Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

Πότε θα ανοίξει τις πόρτες του το πρώτο ξενοδοχείο Grand Hyatt στην Κύπρο

Όλες οι λεπτομέρειες του μεγάλου project

Δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου 2020

Το πολυτελές θέρετρο των 300 δωματίων αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του το 2025 στην κοινότητα Πύργου στην επαρχία Λεμεσό. Το πρώτο ξενοδοχείο Hyatt είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Ομίλου Allea μέσω της Anolia Holdings Limited και εταιρείας συνδεδεμένης με την Hyatt. Το ξενοδοχείο θα είναι μέρος της μικτής οικιστικής / τουριστικής ανάπτυξης «Zaria Resort - Grand Hyatt Limassol».

Στο πλαίσιο εξασφάλισης πολεοδομικής άδειας και άδειας ανέγερσης του έργου, κατατέθηκε στις αρμόδιες Αρχές Μελέτη Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ), η οποία εκπονήθηκε από την εταιρεία Νικολαΐδης και Συνεργάτες Ε.Π.Ε. και η οποία βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση από την Περιβαλλοντική Αρχή.

Πού θα ανεγερθεί 
Το έργο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Philenews, χωροθετείται σε απόσταση 3χλμ νότια από τον πυρήνα της κοινότητας Πύργου και 15χλμ από τον πυρήνα της πόλης της Λεμεσού. Ανατολικά του έργου σε απόσταση 500 μ. περίπου βρίσκεται ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός (ΑΗΚ) της Μονής, ενώ νοτιοδυτικά σε απόσταση περίπου 1χλμ βρίσκεται η ιδιωτική μαρίνα St Raphael. Επίσης, στην περιοχή κοντά στην παραλία υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες και διάφορα οικιστικά και τουριστικά συγκροτήματα.

To προτεινόμενο έργο αποτελείται από ξενοδοχειακή μονάδα η οποία περιλαμβάνει τη δυτική και την ανατολική πτέρυγα. Οι δύο πτέρυγες έχουν ύψος 36.5 μ. και αποτελούνται από 8 ορόφους και συνολικά διαθέτουν 300 δωμάτια. Στην ανατολική πτέρυγα πέραν την ξενοδοχειακής μονάδας υπάρχει και οικιστική ανάπτυξη - πύργος 16 ορόφων (9ος έως 24ος όροφος, με συνολικό ύψος 109 μ.) ο οποίος αποτελείται από 40 διαμερίσματα.

Τα 40 διαμερίσματα χωρίζονται σε 5 διαφορετικούς τύπους με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: 9 διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου, 14 διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων, 16 διαμερίσματα τριών υπνοδωματίων, 1 ρετιρέ.

Τόσο η ξενοδοχειακή μονάδα όσο και η οικιστική ανάπτυξη διαθέτουν ξεχωριστούς υπόγειους χώρους στάθμευσης.

Συγκεκριμένα η ξενοδοχειακή μονάδα διαθέτει τρεις υπόγειους χώρους στάθμευσης με συνολικό αριθμό θέσεων 242 εκ των οποίων οι 8 θέσεις θα εξυπηρετούν ΑΜΕΑ. Η οικιστική ανάπτυξη διαθέτει ένα υπόγειο χώρο στάθμευσης στο τρίτο υπόγειο με 91 θέσεις στάθμευσης εκ των οποίων οι 3 θέσεις θα εξυπηρετούν ΑΜΕΑ.

Οι υπόγειοι χώροι των κτηρίων περιλαμβάνουν επίσης αποθήκες, μηχανολογικές εγκαταστάσεις, εσωτερική κολυμβητική δεξαμενή, spa, γυμναστήριο, καφετερία, χώρους δεξιώσεων, γραφεία διαχείρισης και συντήρησης και αποδυτήρια, κουζίνα, δωμάτια και σουίτες με ιδιωτική πισίνα, που λόγω της υψομετρικής διαφοράς του κτηρίου η πρόσβασή τους γίνεται από τον χώρο του υπογείου.

Ο ισόγειος χώρο χώρος περιλαμβάνει τον χώρο υποδοχής, εστιατόριο και δωμάτια. Στον εξωτερικό χώρο η ξενοδοχειακή μονάδα διαθέτει δύο εξωτερικές πισίνες, παιδότοπο, εστιατόριο και εξωτερικό χώρο δεξιώσεων.

Το Grand Hyatt Limassol θα αποτελεί από μόνο του προορισμό, αφού θα περιλαμβάνει beach club 4,000 τ.μ. με σπα και γυμναστήριο, μία εσωτερική και δύο εξωτερικές πισίνες. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί χώρος ψυχαγωγίας 1,400 τ.μ., με  πέντε εστιατόρια και μπαρ. Το Grand Hyatt Limassol θα είναι το πιο βασικό κομμάτι του Zaria Resort, μιας πολυτελούς ανάπτυξης μικτής χρήσης, που θα περιλαμβάνει οικιστικά διαμερίσματα και ιδιωτικές επαύλεις συνολικής έκτασης 80,000 τ.μ.  Ερχόμενοι στο ξενοδοχείο οι επισκέπτες θα περνούν μπροστά από ένα επιβλητικό χώρο πρασίνου 14,000 τ.μ. που θα περιλαμβάνει κήπους και προκυμαίες με φόντο τη θάλασσα. 

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close