News , Guide

Τουλάχιστον σε ισχύ για τρεις βδομάδες τα νέα μέτρα

Τα μέτρα εάν δεν εφαρμοστούν από το σαββατοκύριακο θα εφαρμοστούν τη Δευτέρα.

Δημοσιεύτηκε στις 07 Ιανουαρίου 2021

Σύγκλιση απόψεων είχαν τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας, σχετικά με το ποια μέτρα θα φέρουν αποτελέσματα και αλλαγή στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, σύμφωνα με την καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας και μέλος της ομάδας, δρ. Μαρία Κολιού.

Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, η δρ Κολιού, είπε πως έγινα κάποιες εισηγήσεις οι οποίες ήταν σχεδόν ομόφωνες σ΄όλη τους την έκταση. «Υπήρξαν κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις, ωστόσο υπήρξε σύγκλιση για αυστηροποίηση των μέτρων».

Σε ερώτηση εάν τα μέτρα θα ισχύσουν για 2-3 εβδομάδες η δρ. Κολιού ανέφερε πως σχεδόν όλα τα μέλη θεωρούν πως τα μέτρα θα πρέπει να έχουν διάρκεια τουλάχιστον τριών εβδομάδων για να μπορέσει να υπάρξει διαφορά. «Με μία ή δύο βδομάδες δεν θεωρώ ότι θα αλλάξουν τα πράγματα. Ο στόχος μας ο μεγάλος δεν είναι να εξαφανιστεί ο ιός από την κοινότητα. Αυτό θα ήταν ουτοπία. Στόχος είναι να μειωθεί ο ιός  και ακόμα πιο μεσοπρόθεσμα να ελαττωθούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία», είπε.

Πρόσθεσε πως η καθυστέρηση στις δόσεις των εμβολίων είναι κάτι που παρατηρείται σε όλο τον κόσμο.

«Δεν οφείλεται στο κράτος η καθυστέρηση. Ίσως φαίνεται ότι η Ευρώπη έχει ποντάρει περισσότερα στο εμβόλιο της Οξφόρδης, γιατί οι ποσότητες που έχουν παραγγελθεί είναι τεράστιες και φαίνεται ότι καθυστερεί. Είμαι σίγουρη ότι θα πάρει αδειοδότηση. Αυτό όμως, σε επίπεδο πολιτείας σημαίνει χρήμα, παράταση των μέτρων και παράταση της ψυχολογικής πίεσης του πολίτη», εξήγησε.

Όσον αφορά τα εάν πήγε κάτι λάθος με τις αποφάσεις των προηγούμενων μέτρων η δρ. Κολιού είπε πως  η ίδια πιστεύει ότι δεν έχουν γίνει λάθος. «Με ένα παρόμοιο τρόπο θα αποφασίζαμε. Είναι κάτι πρωτόγνωρο και όσες αποφάσεις πάρθηκαν βασίζονται σε δεδομένα και οδηγίες που έχουμε».

Τέλος η δρ. Κολιού ανέφερε πως, τα μέτρα εάν δεν εφαρμοστούν από το σαββατοκύριακο θα εφαρμοστούν τη Δευτέρα.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close