News , Guide

Έρχεται νέο νομοσχέδιο για λειτουργία των ωδείων

Τι ανέφερε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού

Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιανουαρίου 2021

«Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει νομοθεσία, η οποία θα ρυθμίζει την εμπορική δραστηριότητα των ωδείων, παράλληλα με την καλλιτεχνική τους ιδιότητα, αυτά τα οποία θα έχουν».  Αυτό ανέφερε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού.

Ο Κυριάκος Χατζηγιάννης, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής εξήγησε ότι για πάρα πολλά χρόνια υπήρχε ένα κενό στην λειτουργία των ωδείων και όπως είπε χαρακτηριστικά «γινόντουσαν πράγματα και θαύματα».

«Ο ανταγωνισμός ή ο συναγωνισμός μεταξύ τους», είπε, «οδήγησε πάρα πολλά ωδεία στα δικαστήρια, γιατί απλούστατα δεν μπορέσαμε να ρυθμίσουμε και η αδυναμία αυτής της μη ρύθμισης, οφειλόταν στις κατά καιρούς διαφορετικές προσεγγίσεις που υπήρχαν στα πλαίσια των ωδείων, με αποτέλεσμα να υπάρχει και να διαιωνίζεται αυτή η εκκρεμότητα.  Σήμερα σκοπός της εγγραφής του θέματος ήταν ακριβώς να καθορίσουμε το πώς θα προχωρήσουμε».

Ο κύριος Χατζηγιάννης, σημείωσε ότι το αρμόδιο Υπουργείο, δεσμεύτηκε πως «θα φέρει νομοθεσία, η οποία θα ρυθμίζει την εμπορική δραστηριότητα των ωδείων, παράλληλα με την καλλιτεχνική τους ιδιότητα αυτά τα οποία θα έχουν».

Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου

Στο μεταξύ, σήμερα η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής συζήτησε και τον «Ο περί Προϋπολογισμού του Οργανισμού Νεολαίας του 2021 Νόμος του 2020».  Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής, ο κύριος Χατζηγιάννης είπε ότι «είναι με χαρά πραγματικά που είδαμε έναν Οργανισμό Νεολαίας να συζητά ή να αναλύουμε τον προϋπολογισμό του, μάλιστα με μια δαπάνη από πλευράς του κράτους περίπου 3 εκατομμύρια, ενώ ο προϋπολογισμός να ανέρχεται στα 13 εκατομμύρια».

«Με άλλα λόγια, ο Κύπριος φορολογούμενος πληρώνει 3 εκατομμύρια και μπορεί ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου από μόνος  του να συμπληρώνει με δική του δημιουργική δραστηριότητα το υπόλοιπο το αναγκαίο του προϋπολογισμού του. Για αυτό έχουμε εκφράσει όλη η Επιτροπή τα συγχαρητήρια μας για τη θετική δράση του Οργανισμού Νεολαίας», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση από πού συμπληρώνει το προϋπολογισμού του ο Οργανισμός Νεολαίας, ο κύριος Χατζηγιάννης είπε ότι είναι από προγράμματα, ερευνητικά έργα, αλλά κυρίως από προγράμματα της ΕΕ.

Με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων
 

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close