές που περνά στο στούντιο της

Δημοσιεύτηκε στις 04 Νοεμβρίου 2013

"Οι στιγμές που περνώ στο εργαστήριό μου είναι ιδιαίτερες για μένα. Είναι ο προσωπικός μου χώρος όπου εμπνέομαι, πειραματίζομαι και δημιουργώ. Έχοντας απεριόριστες δυνατότητες στα μέσα και τη θεματολογία, ξεκίνησα να εργάζομαι βάζοντας όρια, ώστε να μπορέσω να βρω μια πορεία για την καινούργια μου εικαστική πρόταση με τίτλο "Walkthrough". Χρησιμοποίησα διάφορα είδη χαρτιών, τα οποία δημιουργούν, με τις επιφάνειές τους, διαφορετικά επίπεδα αφήνοντας έτσι μια διαφάνεια. Το μολύβι, ως υλικό, αποδίδει με ευαισθησία τους τόνους και τις γραμμές. Δημιούργησα χώρους οικείους προς εμένα, αναδομημένους και ανασυντιθέμενους, όμως απαλλαγμένους από την ανθρώπινη παρουσία. Οι χώροι αυτοί (αν και οικείοι), αφήνουν την αίσθηση της εγκατάλειψης, της μοναξιάς και της απόλυτης σιγής. Τι συμβαίνει λοιπόν σε αυτούς τους χώρους όταν απουσιάζουμε; Μήπως είμαστε κάποιες φορές απόντες, σαν αόρατοι θεατές, έστω και αν είμαστε εκεί; Είναι άραγε οι χώροι όπου ζούμε καθημερινά; Τα σκηνικά της προσωπικής μας "παράστασης";

I.D. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και το εργαστήρι του Ιωάννη Ψυχοπαίδη με άριστα. Εκπαιδεύτηκε στη σκηνογραφία θεάτρου στο εργαστήρι του Γιώργου Ζιάκα. Έχει στο ενεργητικό της ήδη τρεις ατομικές εκθέσεις, πολλές ομαδικές, ενώ συνεργάζεται ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος με τον ΘΟΚ, την ΕΘΑΛ, το θέατρο Ένα, τα θέατρα Διόνυσος, Σκάλα και Αμφίκτιο. Το 2007 εκπροσώπησε, μαζί με άλλους σκηνογράφους, την Κύπρο στην Quadrennale Πράγας, ενώ το 2009 συμμετείχε στην παγκόσμια έκθεση σκηνογραφίας της Σεούλ. Την ίδια χρονιά, τα κοστούμια που σχεδίασε για την ταινία Helmets του Γιώργου Κουκουμά, διακρίθηκαν στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.

 

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 8 Νοεμβρίου, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος, στη Λευκωσία, 19.30, και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Νοεμβρίου.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close