Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιανουαρίου 2021
Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή, η οποία υποχωρεί σταδιακά από την Πέμπτη.
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται να χιονίζει κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα δυτικά, στα βόρεια και στα νοτιοδυτικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα ανατολικά, ταραγμένη στα νότια, αλλά κυματώδης στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 6 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 8 στα δυτικά παράλια και γύρω στους μείον 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και στα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.
Αύριο ο καιρός θα είναι σχετικά ψυχρός, ενώ νωρίς το πρωί τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές, καθώς και ελαφρά χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά, αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Στα ορεινά ο παγετός θα παραμείνει. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, στα υπήνεμα ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι κυματώδης, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια, αλλά μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά ο παγετός θα παραμείνει, όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ψυχρός. Στα ορεινά, στα ημιορεινά και πιθανό σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού θα σχηματιστεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοανατολικοί και στα βόρεια νότιοι, ασθενείς, 3 μποφόρ, αλλά παροδικά στα δυτικά και στα νοτιοανατολικά παράλια μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά μέχρι λίγο ταραγμένη στα νότια, αλλά λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια.
Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα και το βράδυ θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Πέμπτη, για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι το Σάββατο θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Το ύψος του χιονιού, στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 13 εκατοστά.
Σχετικά
Επιχορηγημένες διακοπές για χαμηλοσυνταξιούχους σε ορεινά θέρετρα και Πύργο Τυλληρίας
Στους δικαιούχους θα χορηγείται τετραήμερη διαμονή (τρεις διανυκτερεύσεις), με πλήρη διατροφή,
Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις-αφετηρίες στην Ευρώπη για ημερήσιες αποδράσεις
Νέα έρευνα αποκάλυψε τις πόλεις στην Ευρώπη που οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν ως ορμητήρια για ημερήσιες εκδρομές, από αποδράσεις από το Λονδίνο στο Στόουνχεντζ έως επισκέψεις σε νησιά από την Αθήνα
Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί το 2026 για Αμερικανούς, Βρετανούς, Γάλλους και Γερμανούς επισκέπτες
9 στους 10 επισκέπτες σχεδιάζουν να διατηρήσουν ή να αυξήσουν τον προϋπολογισμό του ταξιδιού τους
Σταθερά πρώτη η Κρήτη στον θεσμό της Γαλάζιας Σημαίας και το 2026
Με 154 Γαλάζιες Σημαίες διατηρεί την πρωτιά στις βραβευμένες ακτές 2026
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 12ο Graphic Stories ConFest στη Λάρνακα
Διαλέξεις, εργαστήρια, βραβεύσεις και εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης αφίσας “Poetry Speaks Loud” στο Alexander College
Ισχυροί άνεμοι και πιθανές βροχές σήμερα-Άνοδος θερμοκρασίας το σαββατοκύριακο
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
FIFA WORLD CUP PREVIEW SERIES:Πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη 14 Μαΐου και κάθε Πέμπτη με Σάββατο στις 21.00
Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, η διοργάνωση που ενώνει χώρες, γενιές και συναισθήματα, γίνεται φέτος εμπειρία ΣΙΓΜΑ
«ΚΥΠΡΙΑ 2026»: Αυτά είναι τα 17 φεστιβάλ που παίρνουν το «πράσινο φως» για χρηματοδότηση
Το Υφυπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Προγράμματος «ΚΥΠΡΙΑ 2026» για τη χρηματοδότηση φεστιβάλ τεχνών που θα πραγματοποιηθούν το 2026
Η νέα λειτουργία στο Instagram: Τι άλλαξε στα DMs
Πώς λειτουργεί - Πρόκειται για έναν νέο τρόπο για να μοιράζονται οι χρήστες τις στιγμές τους
Το «La Casa de Papel» επιστρέφει - «Η επανάσταση δεν τελείωσε ακόμη»
«Tο επόμενο σχέδιο είναι ήδη σε κίνηση» αναφέρει χαρακτηριστικά η Netflix
Το ENAVSMA γέμισε το Amyth of Nicosia με γεύσεις και μουσική
Ένα βράδυ γεμάτο λάμψη και ξεχωριστές στιγμές για καλό σκοπό