Θέατρο , News

"Μου σερβίρετε ένα βασιλόπουλο παρακαλώ" της Λιλή Ζωγράφου

Θεατρικό αναλόγιο στο Θέατρο Μασκαρίνι

Δημοσιεύτηκε στις 26 Οκτωβρίου 2020

Το θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζει, με αφορμή την παράσταση «Επάγγελμα Πόρνη» και στo πλαίσιo παράλληλων δράσεων για να γνωρίσει το κυπριακό κοινό το πολυσχιδές έργο της συγγραφέως Λιλής Ζωγράφου, θεατρικό αναλόγιο με το εξαιρετικό έργο «Μου σερβίρετε ένα βασιλόπουλο παρακαλώ». 

Παρουσίαση:
Σάββατο 31 Οκτωβρίου στις 20.30
Κυριακή 1 Νοεμβρίου στις 19.00
Θέατρο Μασκαρίνι, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, Αρ. 5, Λατσιά
Απαραίτητη η προκράτηση στο 99251331
Τιμή εισόδου: 8 ευρώ

Σκηνοθετική επιμέλεια: Αλεξία Παπαλαζάρου
Συμμετέχουν: Ηλιάνα Κάκκουρα, Βασίλης Μιχαήλ και μέλη του θεατρικού εργαστηρίου Αλεξίας Παπαλαζάρου.

Μου σερβίρετε ένα βασιλόπουλο παρακαλώ
«..Πρέπει κάποτε οι γυναίκες να επιλέξουν ανάμεσα στον αυτοπροσδιορισμό και τον προσδιορισμό τους από τους άνδρες. Όταν ανακαλύψουν ποιές πραγματικά είναι, θα απελευθερωθούν, και ο εαυτός τους από εχθρός, θα γίνει ο πιο πιστός τους φίλος. Πρέπει να πάψουν να κουβαλούν μαζί τους ένα σύννεφο από βολικές πεποιθήσεις που κινούνται γύρω τους σαν μύγες του καλοκαιριού. Όταν δεν θα έχουν την ανάγκη ενός αφέντη, τότε οι σχέσεις τους με το άλλο φύλο, δεν θα αποτελούν πρόβλημα προς επίλυσίν. Πρέπει, με άλλα λόγια, να εξαρτήσουν την ευτυχία τους από στόχους, κι όχι από ανθρώπους ή αντικείμενα... Ήρθε η ώρα λοιπόν, για όλες τις απανταχού Ωραίες Κοιμωμένες, να ανοίξουν τα μάτια και να ανακλαδιστούν μπροστά στην αλήθεια. Το χρειάζονται, άλλωστε»!

Αυτά είναι τα δεινά που καταγράφει η Λιλή Ζωγράφου με καυστικό χιούμορ, ειλικρίνεια και διαχρονική αμεσότητα στο βιβλίο της, «Μού σερβίρετε ένα βασιλόπουλο, παρακαλώ» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αλεξάνδρεια. Κι ένα είναι το ζήτημα στις τρεις νουβέλες που περιλαμβάνονται σε αυτό: για τη γυναίκα το να παντρευτεί είναι κάτι σοβαρό, το να μην το κάνει όμως, είναι κάτι ακόμα πιο σοβαρό. Η δημοσιογράφος και συγγραφέας που γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 17 Ιουνίου 1922, και σπούδασε Φιλολογία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σηκώνει το δάχτυλο στις γυναίκες που δεν σχεδιάζουν το πλάνο της ζωής τους, μια κι είναι οι ίδιες που πέφτουν άχαρα στο πλάνο κάποιων άλλων, και τις στέλνει στο πυρ το εξώτερον, όχι για αυτά που κάνουν, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο παραμελούν τον εαυτό και τα θέλω τους.

Για την ετοιμασία του αναλογίου προηγήθηκαν εργαστήρια με εμψυχώτρια τη σκηνοθέτιδα Αλεξία Παπαλαζάρου, όπου συμμετείχαν επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιοί.

*Λόγω του περιορισμένου αριθμού των διαθέσιμων θέσεων, το κοινό παρακαλείται να κάνει εγκαίρως την κράτηση του. Παρακαλούμε όπως βρίσκεστε στο θέατρο τουλάχιστον 45 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης. 
*Λόγω των μέτρων που λαμβάνονται σε σχέση με την πανδημία σας ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει διάλειμμα κατά την διάρκεια της παράστασης.

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close